100 grootste munten omhoog en bitcoin wordt ´omsingeld´

(uit: Cryptonieuwsbrief.nl) Warm en zonnig zomerweer over Nederland, en tegelijk ook in Cryptoland. De afgelopen 24 uur zijn alle 100 munten met de grootste marktkapitalisatie matig tot fors in koers gestegen. ´Not a single one of the top 100 most valuable cryptocurrencies has dropped in value in the last 24 hours. At the time of writing (7am), Ripple’s XRP coin was a big winner, climbing 20% since Monday morning to hit $1.08.´ Over het algemeen en terugkijkend naar een week geleden werd zo heel veel goedgemaakt, maar het blijft een markt die in het Engels (voertaal in beleggersland) ´choppy´ genoemd wordt. Veranderlijk, volatiel, onrustig. Wie niet panikeerde de laatste weken heeft de soms aanzienlijke correcties dan wel overleefd. Een inhaalbeweging, dat is wat we kregen en daar zullen we maar blij mee zijn zeker? Just my 2 Satoshi´s opinion: de bodem ligt wel definitief achter ons en we zien wat sindsdien Black Wednesday (woensdag 19 mei 2021) heet in de achteruitkijkspiegel. 

Omsingelen

Een impetus, aanzet, drijfkracht voor veel hogere koersen is echter nog niet in het vizier en ik zou persoonlijk ook niet weten waar die vandaag zou moeten komen. Zoals gisteren gemeld zijn overheden in de tegenaanval gegaan. Verbaal crypto(beleggen) afkeurend of ronduit verdoemend. Tot effectief contramaatregelen nemend. Van hun standpunt gezien is de vijand benoemd en stellingen worden ingenomen. NRC kopt het vanochtend als ´Regering-Biden wil bitcoin ‘omsingelen’ voordat de cryptomunt te groot wordt. De regering-Biden wil actiever toezicht op bitcoin en andere cryptovaluta om onder andere beleggers te beschermen. De autoriteiten vrezen dat crypto’s zo groot worden dat ingrijpen straks niet meer mogelijk is.´ Perfect omschreven voor haar lezers, pluim, al wist u als lezer van de Cryptonieuwsbrief al langer hoe het zit. Op z´n best is dit wat de Cryptowereld wacht: beperkt in omvang en betekenis, belang….

Blijvers

Wat er wel uitspringt en waar nog heel veel aan verdiend kan worden zijn zekere blockchain bedrijven. Ik noem ze de disruptors en de survivors. Zij die bestaande business, sectoren in rep en roer zetten; de overlevers. Gisteren beloofde ik er zo één te noemen, zonder financieel advies te geven en op ieders eigen risico en verantwoordelijkheid. Laat ik gewoon aanhalen wat Crypto-news-flash.com schreef een paar dagen geleden:

´China has been making anti-crypto moves recently, but in a refreshing change, government officials visited VeChain offices and praised its technology. The VeChain Foundation revealed recently that officials from three of China’s more important districts had paid a visit to its Singapore offices. As per the Foundation, the leaders from Shanghai, Changning and Huangpu district were seeking to discuss potential transformative collaborations.´ Méér gaan we hier niet over zeggen, een goed verstaander heeft maar één woord nodig… 

Zout in de wonde

De Ierse centrale bank (centrale banken – the usual suspects…) meldt dat cryptocurrencies ´a great concern´ zijn. Ja hoor, wrijf het er maar goed in, we weten het al, we zijn op de hoogte… ´(…) is not the only central bank official to voice an aversion towards cryptocurrencies (…)´ – oké, dat volstaat, dank u…NOT!

Boef

Dan waren er nog de – ook al obligate zou ik bijna durven zeggen – scams, oplichterijen, die her en der als pop-ups opdoemen. ´3 of Israel’s most-hyped initial coin offerings were scams, ex-employees allege´… Nou ja, we kijken er al niet echt meer van op. Alsof er géén oplichting, diefstal, witwaspraktijken, kidnappingen en erger plaatsvonden in de pre-digitale tijd. Maar wie een hond wil slaan (niet doen hoor!!) vindt altijd wel een stok, zoals het gezegde luidt.

