2013: Leven in een wereld van zoekenden

Bijna aan het eind van 2012 gekomen is het tijd voor een laatste artikel, tijd om terug én vooruit te kijken. Wat vonden u en ik, wij, belangrijk en bijzonder en waarom? Hoe en met welke woorden reageerde u als lezer? Hebben we met en door ons toedoen wat bereikt, is er daardoor iets, niets of veel veranderd in onze harten en hoofden?

Betrokkenheid!?

Wat in elk geval duidelijk is geworden dat er wereldwijd mensen als u en ik zijn die zich betrokken voelen bij de mensheid en de aarde als geheel én die, zoals ze zelf vinden, zich niet rekenen tot de graaiers en draaiers in onze samenleving. Of wij moreel werkelijk op een hoger stapje staan blijft echter een grote vraag, misschien hebben we de kans niet gehad om ons zelf te verrijken, om macht te verwerven, om anderen te onderdrukken, om misbruik te maken van de natuur en de dieren. Wie van u en ons koopt er geen zogenaamde kiloknallers, wil niet die goedkope broek of trui, de ipad als koopje omdat….

Waarom zijn we op aarde ?

De vraag waarom we eigenlijk geboren worden op deze aarde, of het leven zin heeft, waarom de één jong en de ander stokoud sterft, waarom er rijkdom en armoe is, waarom er geluk en lijden is…. wordt elke dag door miljoenen mensen gesteld. De mogelijke antwoorden op al die vragen kennen een oneindige verscheidenheid, zijn een bron voor oorlogen, voor graaien en draaien, share and care, voor samenwerken en samenleven, voor caritas, berusting en rat races.

Uit deze enorme grabbelton aan mogelijkheden en opties pak ik er één uit die mij aanspreekt en die houdt in dat wij oneindige zielen zijn, volkomen één en toch voor een deel apart, als vlammetje van het totale vuur, druppel uit een oceaan. Het doel van ons materiele bestaan op aarde is om de ziel kans te geven om te leren en ervaringen op te doen door onze zintuigen, ons handelen, onze emoties en gedachten. De leerdoelen hebben “we” vooraf zelf opgesteld. Hoe we die doelen willen bereiken hangt puur van onze eigen vrije keuzes af. Of we zijn geslaagd in ons streven blijkt aan het eind van de rit, zo niet dan kunnen we het opnieuw op het zelfde niveau proberen. Als het wel gelukt is dan gaan we een stapje hoger op weg naar weer nieuwe leerdoelen.

Terug naar Biflatie

Van heel hoog en zwevend weer met de voeten op de harde aarde. We hebben het afgelopen jaar in vele artikelen en reacties geconstateerd dat we vinden dat er nogal wat mis is op onze aardkloot. Een wegkwijnende democratie, spaargeld en pensioenen die verdampen, bankiers als witgeboorde rovers, politici die sneller van standpunt veranderen dan ze met de ogen kunnen knipperen, corruptie, laksheid, marktdenken als gouden kalf en bovenal oneindige schulden, die alleen nog maar zijn weg te werken door een enorme inflatie of tweecijferige economische groeiwaarden.

Velen van ons hebben geconstateerd dat we met zijn allen een wereldwijde samenleving hebben geschapen die eigenlijk aan het einde van zijn levenscyclus is gekomen, zeker wat de westerse wereld betreft. Sommigen willen revolutie, liefst een grote knal om opnieuw te kunnen beginnen, anderen willen kippen en een stukje land om voor zich zelf te gaan zorgen, weer anderen zoeken hun heil in wapens, in goud, zilver, of wat dan ook.

Het leven van elke dag

Feit is dat we inmiddels met meer dan zeven miljard mensen leven op deze aarde, dat de globalisering en communicatiemogelijkheden ons hele doen en laten steeds dichter bij elkaar brengen en dat de onderlinge afhankelijkheid en uitwisselbaarheid groot en groter wordt. Vergeleken met nog maar honderd jaar geleden is de collectieve onvoorspelbaarheid van ons leven en zijn enorm toegenomen. Technisch gezien zijn er genoeg atoombommen om complete landen of zelfs de aarde te vernietigen. Olie en water zijn strategische goederen geworden. Enkele dagen zonder elektriciteit brengen ons binnen de kortste keren terug naar het niveau van de middeleeuwen.

Voor wie het wil lezen, zien of horen is er elke dag een scala aan zogenaamd schokkend nieuws zowel economisch als wat geweld tegen mensen betreft. We hebben het zeilmeisje en de zeilbroertjes, de rauwkostjongen, uitgelekte redes, gepeste tieners, bestuurders die vijf keer te veel gedronken hebben,  kalveren met drie koppen en rondschietende en moordende idioten, niet alleen in de
VS, maak ook in eigen land en bij de buren.

Voorbij de mainstream

Voor wie verder kijkt is er veel meer dan alleen een tranendal en een opeenhoping van crises. Ons leven kent ook vele prachtige momenten, de vluchtige geur van een bloem, een plotselinge zonnestraal, de lach van een medemens, een pup die zijn eerste pasjes doet, een volle buik, warme woning en nog zo heel veel meer.

2013: terug naar innerlijke vrijheid

We kunnen natuurlijk bezig blijven met het kijken en wijzen naar anderen in de zin van: “Zij doen het niet goed”. Helpen doet het echter niet echt of helemaal niet. De ruimte voor echte veranderingen zit in ons zelf. Elke dag kunnen we
immers vele keuzes maken die direct uitwerking hebben in en op het universum. Honderd kleine stapjes vormen samen een grote stap. We kunnen kiezen voor samenwerken en delen, voor ruilen, voor energiebesparing, voor fietsen in plaats van autorijden, voor consuminderen. We kunnen direct stoppen met het kopen én afsteken van vuurwerk, als we het wel afgestoken hebben kunnen we de rotzooi opruimen. Oneindig veel mogelijkheden.

Wat mij betreft vraagt ieder van ons zich in 2013 af hoe hij of zij, elke dag weer en voor elk moment, de maximale hoeveelheid aan tevredenheid of geluk kan behalen op korte én langere termijn zonder dat dit ten koste gaat van de natuur, medemens of dier. Deel en laat anderen profiteren van jouw inzicht, kennis, kunde en ervaringen. Maak en houdt jezelf vrij van zelfaangelegde kluisters, een te dikke buik, te grote auto, te hoge hypotheek. Wie veel heeft maakt zich grote zorgen om het te verliezen. Voor je het weet is de laatste dag aangebroken. Het moment waarop je niets materieels kunt meenemen. Een fijne jaarwisseling toegewenst.

54 reacties

 1. @KTM: de zin van het leven is de zin in het leven. Voor de rest is het leven betekenisloos. Kyle Bass heeft goed z’n geschiedenislessen gevolgd want ook hij weet dat iedere ernstige crisis nog op een oorlog is uitgelopen. Ik durf best wel te denken dat er onder de “fiscal cliff” nog een aardig addertje onder het gras zit. Alle biflaten wens ik desondanks een gezond en succesvol 2013 toe en bedankt voor de doorgaans prima artikelen die er dit jaar weer zijn geschreven.

 2. @3 idd, dat we nog lang en gelukkig in alle haat oneerlijkheid mogen prediken.
  De zin van ons leven. Meer zit er niet in. En dat het maar nooit beter mag worden, anders heeft het leven helemaal geen zin meer, zonder te kunnen klagen en zagen, wijzen en afkeuren. Het ultieme voedsel voor het ego.

  Zelfs dit superartikel van Ben kan daar niets aan veranderen.
  Ik vind het moedig van je dat je het blijft proberen , Ben.

  En voor de rest …
  de sleutel hangt links in de hoek.Gewoon voor de pak, maar omdat bekend is dat je m niet zult pakken is waarom ie daar openlijk hangt.Veel te blij met de eigen gecreerde gevangenis van het ego ,het altijd prediken over de schuld van anderen en zo laten zien hoeveel je wel niet weet over de oneerlijkheid.

  @2 je schrijft mooi, jammer dat je je schrijfsels alleen onthult om je ego te strelen. Terwijl je voor de rest alleen vingertje wijst en haat predikt.Te verblind door je haat om te beseffen wat je woorden werkelijk inhouden. Alleen wanneer iemand het onderwerp aanroert, zoals Ben nu deed, weer eens uit de kast getrokken. Kijk eens wat IK nog heb. En dan weer verder over de Khazaren en de andere K-zakken. Wat een vrijheid.

 3. @Madman : ik predik geen haat, maar opletzaamheid tegenover groepen achter het systeem die de gewone man wil reduceren tot schuldenslaaf, het nageslacht inbegrepen wat ‘hen’ betreft, want die gasten houden niet van half werk.

  Op dit moment staan we op een gigantisch belangrijk ‘breaking point’ van de ‘definitieve omkanteling’ naar dat eeuwige slavendom.

  En van tijd tot tijd mag ik graag spotten met de uitwassen van hun ‘visie’ en de waanzinnige leugens die ze in jou en mij hebben geplant, leugens die noodzakelijk zijn om de volgende serie leugens of leugenachtige maatregelen weer te kunnen geloven, op ieder gebied, niet alleen financieel.

  Er rest de gewone man in al zijn machteloosheid niet veel meer dan dat : anderen proberen te wakker schudden en met die badgasten spotten.

  Maar als zèlfs dàt al niet meer mag van jou, dus spotten met de slaven-creëerders, nou, dan hebben ‘ze’ je [u]verdomd[/u] goed weten te programmeren.

  Jou lijf en leden en die van je hele nageslacht staan op het spel, er wordt op alle fronten een onzichtbare oorlog tegen jou vrijheden gevoerd, en jou bijdrage hier bestaat uit het neerpennen van je ideële dagdromen en het plaatsen van links naar muziekclipjes waar niemand ene HOL mee opschiet omdat het niet kennis-vergrotend werkt, maar juist afleidt van waar het over zou moeten gaan : het nog nooit geziene totale monopolie dat die badgasten nastreven mbt de totale controle over de financiën, rechten, gezondheid, ontwikkeling en de persoonlijke vrijheden van het individu.

  Maar van mij mag je hier neerzetten wat je wil, geen probleem, ik ben namelijk vrij om het te lezen of niet, maar ontzeg dit recht dan ook niet aan anders-denkenden zoals ondergetekende …

 4. Beste mensen achter- Knowtoomuch, Madman, Houtskool Gangphed enz. enz.
  Jullie reacties worden gelezen door vele ‘ biflaten’, waaronder ikzelf.
  Jullie hebben kennelijk veel tijd om reacties te plaatsen gezien de vele ‘exemplaren’ die voorbij zijn gekomen. Ik heb veel tijd om ze te lezen. Ik hoop dat steeds de kwaliteit gewaarborgd zal blijven en steeds afgestemd blijft op de actuele situatie van onze mondiale economie. Ik wens u een fijne jaarwisseling en een realistische opinietoekomst.

 5. Kijk, Madman, onderstaande ellende hebben de ‘badgasten’ die het wereldwijde monopolie over de geld- en dus schuldcreatie hebben, toch ook maar ook weer ‘mooi’ voor elkaar gekregen :

  http://theeconomiccollapseblog.com/archives/happy-new-year-middle-class-the-fiscal-cliff-is-going-to-rip-you-to-shreds

  Maar deze mag ook :

  http://theeconomiccollapseblog.com/archives/happy-new-year-middle-class-the-fiscal-cliff-is-going-to-rip-you-to-shreds

  Maar ja, dit soort wantoestanden krijg je automatisch als de kiezer zich massaal laat afleiden door Hollywoodfilms en muzikale deuntjes.

  En we weten àllemaal dat de badgasten (ook) over de film- en muziekindustrie een totaal-monopolie hebben ; dat is algemeen bekend sinds tientallen jaren.

  Misschien begrijpt u nù waarom.

  Ik zei ‘misschien’ , hè ?

 6. @KTM: het blijft niet alleen bij de fiscal cliff maar het kredietplafond is ook alweer bijna bereikt in de US dus gaan ze daarover nog veel erger ruzie maken. Wellicht een truck van de elite om ervan tussen te gaan en de overige 99% van de bevolking in chaos en ontreddering achterlatende. En geen hond die het in de gaten heeft. Op de laatste CD van the Swans staat het nummer “Song for a warrior” en dat eindigt: Destroy! and start all over again.

 7. Merkel: crisis nog lang niet voorbij, goh… Maar wel meer coordinatie noodzakelijk (vanuit Brussel) goh… U bedoelt die coordinatie die het makkelijker (minder zichtbaar voor het ‘gewone volk’) maakt om binnen het Keynesiaanse eindspel de tekorten van banken op de publieke balans te plaatsen van de “last Triple A man standing”? Ja he?
  http://www.bloomberg.com/news/2012-12-30/merkel-calls-for-german-patience-as-euro-crisis-far-from-over-.html

 8. Het zou me verder niet eens verbazen dat het journaal van 20h00 als volgt begint: “Democraten en Republikeinen bereiken op het laatste moment toch nog een akkoord op deze laatste dag van het jaar”. Dit slechts om de financiele markten aanstaande woensdag niet in een vrije val te laten geraken en dan zal later blijken dat er niets is opgelost.

 9. @9 cynicus, het hele cliff en plafond verhaal is bullshit om het vertrouwen bij het grote onwetende publiek niet (verder) te ondermijnen.

  G10 schuld is meer dan 300% van globaal bbp. En G10 totale uitstaande schuld van 70 biljoen dollar is het ‘onderpand’ voor de totale derivatenmarkt van 700 biljoen dollar. Heheh, “unsustainable” as they say.

  Monetariseren die hap tot de aankondiging op een willekeurige vrijdagavond in de niet al te verre toekomst op Nederland 1, 2
  en 3 om 19:45 dat ‘onze’ premier iets heeft te melden.

  http://www.zerohedge.com/news/big-reset-2012-and-2013-will-usher-end-scariest-presentation-ever

 10. Mooi Artikel.!

  Kan ik me volledig bij aansluiten. Commentaar leveren op een systeem wat zijn langste tijd heeft gehad heeft weinig zin. Ben ervan overtuigd dat het binnenkort namelijk een keer goed fout gaat. De bijdrages van de diverse commentatoren lees ik altijd met veel plezier. En vaak even kijk op de links. De bijdrage van KTM over de joden vond ik heel waardevolle kennis.

