Tussen 2006 en 2008 zijn er gemiddeld 13.000 schuldsaneringen per jaar uitgesproken in Nederland. Dit betekent dat jaarlijks 1 op de 1000 Nederlanders van 18 jaar en ouder in de wettelijke schuldsanering belandt. In de probleemwijken ligt dat aantal bijna twee keer zo hoog.

Schuldsanering komt niet in alle aandachtswijken even vaak voor. Zo liep het aantal schuldsaneringen per jaar in de periode 2006-2008 uiteen van 0,7 per 1000 inwoners in de aandachtswijk Heechterp/Schieringen in Leeuwarden tot 5,4 per 1000 inwoners in de Rivierenwijk in Deventer. Dit blijkt uit de Outcomemonitor 40-Wijkenaanpak van het CBS.

Ook tussen de vier grootste gemeenten verschilden de cijfers sterk. Zo werden in Amsterdam bijna twee keer zo veel schuldsaneringen uitgesproken als in Den Haag: 1,4 tegen 0,8 per 1000 inwoners. Utrecht en Rotterdam lagen daar tussenin. Daar werden per jaar gemiddeld 1,0 respectievelijk 1,1 van de 1000 inwoners toegelaten tot de wettelijke schuldsanering.

Deze verhoudingen tussen de gemeenten zijn ook terug te vinden in de schuldsaneringen in de aandachtswijken van die gemeenten. In Amsterdam liep dat uiteen van 1,5 per 1000 inwoners in Bos en Lommer tot 3 per 1000 in Amsterdam-Noord. Het laagste aantal schuldsaneringen in de aandachtswijken van Den Haag kwam voor in Transvaal met 0,9 per 1000 inwoners, terwijl dat aantal in de Schilderswijk op 1,5 per 1000 lag. In de aandachtswijken van Utrecht werden gemiddeld 2,4 schuldsaneringen per 1000 inwoners uitgesproken. Dat waren er in de aandachtswijken van Rotterdam 1,6 per 1000 inwoners.

Eén reactie

  1. dat de nederlanders in de schuld zitten,is ook de schuld van de regering,die hebben de mensen besodermieterd met die euro,en de mensen opgezadeld met schulden,in het begin toen de euro werd ingevoerd,werd er gezegd,de euro is 2.20 gulden,als voorbeeld stel iemand heeft 1500 gulden,ze zeiden in den haag,wees maar niet bang we geven je 750 euro want dat is het dubbel waard,nou mooi niet als ik vroeger 6 gulden betaalde voor een pakje shag,was dat goedkoop maar nu moet ik meer dan 12 euro betalen voor dat zelfde pakje shag,nou sorry maar dit is dubbel verdienen en besodermieteren,hee den haag,en balkie ga even gauw terug naar de gulden we willen die fuck euro niet meer,hou hem maar voor je vrienden,als aandenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: