Zo lang zullen weinigen onder ons leven, maar van rijke mensen en families is bekend dat ze welvaart doorgeven. Van generatie op generatie. Dus voor hen is het eveneens van belang wat de lange termijn opbrengst is van in aandelen beleggen. Want dat gaan we u tonen. Hoe presteerden alvast de aandelen van (tot nader order) de grootste economie ter wereld? Visualcapitalist brengt alweer een knappe visuele voorstelling hiervan getiteld ´The Pyramid of Equity Returns: Almost 200 Years of U.S. Stock Performance.´ Van 1825-2019 brachten deze deelbewijzen-van-eigendom-in-bedrijven gemiddeld 8,25 procent per jaar op. Dat is gerekend met het herinvesteren van dividenden.

Volg de gids (of niet)

Dat is ook inclusief de Grote Depressie van de jaren´30 en talrijke recessies daarvoor en erna, die enorme verliezen betekenden voor aandelenbezitters. Echter: zulke neergangen van de (Amerikaanse) economie werden steevast gevolgd door indrukwekkende oplevingen. We spreken wel over vervlogen tijden, tot voor een decennium. Toen er nog een hechte relatie bestond tussen economie en beurs. De aandelenbeurs reflecteerde die economie nog, in die zin dat zij meestal een zestal maanden vooruit liep. Sinds het dollars bij verzinnen in ernst begon, anno 2008/2009, trekken aandelenbeurzen immers verder en verder La La Land in. Oordoppen in, oogkleppen op, en een roze bril op volgen beleggers de gids. Die ‘gids´ is dan de Voorzitter van dienst van de Federal Reserve. Die als de Wall Street verpersoonlijking van de Rattenvanger van Hamelen zijn deuntje fiedelt. Volg de gids! (Of niet natuurlijk…)

klik hier voor de ware grootte.

Werkloosheid

Voor de 14de week op rij komen er d.d. vrijdag 26 juni 2020 meer dan een miljoen Amerikaanse werklozen bij. Nog eens 728.000 vragen bijstand onder de ´Pandemic Unemployment Assistance, a federally funded emergency program aimed at covering the self-employed, independent contractors and other workers who don’t qualify for traditional unemployment insurance.´ Blame it on Corona! Maar alvast via Biflatie weet iedereen dat deze crisis er reeds meer dan tien jaar zat aan te komen. De oorzaken van de Kredietcrisis van 2008/2009 zijn nooit weggenomen, de scheefgroei nooit opgelost, ergo… Daar betalen we nu met z´n allen de economische prijs voor. Met het Coronavirus als katalysator dan. Hier ziet u die toename van het aantal werklozen. Zonder aanzienlijke verbetering op dit gebied kan er nauwelijks van enig duurzaam economisch herstel sprake zijn:

Gul tot in de kist

De Amerikaanse overheid staat niet bepaald bekend om gulheid wat de hoogte in bedrag en duur van al die werkloosheidsuitkeringen betreft. Maar in Coronatijden zijn blijkbaar all bets off; alle ´tradities´ overboord. Zozeer zelfs dat zij $1,4 miljard (!) uitkeerde aan…overledenen.

3 reacties

  1. Veel mensen kunnen nog niet de veranderingen zien of waarnemen, het gaat allemaal te snel voor hun/ons verstand.
    En dat gaat nog veel gekker worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: