$10.000 per week spenderen aan bitcoin

0

Week in week uit voor 10.000 dollar BTC kopen, het is een opvallend uitgavepatroon. Het is dan ook geen ‘gewoon’ man die dit doet, maar de oprichter en CEO van Twitter en Square. Jack Dorsey dus. Hij staat al langer bekend als bitcoin bull. Nog in februari 2019 bevestigde hij zijn absolute geloof in BTC. “[Bitcoin] was something that was born on the internet, that was developed on the internet, that was tested on the internet…It is of the internet.”

Square

Square is de firma voor mobiele betalingen die Dorsey ook beheert. Uiteraard ook betalen in bitcoin. In het derde kwartaal van 2018 haalde zijn bedrijf louter uit BTC 43 miljoen dollar omzet. Op de vraag van een interviewer of Dorsey nog andere digitale munten voorziet voor Square was het antwoord negatief.

De cryptowallet van Vitalik Buterin

Nog een personaliteit die de sluier licht van zijn aankopen en bezit, is Vitalik Buterin. De 25 jarige mede-oprichter van Ethereum en Bitcoin Magazine, heeft zo’n 460 miljoen dollar verloren. Dat is dan wel vanaf het (voorlopige) all time high voor de cryptomarkten van december 2017. De berenmarkt van 2018 heeft zijn cryptoportefeuille zowat gedecimeerd. Maar wakker ligt de Russische computerprogrammeur en schrijver er absoluut niet van. Buterin bezit 350.000 ether (ETH) voor een tegenwaarde in dollar van zo’n 50 miljoen. Verder bestaat 10 procent van zijn wallet uit Bitcoin, Bitcoin Cash, Dogecoin en ZCash. Er zitten ook nog vier tokens in gebaseerd op het Ethereum netwerk, namelijk Kyber Network, Maker, Omisego en Augur. Buterin doet dergelijke mededelingen bewust en stimuleert anderen dit eveneens te doen. “Avec ce genre de déclarations, je soutiendrais certainement plus de personnes impliquées activement dans la prise de décision en ce qui concerne le protocole”. Doen zoals je spreekt en spreken over wat je doet. Oftewel: het goede voorbeeld geven.