Roberts: ‘Economische implosie is aanstaande’

18

paul graig robertsPaul Graig Roberts was onderminister onder Reagan en wordt gezien als vader van de Reagonomics. Roberts waarschuwt tegenwoordig voor een complete ineenstorting van de Amerikaanse economie. Zijn mening wordt compleet genegeerd door de mainstream media. De economische crisis komt volgens hem voornamelijk door de deregulering van het bankwezen. Hierdoor zijn enorm grote financiële instellingen ontstaan die zo massaal zijn dat als ze instorten ze de hele economie meetrekken. Het geld dat het kost om deze banken in leven te houden wordt betaald uit algemene middelen waardoor de middenklasse, gebukt onder hoge belastingen en inflatie, aan het wegkwijnen is.

Kennis gaat verloren

De Verenigde Staten is geen industriële grootmacht meer. Hierdoor is er ook geen innovatie en groei mogelijk. Alle kennis is met de fabrieken verloren gegaan “Als je niet meer weet hoe je dingen kunt maken, weet je ook niet hoe je dingen kunt verbeteren”. De banen die wel ontstaan, zijn voor de binnenlandse vraag maar die leveren amper een toegevoegde waarde die nodig is om de economie aan de praat te krijgen. De FED, de Amerikaanse ‘centrale bank’, probeert dat momenteel in alle macht maar dat heeft louter geresulteerd in meer speculatie. Vandaar dat je hoort dat de Dow Jones records bereikt terwijl de gewone man amper nog het hoofd boven water kan houden.

Inflationaire depressie

Roberts ziet dan ook drie zeepbellen die op klappen staan die ongekend zijn in de geschiedenis: De obligatiemarkt, waarop momenteel negatieve rente wordt geheven; de aandelenmarkt omdat de hoge koersen niet het gevolg zijn van bedrijfseconomische verbeteringen maar van de liquiditeit van de centrale bank; en de dollar die op omvallen staat omdat de BRICS-landen op de hoogte zijn van de zwakheid van de munt en die buitenspel proberen te zetten. Het gevolg: een inflationaire depressie.

Voorbereidingen

Volgens Roberts beseffen beleidsmakers heel goed dat de situatie onhoudbaar is en proberen ze tijd te kopen. Ondertussen worden er voorbereidingen getroffen voor als de reële economie daadwerkelijk implodeert. Zo neemt het Miniserie van Homeland Security, dat werd gecreëerd in reactie op de aanslagen van 9-11, nu vooral Amerikanen op de korrel. Hij wijst op de militarisering van de federale en lokale politie. De toegenomen privacy-schendingen van burgers; van spionage tot huiszoekingen, maar ook de interneringskampen die zijn gebouwd met goedkeuring van het Congress. (Christopher)

Lees ook: Roberts: Federal Reserve manipuleert de goudprijs

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0

Over deze schrijver

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie, biflatie, de huizenmarkt, de eurocrisis, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie

 • Madman

  Terug naar kleinschaligheid dan maar?

  Het zal geen kwestie van willen zijn met eisen erbij…
  Het zal een kwestie worden van moeten.

  • Fluminis

   Die zwaarbewaakte interneringskampen zijn inderdaad best kleinschalig. Onderhuidse chip voor de herkenning, werkt inderdaad prima. Maar geen weerstand bieden want dat mag niet van Madman…..Op naar de toekomst.

   • Dick S

    Ik ben bang Fluminis, dat weinig mensen nog zullen weten wat interneringskampen zijn. Is eigenlijk ook alleen een oosterse aangelegenheid. En je moet daar geweest zijn om te weten wat het inhoudt.

    • Bertus

     Zoek op interneringskamp en je weet wie ze heeft uitgevonden.

 • IIS

  En probeert de VS niet hun eigen ondergang uit te stellen door de EU kapot te maken en uit te zuigen? Geld stelen en roven van de spaarder komt niet zomaar uit de lucht vallen, daar is over nagedacht. Er was vorig jaar één of ander economische club in Amerika die voorstelde om 10 tot 35 procent te halen bij spaarders. We zijn nu een jaar verder en men is reeds dit plan in de praktijk aan het brengen. Binnenkort zal heel de EU aan de beurt zijn, waarom flikken ze dit smerige kunststukje niet in de VS? Hoeveel Europees geld is er al verdwenen in de VS en hoeveel geld verdwijnt er op dit moment en hoeveel zal er nog verdwijnen uit de EU richting de VS. De EU stelt de ondergang van de VS uit, maar zal vroeg of laat kapot zijn en wat gaat de VS dan doen? Toch niet weer een herhaling van de tweede wereldoorlog om daar hun economie weer mee op te pompen? Kijk maar naar deze grafiek wat er gebeurde met de Amerikaanse economie na de tweede wereldoorlog. Zou dit met een derde wereldoorlog weer lukken?? http://stockcharts.com/freecharts/historical/djia19401960.html