Petje af

Nog een opvallend bericht waar gisteren geen ruimte voor was in deze nieuwsbrief, maar toch het vermelden waard. Wat is het mooiste compliment dat je kunt krijgen, als bedrijf dan? Een yes van de overheid misschien? Een bedankje van klanten? Ja, zeker, maar eigenlijk is het mooiste, meest waardevolle compliment dat je als bedrijf kan krijgen dat van…de concurrentie! Wanneer jouw concurrent meent dat jij goed bezig bent – dat betekent wat. Zo besloot een van de prominentste cryptoplatformen van Singapore, Bithumb, om BNB te listen, de Binance Coin. Het token van de grootste cryptobeurs ter wereld, Binance. Think about it…

Onzekerheid

Dit geloof je toch niet… De RBI, nationale bank van India zendt bericht uit aan de plaatselijke banken dat cryptocurrencies..dan toch niét verboden zijn?! We betitelden deze centrale bank eerder reeds als manisch-depressief, een eeuwige twijfelaar. Hoeveel keer die al van idee, van mening veranderd is? We zijn ondertussen de tel kwijt. In een jaar, anderhalf jaar, ging het van gevangenisstraf opleggen voor cryptohandelaars tot ´doe maar, ga je gang maar´. Dit laatste dan aan de bedrijven in het land of ze wel of geen digitaal geld mogen ontvangen. ´Jullie zien maar hoor´ luidde het dan. Van een draai van 180 graden gesproken? Dit is wel het engst mogelijke klimaat voor beleggers en zeker voor investeerders, omdat uiteindelijk niemand nog weet hoe het zit. Waar je aan toe bent. Niemand ook nog zeker is, want morgen kan die overheid alweer van idee veranderen? Investeerders, ondernemers, beleggers kunnen met elk soort slecht nieuws dealen. Maar niet met onzekerheid, want dat is wel het slechts mogelijke klimaat. Nou ja, we geven het door zoals de RBI het vandaag zegt. Met de verworven zekerheid (!) dat het morgen alweer anders kan zijn. Make up your mind please, right?! 

Presentje

De 4000ste lezer komt er vast één van de dagen aan en hij of zij zal 25 XRP ontvangen als dank-u vanwege de Cryptonieuwsbrief. Vandaag nog slechts 25 euro waard, maar wie het kleine niet eerst is het grote… U kent het spreekwoord vast. En ook: wie weet wat zo´n muntje nog in de toekomst waard wordt? Sommigen zeggen (slik) 589 dollar; anderen waarschuwen dan weer deze munt, beslist een buitenbeentje en behoorlijk controversieel, te mijden als de pest. C´est vous qui voyez! 

Winnen

´Het is een wedstrijd, het is een wedstrijd, het is een wedstrijd die niemand winnen kan´ zong Bram Vermeulen nog, helaas wijlen. Want in 2004 verliet Abraham Gerrit Vermeulen ons; ruilde het aardse bestaan in voor hopelijk een veel hoger bestaan, een veel mooiere plaats dan dit tranendal. De grootmeester in kleinkunst zal het ons vast niet euvel duiden dat we zijn gezang even parafraseren. Want hier komt een wedstrijd die wél iemand winnen kan! U bijvoorbeeld, en u, en u daar! Jawel, en alles wat je moet doen om ook 25 XRP te winnen is…?

Voorspel de datum waarop bitcoin – BTC – opnieuw aan 50.000 dollar staat! Wie dat voorziet, en het is gratis en zonder enige verplichting uiteraard, stuurt een mailtje naar prijsvraag@cryptonieuwsbrief.nl. Als u alleen uw naam +  die verwachte datum invult dan zorgen wij dat de antwoorden verwerkt worden in een sheet. Wanneer de 50k grens door bitcoin doorbroken wordt kunnen we zien wie het dichtst bij was. De winnaar wordt persoonlijk verwittigd en beloond natuurlijk, met 25 Rippletjes. Succes!

Confrontatie

Nog een woordje over beleggen in het algemeen en in de context van ´winnen´. Je bent als (crypto)belegger met niemand in competitie dan…met jezelf. Het is de meest confronterende bezigheid (als beroep of hobby of om een centje voor het huishoudbudget bij te verdienen) ooit. De gezongen zin (hé dat klinkt leuk?) van Bram gaat nog verder met: ´Het is een wedstrijd die niemand winnen kan en het gaat maar tegen één man´ Bram bedoelt dan je vader, waarmee je in eeuwige concurrentie zou zijn. Maar beleggers ´spelen´ tegen zichzelf. Die man – of vrouw, want gelukkig zijn er heel wat dames ook actief in de Cryptowereld – ben jij zelf. Kijk niet naar wat je niét wint, niet verdient; naar wat je gemist hebt. Maar kijk naar wat je wél goed deed, won en hebt verdiend. Geef jezelf daar dan een pluim voor, een dikke duim omhoog. Fouten zul je maken, blijven maken ook, altijd. Alleen denk eraan: degene die uiteindelijk wint, die slaagt, die het maakt, groot of klein…is niet degene die géén fouten maakt. In beleggen, in alles wat een mens zoal onderneemt. In het leven zelf zelfs. Maar degene die de minste fouten maakt. Tenslotte nog dit zo u mij toestaat: laat ons niet dezelfde fout twee keer maken…

De cryptomarkt is in haar totaal van 1,4 trillion – biljoen – dollar in een week gestegen naar 1,6 trillion. De dominantie van bitcoin bedraagt 41,77 procent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.