2021: grijpen supranationale organisaties de macht?

De winkels dicht, restaurants en cafés gesloten, evenementen afgelast, bijna nergens kunnen we op een normale manier ons geld kwijt. Behalve bij de webshops, daar heerst nationale gekte. Post NL en de koeriers kunnen het niet meer aan. Sommigen wachten meer dan een week op bestelde artikelen. Er zijn mensen die van gekkigheid niet weten wat ze moeten bestellen. Ze zien hun banksaldo oplopen doordat ze hun geld niet aan het vertier des levens kunnen spenderen.

Banken merken dat ook, de spaartegoeden van particulieren lopen op. Ze zullen er niet blij mee zijn, want teveel spaargeld in kas en te weinig uitlenen betekent dat de bank daarop moet bijleggen. Komt door de lage rentestanden. Voor het batig saldo betaalt de bank een strafrente van 0,5 procent aan de ECB. De straf voor te weinig uitlenen want krediet is immers de motor van de economie.

 Maar ja, welke ondernemer investeert in tijden van grote onzekerheid? Veel ondernemers lijden grote verliezen. In de horeca, evenementenbranche en detailhandel zien ondernemers zich genoodzaakt een aanslag te doen op hun gereserveerde oudedagreserves. De meesten trekken hun spaarrekeningen helemaal leeg. Deze ondernemers zijn ten einde raad en vrezen een faillissement. Overheidssteun is leuk en aardig maar nooit voldoende om een crisis te overleven als deze te lang aanhoudt.

Burgerjournalistiek zonder censuur

Heeft iemand enig idee hoe lang we blijven hangen in deze angstpsychose van een opgeklopte pandemie? Ik durf nauwelijks nog de TV aan te zetten want dan zie ik weer een witte jas met een spuit voorbij komen. De nationale omroepen zijn propagandakanalen geworden van de overheid. Ach, wat maakt het uit, het is al jaren een troosteloos aanbod van goedkoop platvloers huiskamervermaak. Was van plan om nog maar de helft van ons lidmaatschap van de TV-gids te betalen. Alleen mijn verkering kijkt nog. Zelf kijk ik stiekem mee naar de Journaals. Mijn intellect, of moet ik zeggen instinct, heeft mij er toe aangezet om zelf op onderzoek te gaan naar het ware nieuws. Dat betekent dat je over een aantal eigenschappen moet bezitten, zoals analyserend vermogen en lezen tussen de regels door. Ik heb ontdekt dat zoiets goed te doen is door op Youtube wat alternatieve discussieplatforms te volgen waar de burgerjournalistiek zonder censuur de wetenschap ondervraagt en het tegengeluid analyseert. Het voordeel van Youtube is dat je even kunt terug skippen als je iets niet helemaal begrijpt. Soms skip ik 2 keer terug voordat het kwartje valt, maar niemand die mij uitlacht om mijn trage manier van denken.