 • IIS

  En probeert de VS niet hun eigen ondergang uit te stellen door de EU kapot te maken en uit te zuigen? Geld stelen en roven van de spaarder komt niet zomaar uit de lucht vallen, daar is over nagedacht. Er was vorig jaar één of ander economische club in Amerika die voorstelde om 10 tot 35 procent te halen bij spaarders. We zijn nu een jaar verder en men is reeds dit plan in de praktijk aan het brengen. Binnenkort zal heel de EU aan de beurt zijn, waarom flikken ze dit smerige kunststukje niet in de VS? Hoeveel Europees geld is er al verdwenen in de VS en hoeveel geld verdwijnt er op dit moment en hoeveel zal er nog verdwijnen uit de EU richting de VS?

  De EU stelt m.i. de ondergang van de VS uit, maar zal vroeg of laat kapot zijn en wat gaat de VS dan doen? Toch niet weer een herhaling van de tweede wereldoorlog om daar hun economie weer mee op te pompen? Kijk maar naar deze grafiek wat er gebeurde met de Amerikaanse economie na de tweede wereldoorlog. Zou dit met een derde wereldoorlog weer lukken?? http://stockcharts.com/freecharts/historical/djia19401960.html

  Ik vrees dat de EU als een doof en blind paard achter de VS aanhobbelt en de politieke marionetten mogen denken dat ze goed werk verrichten door onvoorwaardelijk te kiezen voor de VS, maar als de VS niet meer is te redden en implodeert dan zal de EU exploderen. Maar eerst gaan we de spaarders in de EU nog even met de grond gelijk maken..

 • Madman

  Ik geef u graag een voorbeeld …

  https://www.youtube.com/watch?v=91pBFyLWIx4

  Nogmaals, geen kwestie van willen, maar noodzaak…op dit moment natuurlijk nog door velen belachelijk gemaakt als doemdenkerij of onzin.

  Iedereen is natuurlijk vrij in mening. 🙂

 • cynicus

  De Dollar die op omvallen staat. China is al druk bezig om de petroldollar van z’n voetstuk te stoten en gaan hun valuta, de Yuan, gebruiken voor internationale handel. Hierdoor zullen de Dollar en ook de Euro als sterke valuta van het wereldtoneel verdwijnen met hyperinflatie in de VS en Europa tot gevolg. Een nuchtere analyse van Paul Graig Roberts.

 • Ik zei onlangs tegen iemand dat het enige verschil anno 2013 en 1929 is dat men het in Europa vooralsnog gestructureerd failliet laat gaan. Eerst Griekenland, dan weer Spanje vervolgens Cyprus en straks komt Slovenië.

  Deze Paul Graig Roberts praat in mijn ogen geen onzin. Deze man geeft ook nog eens aan hoe de economische macht steeds verschoof in de Geschiedenis. En hoe dat nu, voor onze ogen, opnieuw voltrekt.

  Een kleine micro-indicatie voor hoe we ervoor staan in Nederland. Bij de rechtbank in Almelo zijn er nog nooit zoveel faillissementsaanvragen binnengekomen als deze week. Ik geloof iets van 40 aanvragen. Hadden ze nog nooit meegemaakt in de geschiedenis.

  Paul Graig Roberts ziet dus dat een komend faillissement van de reeele economie van de VS een al bijna een feit is.
  Als je je laat informeren bij de kamer van koophandel, krijg je cijfers te horen en te zien dat het helemaal niet zo slecht gaat met de economie van de VS. Ik geloof dat het officiële werkloosheidscijfer ergens tussen 7 en 8 % ligt.

  Ik weet wel bijna zeker dat een hoop beleggers zich weer een rad voor de ogen laten draaien. En dat er ook weer een hoop startende ondernemers een bedrijfje beginnen om straks alweer failliet te gaan.

  • knowtoomuch

   Lieve ‘ich bin ein berliner’ : die historisch hilarische woorden sprak JFK toen hij midden in de Koude Oorlog in Berlijn op bezoek kwam.

   ‘Hilarisch’ omdat hij had moeten zeggen ‘ich bin berliner’.

   Wat hij wèrkelijk zei door ‘ein’ toe te voegen, is : ‘ik ben een duits (braad)worstje’ ; ‘ein berliner’ is namelijk een klein (lokaal) berlijns braadworstje, net zoals ‘ein frankfurter’ , je weet wel, die uit de kluiten gewassen knakworst hihi …

   Serieus ..!

   Dus neem dat even mee in je overweging je naam aan te passen-gn-gnn – GNNN …!

   • Dick S

    Ja KTM, en dan kan je nagaan toen Reagan in Hamburg was en bijna dezelfde woorden sprak: Ich bin ein Hamburger.

 • emmrob

  Paul Graig Roberts is een krachtig onafhankelijk economisch denker, die principieel de fysieke economie als uitgangspunt neemt. Als voormalig insider in Washington DC neemt hij geen blad voor de mond. Hij is een fel tegenstander van ‘financial engineering’ en waarschuwt al jaren voor het verdwijnen van de Amerikaanse economische structuur als gevolg van ‘offshoring’ van complete bedrijfstakken. Daarnaast verfoeit hij de invloed van corporatistische elementen – met name uit de banksector – in de Amerikaanse politiek.

  Zijn belangrijkste zorg is de wijze waarop banken het financiele systeem bovengeschikt hebben gemaakt aan de fysieke moeren en bouten economie. In het bijzonder komt dit tot uiting in “of balance” posities van de bancaire sector in de vorm van afgeleide financiele producten, ook wel derivaten genoemd. Roberts heeft hier altijd tegen geageerd. Roberts, Reagan en de toenmalige President van de Federal Reserve – Paul Volcker – hebben begin jaren ’80 het mondiale geldsysteem voor de laatste keer gezuiverd via hoge rentepercentages. Sindsdien is de rente al meer dan 30 jaar dalende, hetgeen bancaire speculatie heeft bevorderd. Vandaag de dag is – met dank aan Alan Greenspan – het rentewapen failliet. Hieraan is te zien dat het fiat-geldsysteem op zijn laatste benen loopt. Wilt u meer lezen over de relatie tussen de fysieke economie en ons geldwezen, ga dan naar: http://www.economie-macht-maatschappij.com/index.html

 • Joost Visser

  Dat roepen we al jaren. Het probleem is de timing. Wanneer moet je belegger/gokker de juiste posities innemen. Voorlopig zitten een aardg aantal beleggers met verliezen vanwege het innemen van posities die het in elkaar klappen van het systeem wnsten genereren. Grootste probleem: wat valt eerder de euro of de dollar? We gokken voorlopg op de euro.

 • Madman

  Wat we uiteindelijk als mensen zullen moeten beseffen is het feit dat we zelf moeten zorgen voor onze toekomst en de toekomst van onze kinderen.

  De ons via de matrix opgelegde werkelijkheid is een illusie die ons allen gevangen houd met de belofte dat het in ons voordeel is ten gunste van de belovers die hiervan profiteren en zo tot slavernij dwingen.

  Wake up en smell the kruidenthee.

  Wij mensen zijn vrij maar in gedachten gevangen.

 • Madman

  Wanneer je beseft dat het systeem enkel gebaseerd is op het vervangen van geluk door hebzucht van materie… vraag je dan eens af wat voor jou eigenlijk belangerijk is?

 • papaloe

  We zijn slaaf geworden van ons ego. Dat rare stemmetje in het brein dat van alles wil en eist, omdat het ons zogenaamd gelukkig wil maken.
  Succes is een ego teaser die nooit genoeg heeft

  Ik ben na vele moeilijke jaren gelukkig verlost van dat gestoorde ego.
  Slechts het oordeel van de mensen die echt van mij houden is nog belangrijk, en wat vreemden van mij denken is totaal onbelangrijk geworden.
  Mijn succes show is verleden tijd, nu kan ik eindelijk gelukkig zijn.

  Mijn armoede is ondertussen echt mijn rijkdom geworden.

 • IIS

  Vreemd, zou ik ook maar een haar van mezelf verkopen aan satan dan word ik daarvoor ongenadig gestraft, maar de politiek, banken en verschillende elitaire clubs mogen ongestraft hun complete ziel aan satan verkopen en krijgen daarvoor nog vette beloningen en lintjes ook en nog even en ze mogen ook nog naast de ouwe heer plaatsnemen!…In deze geesteszieke wereld is alles mogelijk geworden en dat baart zorgen, niets zal meer zijn zoals het ooit is geweest, vandaar dat wij ons ook maar op het ergste moeten voorbereiden. Vluchten kan natuurlijkl, maar waarheen als heel de wereld in brand staat?

 • Edwin