  Ik denk dat het nadenken over wat er in de plaats van het huidige systeem moet komen, of welke aanpassingen er nodig zijn of/en hoe dit kan worden bereikt veel zinvoller is.

  Probleem is echter dat er weinig alternatieven zijn die niet ten koste gaan van de huidige machthebbers en daarmee dus eigenlijk gedoemd zijn te mislukken. Het is dus wachten op een systeemcrash voordat er echt iets wijzigt.

  Tot die tijd blijft het filosoferen en genieten van de bovengenoemde kleine momenten en blij zijn met het inzicht dat elke batterij zo goedkoop is doordat een Indiaas kind 12 uur per dag de brandstof uit oude batterijen bikt wat weer hergebruikt kan worden.

  Prettige jaarwisseling
  Arie Mulder

 11. @Houtskool: en houd het Koningshuis in de gaten. Als Trix, Lex en Max & de kids ineens ongemerkt in het vliegtuig stappen moet je echt gaan uitkijken!
  Dat stukje op Zerohedge had ik al gelezen maar toch bedankt. Als de “elite” er klaar voor is gooien ze het eerste dominosteentje om. Tot die tijd laten ze alles en iedereen nog een tijdje aanklooien. Uiteindelijk moeten we weer terug naar kleinschaligheid en reken maar dat de massa die na de uitdunningsoorlog overblijft het hiermee moeilijk zal krijgen. Ben heeft gelijk. Tijd voor bezinning en zelfreflectie. Een goede jaarwisseling man!

 12. Van de ‘grote’ media hoeft u zoals gebruikelijk weinig te verwachten in 2013 :

  http://xandrah.wordpress.com/2012/12/24/de-mainstream-media-en-bilderberg-media-tekent-contracten-van-geheimhouding/

  Kwootje :

  **************************

  OP DE BILDERBERGCONFERENTIE VAN 1991 HEEFT DAVID ROCKEFELLER DE MEDIA UITVOERIG BEDANKT

  ” We zijn dankbaar voor The Washington Post, The New York Times, Time Magazine, en andere grote publicaties en de directie hebben bijgewoond onze vergaderingen en hun beloften van discretie gerespecteerd voor bijna veertig jaar. Het zou onmogelijk zijn geweest voor ons om ons plan voor de wereld te ontwikkelen als we waren onderworpen aan de lichten van de publiciteit in die jaren. Maar, de wereld is nu meer verfijnd en voorbereid om te marcheren naar een wereldregering. De supranationale soevereiniteit van een intellectuele elite en de wereld bankiers is zeker te verkiezen boven de nationale auto-bepaling [lezen als ‘democratie’] beoefend in de afgelopen eeuwen.”

  In de inleiding van Censored [1996]: Het nieuws dat maakte het nieuws-en waarom, een boek van 1996 door Carl Jensen, Walter Cronkite schreef:
  ” Een handvol van ons te bepalen wat er zal worden op de avond nieuwsuitzendingen, of, wat dat betreft, in de New York Times of Washington Post of Wall Street Journal …. Het is inderdaad een handvol van ons met deze ontzagwekkende kracht. .. sterk redactie kracht. … we moeten beslissen welke nieuwsitems uit honderden beschikbare gaan we die dag bloot te leggen. En al die [nieuws] voor ons beschikbaar zijn geruimd en opnieuw geruimd door personen ver buiten onze controle . “

  *****************************

 13. Beste wensen voor alle biflaten,

  Veel lood, zilver, goud, en zelfvoorzienendheid toegewenst. Laten we proberen zo aardig mogeeijk voor elkaar zijn (Madman, Ben) maar ook realistisch blijven (KTM).

  tot volgend jaar…

 14. man, man, man, …

  wat zijn bankiers toch

  ONTZETTEND FOUT

  !!!

  Kan iemand daar niet iets aan doen? Ze weghalen of zo, uitzetten, weg doen, op laten taaien. Dat je gvd je medemens zo ontzettend naar de KLOTE laat gaan. MOEDWILLIG. Vanwege je rotcenten.

  Bankiers zijn onkruid, laagste van het laagste, pissebedden, aasgieren, maffia… GVD wat een f*ing TUIG.

  Niemand anders dan de geldmaffia – bankiers – hebben schuld aan de recessie. En de oplichting gaat door en wordt zelfs steeds erger. En alle f*ing 7 miljard idioten op deze aarde, en 17 mln in NL, laten zich gewoon in de jas naaien.

  Tweeduizenden…. DERTIEN wordt het jaar van de bankiers. Koop vast je stropdassen maar!

