2 Cryptomunten die verdubbelden in 2 maanden

2

De koersen van Binance Coin (BNB) en Enjin Coin (ENJ) zijn maal twee gegaan in zestig dagen en minder. De bodem voor cryptomunten ligt volgens onze onbescheiden mening wel achter ons, sinds begin 2019. Voorlopig is de aanzet tot een eventuele nieuwe stierenmarkt nog bescheiden. Wat niet wil zeggen dat er geen pareltjes te ontdekken zijn in een zijwaarts bewegende markt. Méér digitale munten hebben in februari/maart 2019 koerswinsten geboekt. Maar Binance en Enjin zijn wel de opvallendste stijgers in deze periode. We kijken met u naar het hoe en waarom.

De rol van crypto en blockchain

Wat maakt Binance en Enjin tot bijzondere munten? Voor die hard crypto bulls zijn waarschijnlijk de mééste munten interessant, alleen al omdàt het digitale munten zijn. Als mogelijk het geld van de toekomst? Toch is kritisch blijven in de keuze van munten voor eventuele opname in je (beleggings)wallet aangewezen. De opmerking die we ergens in de gespecialiseerde pers lazen anno 2018, dat sommige munten oplossingen zijn op zoek naar een probleem, is niet onterecht. Het meest voor de hand liggende domein waarin cryptomunten een belangrijke rol (kunnen) spelen is wel de fintech. Financial technology. Een aantal doet dat vandaag in 2019 reeds. Maar tal van andere gebieden (de hele maatschappij en economie?) zijn eveneens machtig interessant. Om er maar deze twee uit te nemen: de opkomst van gedecentraliseerde cryptobeurzen (DEX) en gaming. Op decentralized exchanges gebeurt de handel volledig automatisch en zelfstandig. Er zitten geen personen of organisaties meer tussen kopers en verkopers. Hier vindt u de beschrijving van een tiental DEX.

Gedecentraliseerde cryptobeurzen

Het 2018 Cryptocurrency Exchange Annual Report belicht de handel in cryptomunten van het genoemde jaar. Het onderzoek is gebaseerd op meer dan 400 cryptobeurzen verspreid over de wereld. Zowel van de gecentraliseerde beurzen als van de gedecentraliseerde. Deze laatste zijn in opkomst en winnen aan populariteit. Toch vertegenwoordigen ze nog slechts 2 procent van de handel. De reden van de forse stijging van BNB, Binance Coin ligt hier. In januari 2019 noteerde de munt aan 0,001814 BTC. Twee maanden later is dat 0,003785 bitcoin. We gebruiken voor het gemak de term ‘munt’ en ‘munten’, maar eigenlijk zijn zowel BNB als ENJ tokens. Waarden of deelbewijzen (de term tokens is moeilijk te vertalen) die zelf verhandeld kunnen worden, maar ook eigen zijn aan een bepaalde beurs. Zo is Binance Coin het eigen token van Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld.

Het Chinese Binance

Binance is een aparte, gedecentraliseerde beurs aan het testen, Binance DEX. De genoemde coin zal dus naar verwacht een belangrijke rol gaan spelen in de opkomende wereld van de gedecentraliseerde beurzen. De belangstelling voor deze laatste en soortgelijke tokens, werd weer gewekt naarmate de cyryptomarkt aan waarde wint. Zoals deze eerste maanden van 2019, nu heel wat beleggers en speculanten en ‘HODLers’ hopen dat de bodem in het algemeen binnen is. BNB kent het grootste handelsvolume van de op ethereum gebaseerde tokens. De zogenaamde ERC20 tokens. En heeft tevens van de hoogste marktkapitalisaties.

Gaming

Wat zou het internet zijn zonder sociale media en gaming, spelletjes spelen? Het omgekeerde is eveneens waar natuurlijk! Het is een ontzettend populaire sector en één waar navenant geld aan verdiend wordt. Het lag dus voor de hand dat de digitalisering deze zou omarmen. Enjin Coin dankt zijn populariteit omdat het in de gaming industrie een belangrijke rol speelt. ‘Founded in 2009 and based in Singapore, Enjin is an information technology company with multiple products. Enjin NetworkEnjin WalletEnjinXEfinity and Enjin Coin (ENJ).’

ENJIN

Er zijn dus in hoofdzaak het bedrijf en de munt, respectievelijk Enjin en Enjin Coin (ENJ) genaamd. De koers van ENJ ging sinds januari 2019 van 0,000271 ETH (ether, de munt van het gelijknamige bedrijf Ethereum) naar 0,001000 in maart 2019. Oftewel een stijging met bijna 300 procent! De reden daarvan is dat de nieuwste smartphone van Samsung, de Galaxy S10, dit token heeft opgenomen. Samsung is een van de grootste merken ter wereld in deze, dus de blootstelling aan potentieel miljoenen klanten gaf ENJ vleugels.