12 Cryptomiljonairs en miljardairs in Chinese lijst van ’s werelds rijksten

0

The Hurun Institute is een media, research en investeringsfirma. Sinds 1999 stelt het de ‘world’s largest wealth list’ op. Alleen wie minstens 2 miljard yuan ($282 miljoen) bezit, wordt meegeteld. In de editie van 2019 vinden we daar twaalf dollarmiljonairs en miljardairs in terug die hun rijkdom in de crypto en blockchainwereld verdiend hebben. Gewezen op de diversiteit van de samenstelling van de lijst, reageerde voorzitter en hoofdresearcher Hu Run van het Hurun Report:

‘The 21-year history of Chinese companies and wealth development is not only meaningful to Chinese companies, but also of Hurun’s richest…We will see many innovative business models and new listed entrepreneurs emerge.’

Cryptoglobe.com

De miljardairs

Staan o.m. op de lijst: een paar heel gekende namen van personen en bedrijven voor wie een beetje thuis is in de wereld van crypto en blockchain. Crypto mining hardware manufacturer Bitmain’s co-founders Micree Zhan en Jihan Wu. Zhan is de honderd rijkste man van China met $4,2 miljard. Net als ‘Binance CEO Changpeng Zhao, OKCoin founder Star Xu and Leon Li of Huobi’. De prominente Zhao oftewel CZ zoals hij prefereert genoemd te worden, staat op plaats 195 met $2,5 miljard.

En u?

Gaat u het volgend jaar of in de jaren nadien ook maken in de crypto en blockchainwereld? Beleg, investeer dan maar heel goed. Er zijn mogelijkheden om uw bezit te verduizendvoudigen en meer. Wie ze vindt, wordt dan ook misschien cryptomiljonair. Om de Hurun lijst te halen moet je wel van Chinese afkomst zijn. Maar er bestaan nog andere makers van dergelijke lijstjes. Zoals ‘The 2019 Bitcoin & Cryptocurrency Rich List’ van Cryptosaver.io. Deze maakt wel het voorbehoud dat veel crypto eigenaars en zij die rijk geworden zijn met blockchain, discreet blijven omtrent hun precieze bezit. Wat ook logisch is, met tal van boosaards op de loer.

Wie en wat

Het grootste mysterie blijft alsnog hoeveel de precieze rijkdom bedraagt van Satoshi Nakamoto. En de identiteit natuurlijk van wie achter dit pseudoniem schuilgaat. Interessante informatie op genoemde site is o.m. dat ‘the top 0.66% of addresses held 87.42% of all minted bitcoin’. Je kunt de adressen wel zien maar weet niet wie er achter zit, wat ook de bedoeling is. Hier heeft u een ‘goed berekende’ schatting van het bezit van Nakamoto. Zijn of haar of hun fortuin, gesteld dat het bijgehouden werd sedert tien jaar, in miljarden dollars. Waarbij van uitgegaan wordt van het bezit van 1,14 miljoen BTC:

Cryptosaver.io