 15. Hierbij wil ik alle lezers, reageerders, schrijfers en beheerders van Biflatie een gezellige jaarwisseling en een gelukkig en liefdevol 2013 wensen.

 16. @15 KTM, hoe schokkend ook, ik ben niet verbaasd. Het is ook heel geraffineerd om gewoon ‘uit de school te klappen’.
  De gemiddelde burger doorziet de dubbele bodem niet. De bedoeling is natuurlijk dat iedereen denkt dat het niet waar is, want anders zouden ze het wel geheim houden.
  En het is ook mooi meegenomen dat geheimhouding niet meer zo’n probleem is.
  Slimme jongens, dat moet je ze nageven.

 17. @VB : Het enge is dat geheimhouding niet eens meer hoeft ; de mensheid is inmiddels al lang en breed het punt gepasseerd waarop ze nog iets hadden kunnen doen tegen de plannen van die gasten.

  De val hoeft alleen nog maar te worden dichtgeslagen ; het is ‘gewoon’ wachten nu op een voor hèn ‘passend’ moment.

  Er is inmiddels geen land, regering, organisatie of monopolie wat ze [u]niet[/u] in bezit hebben of volmaakt controleren.

  Maar goed, daar hebben ze dan ook minimaal twee eeuwen koortsachtig en in het geniep naar toe gewerkt …

  Enge shit …

  @dave : Goed zo, gooi het er maar uit !

 18. @3 Cynicus, dat is een goeie : ” de enige zin van het leven is de zin in het leven “
  Ik ben het er niet helemaal mee eens ( ben van het door velen geminachte ietsisme ), maar wel sterk.

 19. @ 19 beste Dave ik denk dat je onze fijne politici vergeet want zonder deze goedbetaalde landverraders zou het nooit zover gekomen zijn

  @ Ktm, je weet natuurlijk dat ze nooit of te nimmer er ooit voor uit zullen komen want dan is het natuurlijk einde oefening voor hen ook, toch het internet is enorm probleem voor ze, want als teveel mensen wakker worden kan je niet meer zo gemakkelijk manipuleren.

  Daarom goud en zilver zijn zo belangrijk volledig zonder enige controle van enige bank over overheid zoals het hoort te zijn het geld onafhankelijk ,vrijheid en de macht bij het volk, heerlijk toch zo wegdromen

  al het beste biflaten en andere schaapkes voor 2013 en geleuf gene knoop wat onze parasieten ook beweren in het haagse

 20. @19, Dave, Goed verhaal, plusje van mij. Één aanvulling als je me toestaat. Naast de banken heeft de politiek schuld aan de economische malaise. Immers zij VERDOMMEN het echt die graaiers aan te pakken. Het meest zwakke excuus is sterk genoeg voor die onkundige landverraders.
  Het bonusgraaien gaat dus ongestoord door en allerlei andere verstandige maatregelen ( scheiding van de risicovolle poot van de rest, verhouding ev versus vv enz enz ) worden afzwakt ( lees maar rustig dat ze die bankiersrs die politieke kneuzen in hun binnenzak hebben ).
  Vergelijk dat maar eens met de daadkracht dat die immorele politici aan de dag leggen als het gaat om de ontslagvergoeding van de man in de straat ( of vrouw, maar ja die conformeren zich helemaal aan het gezag, sorry ik zeg het maar zoals het is ). En zo zijn er tal van voorbeelden.
  Eens?

 21. @22 KTM, effectief gezien hebben ze alles onder controle. Ik denk dat alleen politici en bestuurders op sleutelposities goed op de hoogte zijn van …. Je weet wel… en dat de overige politici en bestuurders ‘afgeleide’ opdrachten krijgen. Het zit echt heel doordacht en professioneel in elkaar.

 22. @ VB ik weet ook wel dat je gelukkig geen goedgelovige kaaskop meer bent, dat krijg je nu uiteindelijk als je je centrale bank in prive handen toestaat en samen met de politici word het volk als een citroen uitgeperst. Daarom alleen al pleit ik voor goud en zilver als het enige eerlijke geld dat bestaat en waardoor mensen die gespaard hebben ook ten alle tijden over hun spaargeld kunne beschikken zonder gekort te worden door de pensioenen maffia of moet ik zeggen fiat geld maffia.

 23. @28, Pietertoupa, je hebt natuurlijk heel wat gekanker op de overheid van mij kunnen lezen. Punt is alleen dat de mensheid niet zo ver is dat ze zonder een overheid/ staat kunnen. Maar uiteraard is Europese superstaat tien bruggen te ver, en wat mij betreft is heel veel toegestaan om dat feestje te verstieren.
  Je zou het ( de nationale staten ) als een noodzakelijk kwaad kunnen zien.