Omroepbestel op de schop
Ik merk in mijn omgeving dat meer mensen zich wenden tot de alternatieve media. Krijg wel eens een link toegestuurd naar interessante interviews. Heeft zeker meer niveau dan het goedkope vermaak bij onze staatsomroepen. Eigenlijk maak ik mij zorgen. Ons omroepbestel mag wat mij betreft op de schop. Ik schijn daar niet alleen in te staan. In de politiek is veel lawaai op de rechterflank die vindt dat de linkse politiek beslag heeft gelegd op de omroepen. Tweede Kamerlid Martin Bosma houdt hier een fel betoog: https://www.youtube.com/watch?v=aCHQ3ieDCrM . Niet dat ik een fervent PVV-aanhanger ben, ik ben momenteel zoekende of zwevende, wat u wilt. Mijn vertrouwen in de politiek is tot het nulpunt gedaald. Ik vrees dat geen enkel kabinet na Rutte een oplossing kan aandragen voor de huidige coronacrisis. Mijn voorspelling is dat zijn naam niet wordt verbonden aan het nieuwe kabinet in 2021!
Big Farma en cs
De huidige crisis wordt door de politiek heel slim coronacrisis genoemd. Zo hangt er geen naamkaartje aan van een kabinet dat door zwak regeren de economie laat stuiteren. Op deze wijze kan voor de economische ellende die straks in 2021 boven komt borrelen de coronapandemie als schuldige worden aangewezen. “Daar kon de politiek toch niets aan doen?” Zo’n virus die van mens tot mens springt heb je niet in de hand. Anti-vlooienspray helpt daar niet tegen. Je bent aangewezen op de Big Farma nadat de hele wereld de ernst van de situatie is opgedrongen. Dat lukt alleen met behulp van de WHO die heel slim een aantal jaren geleden de definitie “pandemie” had aangepast. Met wat googelen is daarover genoeg documentatie te vinden: https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/artikel/draai-criteria-pandemie-terug.htm . De belangenverstrengeling van de raadsleden van de WHO staat al langer ter discussie. Big Farma is net als Big Tech. Hun tentakels hebben zich uitgespreid over diverse supranationale organisaties. Ze hebben veel macht en beïnvloeden de regeringen van de aangesloten nationale staten.
De WHO beveelt, het kabinet verdeelt
Dit is wat Wikipedia zegt: “In supranationale organisaties worden bepaalde bevoegdheden van de nationale staten overgedragen naar een autoriteit die boven de nationale staten staat. Aangezien beslissing op supranationaal niveau soms bij meerderheid genomen wordt, kan het gebeuren dat een lidstaat in een supranationale unie door de andere lidstaten gedwongen wordt een bepaalde beslissing door te voeren en kan de supranationale unie dus zaken aan de lidstaten opleggen.” Een hoogst kwalijke zaak durf ik wel te stellen. Goed beschouwd zou je denken dat de regering van een klein polderlandje totaal is overgeleverd aan de nukken van supranationale organisaties. Als de WHO roept dat Covid-19 een pandemie is dan is dat zo, punt uit! Waar blijft die discussie, zo vraag ik mij af. Ondanks dat bij een steeds groter deel van de bevolking doordringt dat corona geen pandemie is volgen we nog altijd braaf de instructies vanuit Den Haag. Blijven we op afstand van elkaar ondanks dat we gewoon kuddedieren zijn.
Mens = schaap
Heeft u wel eens een schaapskudde gezien? En heeft u wel eens gezien hoe de kudde in paniek raakt als er wolven in hun nabijheid komen? Miskramen en veel minder lammetjes zijn het gevolg. Als we straks, geknipt en geschoren met dat ijskoude Pfizer-vaccin, weer mogen denken in vrijheid en onze tongen weer mogen laven aan de sappige grassprieten, zullen de naweeën komen bovendrijven van de nachtmerries met die huilende wolven die de schaapskudde totaal verlamde. Het enige verschil tussen een schaap en een mens is het intellect dat een mens aan het denken zet. Voor de rest zijn we gelijk en volgen we braaf de goede herder en z’n hond, in volgorde genaamd Mark en Hugo. Sorry, minister de Jonge voor deze metafoor, u kunt er ook niets aan doen, u doet uw stinkende best. Onze gezondheidsminister beschikt over een leger ambtenaren die allemaal braaf de instructies van de WHO en RIVM uitvoeren. Ambtelijke molens werken nogal traag en vervangen maanden later de achterhaalde informatie met vernieuwde info. Zo werkt nu eenmaal een ministerie dat braaf de bevelen opvolgt van de supranationale organisaties.
De coronarekening
Hoe vervelend is dat nu dat we als klein polderlandje ook nog eens in een EU zitten die ook de nodige bevelen oplegt. Er moet in 2021 nogal wat geregeld worden in de handel met GB. Wat nieuwe handelsafspraken om de handel ordelijk te laten verlopen tussen NL-ondernemers en Britse afnemers, en andersom. Het vervelende is dat daarvoor talrijke juristen nodig zijn die in vele duizenden pagina’s tekst moeten duiken van een hopeloos Brexit-handelsakkoord. Daarvoor beschikt de EU weer over een aantal Europese instituten die met talloze ambtenaren door het vele uitzoekwerk zeker achterop gaan raken in de uitvoering van de regelgeving. Ach, ondernemers hebben in 2020 geleerd om geduld te hebben. Ik vraag me af hoeveel geduld ondernemers en particulieren nog kunnen opbrengen in 2021 als blijkt dat ook weer talloze ambtenaren op het Ministerie van Financiën zich moeten buigen over de coronarekening.

 Wie gaat die betalen? Ach ja, ik durf het antwoord al te geven: zoete lieve Gerritje. Desondanks wens ik alvast alle lezers een gezond 2021 toe!
GW

11 reacties

 1. Martin Bosma, kan heerlijk “schoppen” ik heb hem al vaker voorbij zien komen, vooral aan het begin van de Corona crisis.

  “Het voordeel van Youtube is dat je even kunt terug skippen als je iets niet helemaal begrijpt. Soms skip ik 2 keer terug voordat het kwartje valt, maar niemand die mij uitlacht om mijn trage manier van denken.”

  Herkenbaar, ha,ha.

  Een zeer heldere denker is prof. Mattias Desmet. Ik zou je dan het laatste interview op de nieuwe wereld sterk willen aanbevelen, waarin hij samen met Sam Brokken een hoop lezersvragen beantwoord. Lange zit maar een absolute aanrader:
  https://www.youtube.com/watch?v=GGN7rs6uy44

  Hopelijk een goed en gezond 2021 voor iedereen!

   1. Laat de ‘auteur’ zich proberen te verdiepen in de wijsheid van de frivole humor, het enige waarmee het moreel nog kan worden ‘opgeschud’ .
    Nog steeds in wielertermen: zal er iemand bewust een berg zonder einde beklimmen, of op een steile helling vrijwillig ‘sur place’ (in stilstand) gaan?
    Nee dus. Omdat de ironie wil dat wij alle moeite en ontberingen van de klim over hebben voor een zwevende afdaling en de beloning aan de finish. Misschien zelfs wel een kiss van de miss.
    Wil je echt de ‘boel opschudden’, dan zul je dus bij jezelf moeten beginnen.
    (Zo. En nu ga ik fietsen!) SB

 2. Beste Gerrit,

  Het is echt een bizarre situatie hoe kan het nu dat Zweden gewoon open is terwijl Noorwegen en Finland met deze nep pandemie meedoen. Zweden is ca 150 km van NL. China is gewoon open sinds mei van dit jaar. De cijfers van sterfte in Nl zijn alleszeggend.

 3. In 2021 gaan we pas merken hoezeer de economie met opzet naar de haaien is geholpen. Nu zijn nog vele bedrijven beschermd tegen een faillisement maar na het eerste kwartaal 2021 zullen we een heel ander Nl gaan zien. De ECB kan dan wel geld printen maar de economische output zal echt niet toenemen integendeel zelfs. Ik ga ervan uit dat de politiek zich gaat schuilen achter het nep virus. Als de regering elk jaar een pandemie uitroept zoals met deze griep dan kan je wachten op een extreme revolutie. We gaan het zien voorlopig zijn de meeste nederlanders murw gemaakt door slimme heftige propaganda en uiteindelijk word iedereen wakker en zullen ze zich schamen dat ze zich zo in het ooitje hebben laten nemen.

 4. Bewust, heel bewust wordt de economie wereldwijd vernietigd. Uit chaos komt orde, de Nieuwe Wereld Orde. Zo is dat door de zogenaamde elite gepland en wordt door de regeringen, wereldwijd, uitgevoerd.
  Ben het met Pieter eens. Als het gewone volk ooit door krijgt dat het bedonderd werd, dan zijn de rapen gaar. Maar voor het zover is, zullen de krankzinnige maatregelen eerst nog veel strenger worden. Ook de inzet van nog meer politie en leger ( kijk maar wat er bij de Boerenprotesten gebeurde) komt nog op ons af. Ik ben daar heel bezorgd over. Maar ooit zal de waarheid boven komen. Het wordt een zeer turbulent jaar; en ook nog daarna.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.