100.000 Bitcoinmiljonairs. 25 Bitcoinmiljardairs. En U…

(uit: Cryptonieuwsbrief.nl)

Ook Zuid-Afrikaanse privé firma´s zetten hun cash om in bitcoin

Wordt het een internationale trend – bedrijven die hun contanten omzetten naar bitcoin? In Zuid-Afrika is het in ieder geval bij private bedrijven reeds opgemerkt. Zoals ´an open-source software specialist, LSD Open, has recently acquired more than $134,000 worth of BTC.´ Aldus de CEO: ´Our vision is to make the world more open, and Bitcoin supports our philosophy on how we believe the world works best.´ Eerder al zette in de VS het beursgenoteerde MicroStrategy voor miljarden dollars om in BTC, met Tesla dat als wereldbekend bedrijf eveneens een miljarden investering in bitcoin deed. Cash omzetten in BTC wordt vooral gezien als een hedge (afdekking van risico) tegen de waardevermindering van fiatmunten, zoals in deze gevallen de Amerikaanse dollar en de Zuid-Afrikaans Rand. 

Waarom bitcoin

Andere redenen om bitcoin te kopen zijn om inflatie te counteren, en winst te (proberen) maken op het koersverschil tussen aankoop- en verkoopkoers. De grootste en oudste digitale munt nadert op moment van schrijven, 31 maart 2021 ´s ochtends, het ronde getal van 60.000 dollar. Bitcoin stond begin 2021 nog aan afgerond 29.000 dollar. Dat betekent een koersverdubbeling in 3 maanden tijd.

346 Miljoen particulieren en bedrijven krijgen toegang tot crypto-betalingen

PayPal laat zijn 29 miljoen handelaars nu ook vijf cryptocurrencies aanvaarden. In july 2020 deelde de Amerikaanse betaalprovider al mee zich te willen engageren in de Cryptowereld. Alle 346 miljoen internationale klanten zouden er op termijn, in verschillende stappen mee kunnen betalen. Eerst werden dat in de maanden die volgden de Amerikaanse particulieren. En nu dus ook de genoemde professionele klanten; kleine en grote aangesloten bedrijven. Het is dit soort positieve berichten vanwege grote namen in de financiële en zakenwereld die zeker ook de koers van bitcoin omhoog stuwen.

Checkout with Crypto

De CEO van PayPal geeft zelf het voorbeeld in een video, waarbij hij de eerste eigenaar van cowboy boots ter wereld wordt, die zijn schoeisel met een cryptomunt heeft betaald via PayPal. ´The 63-year-old chief executive officer of PayPal Holdings Inc., known for being partial to boots and jeans, used the payment giant’s new “Checkout with Crypto” service that allows customers to sell cryptocurrencies to pay for goods from the millions of merchants with a PayPal button on their websites

Waarschuwing: oplichters in de winkel!

Iemand downloadt een verkeerde, valse app en verliest zo de indrukwekkende som van 600.000 dollar in bitcoin. Het overkwam deze persoon: ´A man named Phillipe Christodoulou picked up his phone, downloaded an app for a digital cryptocurrency wallet on the Apple app store, and signed in.´ Die app – in de officiële Apple store! – bleek een scam te zijn. Het schijnt zich nog voor te doen bij zowel Apple als in de Google Play store. Wees dus erg voorzichtig met wat u op uw smartphone plaatst!

Een drie-slaapkamer-appartement in een residentiële buurt in de Nigeriaanse hoofdstad Lagos

Dat kun je vandaag kopen met 1 bitcoin. Geen wonder zeker dat in Nigeria bitcoin en altcoins traden wel het populairst is van alle landen? De regering van Nigeria heeft recent alle cryptoplatformen doen sluiten, ondanks felle tegenstand van de uitgebreide cryptogemeenschap. Maar burgers vinden wel andere wegen om te blijven doen wat ze liefst doen. Bitcoin = power to the people?

Bitcoin maakt miljonairs en miljardairs

BeInCrypto.com Videonews berekent dat er reeds 100.000 adressen zijn met voor minstens 1 miljoen dollar aan bitcoin in bezit. En 25 met minstens 1 miljárd dollar tegenwaarde in BTC op hun rekening. Het aantal cryptomiljonairs is daarmee verviervoudigd tegenover vier maanden geleden. Een jaar terug in de tijd gekeken, waren dat er nog ´slechts´ 15.000. Denkt u even na, beste Lezer, zo u wilt: 

25 Bitcoin miljardairs, 100.000 Bitcoin miljonairs. En u, en ondergetekende..Got crypto? Got bitcoin?

 

Wij geven geen financieel advies. Mocht u besluiten in crypto te willen investeren, wij zelf hebben goede ervaringen met Bitvavo en Binance als gebruiksvriendelijke en betrouwbare exchanges.

6 reacties

  1. Rechtsteeks vanaf de zolderkamer in België, het volgende broodje niks, gecreërd door onze zelfverklaarde meesterauteur, ons wonderkind : jEUst von Brussels (pseudoniem)

    Geserveerd op een bedje van gebakken lucht en met extra wartaalsalade, overgoten met smeuïge arrogantie saus.

    Mede mogelijk gemaakt door de EU, het WEF en de WHO. Smakelijk!.

    1. We hebben nog zoveel met onszelf te doen, dat we aan haat tegenover onze zogenaamde vijanden niet eens toe zouden moeten komen. (Etty Hillesum
      Nederlands-Joods WO II dagboekschrijfster)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.