 24. @13 Arie Mulder. Helemaal correct wat je stelt. De tegenstanders van verandering hebben de macht, en daarom is de moeder aller boemen noodzakelijk om de boel te laten kantelen.
  Komende jaar zou wel eens een heel belangrijk jaar kunnen worden.
  Een ‘fatale” combinatie van factoren kan zo maar aan de orde zijn.
  Als het in Duitsland en Nederland komend jaar echt beroerd gaat, als door de crisis alle verworvenheden van de afgelopen dertig jaar bij het oud vuil dedumpt wordt. Terwijl de elite daarentegen zo rijk is geworden dat je nu al kunt vaststellen dat de komende tien generaties van hun nageslacht rijk en machtig geboren wordt.
  Een heuse regentenklasse dus wiens macht en invloed de facto overerfbaar is geworden.
  Oh hoe cynisch, je dacht dat met het adeldom was afgerekend.
  NOT, er is een nieuwe in de maak, en de schaapjes staan erbij en kijken ernaar.
  Waar had ik het over?
  Oh ja, als het hier en in Duitsland beroerd wordt en ze proberen in dat rovershol Den Haag nog de nodige miljarden aan het Nederlandse volk te ontfutselen i.v.m nieuwe tegenvallers in Spanje en Griekenland ( alweer? Alweer ja ) dan zou het moment weleens daar kunnen zijn.

 25. @24 bankenmaffia = politiek. Het is een soort kankergezwel dat zelf ook weer aan kanker lijdt. Zalm bij ABN, Bos bij KPMG (na eerst Shell), Boele Staal voorzitter van de Bankenmaffia, de moeder van Lodewijk Asscher commissaris bij Philip Morris:

  MAFFIA!

  En wij zien nog niet eens het puntje van de ijsberg.

  Eigenlijk is het hele zooitje zo vreselijk corrupt dat zelfs de duivel een paar jaar geleden deze aarde schijnt te hebben ontvlucht.

  Denk nou eens:
  Dat er vanuit de banken wordt voorgesteld om de ‘arme burger’ wiens hypotheek onder water staat te HELPEN (godsammeliefhebbe) met aflossen door hem – tussen neus en lippen door – zn pensioen te laten aanbreken. Oftewel: de hele recessie, en wel datgene waar de burger het vaakst en het hardst wordt geraakt, komt voor 100% voor rekening van de burger en voor 0% voor die van de banken. Sterker, de banken hebben VERSCHRIKKELIJK veel poen ontvangen al van de burger.

  En nou zit de bankenmaffia achter het pensioentje van ome Cor aan, omdat zn huis onder water staat, omdat de bankenmaffia geen leningen meer verstrekt aan de woningmarkt.

  En als ome Cor zn hypotheek niet aflost, dan veilen ze zn huis op een veiling waar de bank ZELF via een stroman de enige bieder is, zodat die bank de woning voor 58% van de hypotheekwaarde in eigendom krijgt. En ome Cor nog steeds met de restschuld blijft zitten. Want betalen zal ie.

  En die woning van 58% gooit de bank vervolgens op de markt zodat de woningmarkt nog verder naar de gallemiezen gaat.

  Het is:

  MAFFIA!

  … en ze lopen nog vrij rond…

  …nog …

 26. #5 Ktm
  Dat de mens over heel de wereld wil regeren is niets nieuws
  er zijn er al vele geweest die het geprobeerd hebben,er is voorzegd dat er een korte tijd een dergelijke wereldregering plaats zal vinden en deze zal een geldsysteem introduceren waar je niet omheen kan namelijk met een bepaald merkteken
  Het zou mij niet verbazen dat dit systeem niet ver meer van ons is,omdat cashless betalen een enorme vlucht heeft gemaakt,zweden bijv. betaald al 97% cashless, ik vermoed dan ook dat na dit papieren systeem een volledig digitaal systeem ingevoerd gaat worden wat nare gevolgen heeft voor de steeds kleinere privacy.
  Welkom in een wereld met een totale controle,arme kinderen die nu geboren worden,daar ben ik 100% van overtuigd.

 27. Mooi Ben, en o zo waar…..

  “We kunnen natuurlijk bezig blijven met het kijken en wijzen naar anderen in de zin van: “Zij doen het niet goed”. Helpen doet het echter niet echt of helemaal niet. De ruimte voor echte veranderingen zit in ons zelf. Elke dag kunnen we
  immers vele keuzes maken die direct uitwerking hebben in en op het universum. Honderd kleine stapjes vormen samen een grote stap. We kunnen kiezen voor samenwerken en delen, voor ruilen, voor energiebesparing, voor fietsen in plaats van autorijden, voor consuminderen. We kunnen direct stoppen met het kopen én afsteken van vuurwerk, als we het wel afgestoken hebben kunnen we de rotzooi opruimen. Oneindig veel mogelijkheden.”

