337 punten belangrijk niveau voor AEX-index

3

Een kleine update over de AEX. De grootste Nederlandse beursindex is in de afgelopen 3 maanden met 17% gestegen. Met hulp van Draghi natuurlijk. Ten opzichte van een half jaar geleden staat de AEX-index overigens nog onveranderd. Ook moeten we niet vergeten dat het zomer is geweest. De grote spelers liggen nog op het strand en komen in september pas terug. Dit is te merken aan het volume. Dit fenomeen heet ook wel dunne handel. Ook in Amerika is het volume afgelopen tijd uitzonderlijk laag.

Afgelopen 3 weken blijft de beurs een beetje liggen. Momenteel schommelt de AEX al een tijdje rond de 330 punten. Een belangrijk niveau is te vinden rond de 337-puntengrens. Op dit niveau werd er ongeveer zes maanden geleden een top gezet, alvorens de AEX-index door de europerikelen naar 280 punten daalde.

aex index 337 puntenHiernaast de grafiek van de AEX-index van de afgelopen 12 maanden. Afgelopen week daalde de beurs voor het eerst sinds 11 weken. De grote vraag is nu of er een dubbele top zal ontstaan rond het niveau van 337 punten, of dat de AEX deze weerstand doorbreekt. Een dubbele top wordt door sommige analisten gezien als een omkeerpatroon. Als koers onder de 337 blijft hangen, dan is een correctie naar beneden mogelijk. Als de weerstand van 337 punten echter wordt doorbroken kan de beursindex technische gezien verder omhoog.

Disclaimer: Dit artikel is puur informatief en is niet bedoeld als beleggingsadvies of een aanbeveling tot het kopen of verkopen van aandelen, grondstoffen en of andere financiële producten.

———–
Advertentie: Ga long of short. Klik hier om gratis €25,- te beleggen!
Aanbieding van beperkte duur.