  en ook

  “en die houdt in dat wij oneindige zielen zijn, volkomen één en toch voor een deel apart, als vlammetje van het totale vuur, druppel uit een oceaan. Het doel van ons materiele bestaan op aarde is om de ziel kans te geven om te leren en ervaringen op te doen door onze zintuigen, ons handelen, onze emoties en gedachten. De leerdoelen hebben “we” vooraf zelf opgesteld. Hoe we die doelen willen bereiken hangt puur van onze eigen vrije keuzes af. Of we zijn geslaagd in ons streven blijkt aan het eind van de rit, zo niet dan kunnen we het opnieuw op het zelfde niveau proberen. Als het wel gelukt is dan gaan we een stapje hoger op weg naar weer nieuwe leerdoelen.”

  Hulde.

 28. Punt is Ben, we zijn beroofd van onze vrije keuzes, we stonden erbij en keken ernaar. De tweeverdieners doctrine loopt op haar laatste beentjes, evenals het parasiteren van het financieel spectrum op de basis-economie (excuus voor mijn woordgebruik, het is mijn troetelkindje) en daarmee (ook) de ‘eeuwige groei’. Ponzi-shit en zo.

  Vrijheid, biflaten. Op 2013, proost!

  Met bijzondere dank aan de redactie van Biflatie.nl, de voortdurende pogingen om ‘off topic’ reacties te elimineren (onkruid blijft groeien, soms tot de prachtigste bloemen), en een warm hart voor een ieder die vrijheid propageert en begrijpt. Niet in die volgorde. Tot volgend jaar Biflaten.

 29. Het wordt tijd om ons leven, en onze toekomst in eigen beheer te nemen.
  Niks geen “eerlijk delen-politiek” meer, beheerd door een corrupte, leugenachtige regering, die uiteindelijk alleen aan zichzelf denkt.

 30. Wat een ontzettend leuk eindejaar artikel, Ben ! Je bent samenvattend en ik lees dat de reacties van reageerders, het afgelopen jaar zijn meegenomen.

  @allen
  Het zal mijn beste jaar niet worden 2013, maar ik probeer er het beste van te maken. Doen jullie dat ook ? Beste biflatisten ?
  Nu, nog geen half uur meer te gaan. Het beste voor 2013.

  Signed,

  R

 31. Ik ben wel voor het opzetten van een bilfaten-gemeenschap.
  Een leefgemeenschap die gaat laten zien hoe het wel moet.
  Dit kan in een stichtingsrechtsvorm gegoten worden.
  ktm wordt onze god, madman onze jezus.
  De heilige maagd vinden we door een advertentie te zetten.
  Discipelen kunnen solliciteren @ redactie.

 32. Mooi stuk vol vage idealen maar ik ben toch bang dat de mensheid niet veel goeds te wachten staat want 2 dingen zijn oneindig dat is het heelal en de menselijke domheid en van het heelal wordt het betwijfeld.

 33. @ 40 KoningNout. Zoals Jacosbe en van Es het al jaren geleden zeiden: Samen voor ons eigen. Het Neo-Liberalisme heeft voorlopig gezegevierd omdat er nauwelijks meer een we of ons gevoel is. En maar hameren dat we sociaal moeten zijn…

  En iedereen hier natuurlijk nog een prettig nieuwjaar toegewenst. .

 34. @43 Kan sociaal zijn wel werken in een financieel-economisch systeem dat getriggerd wordt door een marktprikkel?
  Ik bedoel die bankiers hebben het een en ander toch wel uit de hand laten lopen op basis van een bonusprikkel.

  De marktprikkel en solidariteit botsen hier en daar met elkaar.
  Mijn ervaring is dat 9 op de 10 mensen een prikkel nodig hebben om iets voor een ander te doen.
  Een veeboer levert pas melk aan de gemeenschap als de veeboer een beloning krijgt voor zijn/haar inspanning.

  Er zijn weinig veeboeren die uit pure solidariteit melk leveren aan een gemeenschap.
  Maar als het met zijn melkvee-buurman minder gaat dan is de solidariteit ver te zoeken tussen de melkvee-boeren.

  Men noemt dit gezonde concurrentie.

  Volgens mij heb je pas gezonde concurrentie als een bank op de juiste manier geldleningen verstrekt aan de melkvee-sector.

  Samen voor ons eigen:

  Ik zie de geïndividualiseerde samenleving dan ook als gevolg van de oorzaak namelijk banken die hysterisch veel geldleningen in een samenleving uitzetten en iedereen die op zijn eigen manier probeert te overleven in een zwaar competatieve marktomgeving waarbij enkele bedrijven kunnen doen wat ze willen want een overheid zal ze altijd redden met belastinggeld.

  Welke sector je ook neemt het moet eerst naar een oligopolie toe en dan uiteindelijk een monopoly waarbij de overheid een opta-achtige organisatie aanwijst die moet gaan zorgen voor kunstmatige marktwerking.

  Vroeger hadden we vele soorten banken. Nu nog maar enkele.
  Vroeger waren er veel kleine veeboertjes. Nu hebben we boerderijen waarvan de koeien niet meer van stal mogen.
  Vroeger waren er overal kleine kruideniertjes (kleine supermarkten) nu heb je 2 a 3 supermarkten in een gemiddeld dorp/stad.

  Dat noemden ze allemaal schaalvergroting.

  Deze schaalvergroting gaat ook de komende 20 jaar nog zijn invloed hebben:
  – varkenssector met nog maar 25 % van de boerderijen die er nu nog zijn.
  – melkvee-sector idem

  Fabrieken gaan steeds vaker een winkel openen in de binnenstad om zo de tussenhandel uit de bedrijfskolom te halen.
  Bijvoorbeeld de belwinkels van de telecombedrijven, de fietsenwinkels van de batavusfabriek.

  Hoe je het ook went of keert. Het beleid van een centrale bank bepaald hoe de maatschappij er uiteindelijk uit gaat zien.
  In het guldentijdperk konden we nog tegen buitenlandse bedrijven zeggen:
  We hebben hier 400 jaar nederlandse cultuur opgebouwd en dat houd in dat jullie je gaan aan passen aan onze marktwerking en bijpassende normen en en waarden.

  Maar helaas bepaald de europese commissie en de europees centrale bank tegenwoordig hoe we hier in nederland moeten gaan leven.

  Dit is dan ook mijn karremansgevoel voor 1 januari 2013.
  Het is best wel voorspelbaar wat er markt-economisch gaat gebeuren (althans qua trend) en ik wordt daar niet vrolijker van.

  Ik moet maar eens opzoek naar een gemeenschap die nog wel kwaliteit van leven nastreeft zonder die uit de hand gelopen marktprikkel.

 35. @44 citaat: [i]Welke sector je ook neemt het moet eerst naar een oligopolie toe en dan uiteindelijk een monopoly waarbij de overheid een opta-achtige organisatie aanwijst die moet gaan zorgen voor kunstmatige marktwerking.[/i]

  Exactomundo! Das het systeem. Ik ben niet van de complotten en ‘mensen achter de schermen’ maar twee zaken ben ik wel zeker van:
  1- het corrupte piramide-systeem;
  2- de bange, inhalige, egoistische mens die tot zijn meest monsterachtige gedaante is gegroeid in de vorm van Zuidas-l*l. Die grijze onopvallende consultantskoppies met hun Audi station die je nooit recht in de ogen durven kijken.

  “The problem is systemic and touches every person on earth”:

  http://www.youtube.com/watch?v=7dFVFJ0iRRA

 36. In een wereld van zoekenden is een goede onafhankelijke bron van informatie best wel belangrijk.

  http://nos.nl/artikel/456934-beurs-in-2012-beter-dan-sparen.html

  http://www.iex.nl/Forum/Topic/1037313/Koffiekamer_Mijlpaal-quitte-na-4-jaar-.aspx

  Twee berichten die over hetzelfde onderwerp gaan.
  Het tweede bericht is informatie, het eerste bericht is vervuiling, voor elke zoekende. Het grootste probleem waar zoekenden mee te maken hebben en dat is toch iedereen (?)

 37. @44 citaat: Ik moet maar eens opzoek naar een gemeenschap die nog wel kwaliteit van leven nastreeft zonder die uit de hand gelopen marktprikkel.

  De laatste zeg pak ‘m beet 150 jaar is er veel geexperimenteerd met (idealistische) leefgemeenschappen (communes), maar steeds lijken ze weer stuk te lopen op zaken die je ook buiten deze gemeenschappen tegen komt zoals individueen die naar macht, jaloezie, etc. De groeter communes die je nog in de VS tegenkomt en toch overleven lijken meer op sektes. Blijkbaar is het toch een soort human condition die maakt dat zaken die met goede intenties worden opgezet toch telkens weer lijken te falen.

 38. @46 KTM, een plusje van mij. Inderdaad net goed. Deze man is medeplichtig aan de verspreiding van zijn eigen immorele genen alsook van die aartslelijke potgenen.

 39. @50 : Nou ja, goed, kijk, zijn génen zijn niet immoreel , die heeft ie ook maar mee gegekregen bij zijn geboorte (van De Schepper of van de natuur) , maar zijn gedràg / persoonlijke daden / eigen beslissing, vind ik zelf nogal immoreel ; zomaar ergens een KIND op de wereld wegzetten zonder er verder naar om te kijken / op te voeden / te beschermen …

  Nou merkt ie [u]tenminste via z’n portemonnee[/u] dat hij er (nog)(zie artikel) eentje heeft …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: