4000 Duitse beleggingsfondsen mogen in crypto investeren!

De impact van wat we u vandaag in de titel vertellen is enorm. Een grotere ´duim omhoog´ voor de Cryptowereld kunnen we ons nauwelijks voorstellen (behalve misschien wanneer Bondskanselier Angela Merkel zelf een wallet aanschaft en bitcoin koopt?) Het is inderdaad in Duitsland dat zopas een wet aangenomen is die alle ´Spezialfonds´ toelaat om tot 20 procent in cryptomunten te beleggen. Dit betreft zo´n 4000 beleggingsfondsen die voornamelijk door institutionelen gekocht worden. Jawel, die moesten daar wettelijk eerst toestemming voor krijgen. Dat is nu gebeurd en vanaf 1 juli 2021 ligt voor hen de weg naar cyrptobeleggen open.´“The addition of crypto assets in Spezialfonds is an important step for their acceptance,” German parliamentarian Frank Schäffler told Decrypt“Here, the law is going in the right direction and we expressly welcome it,” he added.´ Een parlementariër aan het woord…

Potentieel: $422 miljard

Over welk potentieel bedrag spreken we dan? ´“This won’t happen overnight, but we are talking about the largest investment vehicle that we have in Germany—literally all the money is in there,” he said. Theoretically, up to €350 billion ($422 billion) could enter the crypto market from Spezialfonds alone, he explained. (For comparison, Bitcoin’s current market cap is $1 trillion.)´ Stellen we ons even voor dat deze Duitse beleggingsfondsen in de tweede helft van 2021 beter zouden presteren dan die van andere landen; is het dan ver gezocht dat we mogelijk dit soort nieuwe wetgeving ook in andere landen gaan zien…? 

Primeur

In ieder geval horen we uit Zuid-Korea nog een positief officieel geluid voor de Cryptowereld. Daar is het eerste ´nationale´ crypto-beleggingsfonds ei zo na officieel goedgekeurd. Een primeur voor eigen land dan: ´the country’s Financial Supervisory Service, or FSS, is set to approve a crypto-related fund application by Hanwha Asset Management, a subsidiary of South Korea’s insurance giant Hanwha Life Insurance.´ Laat dit even doordringen, beste lezer, beste lezeres: een onderdeel, bijhuis van een verzekeringsgigant vraagt om in crypto te mogen beleggen… 

Opties lopen af

Vandaag lopen voor $4,2 miljard bitcoin opties af. Het kan de koers van BTC positief…of negatief beïnvloeden (van een open deur intrappen gesproken!). Nou ja, in ieder geval staat bitcoin sinds vanochtend lichtjes in het groen, net als de andere top 20 munten. Met dit soort opties kun je speculeren op een bepaalde, hogere bitcoin koers. Wanneer BTC inderdaad zoveel hoger gaat, worden deze financiële insturmenten ook zoveel meer waard. Wordt de verwachtig niet ingelost, dan moeten ze verkocht worden met verlies, of doorgerold worden naar een volgende maand. Meestal is er wel een kleinere of grotere impact op de BTC koers van die dag.

Ethereum, ether, ETH

Na bitcoin zal Ethereum (ETH) in de focus van institutionelen komen, meent Weiss Ratings. De Amerikaanse gereputeerde analysefirma: ´Cryptocurrency department of the global analytics agency Weiss Ratings expects that large institutional investors and corporations will soon switch onto Ethereum from Bitcoin and begin to adopt it.´ ETH tikt trouwens nu al het ene nieuwe all time high na het andere aan. Een mogelijk interessante tip voor ons om ETH te kopen? Oh, we bezitten het al, zie ik… Interessant ook en opvallend is het volgende: de ECB heeft voor het eerst een lening uitgeschreven…op de ethereum blockchain!! ´The two-year bond, which is worth €100 million, was launched in partnership with Goldman Sachs, Santander, and Societe Generale.´ Om maar te zeggen, beste mensen: dit gaat diep, zeer diep, en het is onomkeerbaar ook, en met het einde nog lang niet in zicht… Zeg dat u het op Biflatie.nl of in de Cryptonieuwsbrief heeft gelezen!

XRP IPO

Ripple trekt naar de beurs zo gauw de rechtszaak met de SEC achter de rug is, aldus SBI Group. De Japanse financiële gigant is een investeerder van het eerste uur in Ripple Labs Inc. en ook groot-aandeelhouder. Na de aanklacht in december 2020 vanwege de Amerikaanse beurscommissie, dat Ripple in 2013 XRP had moeten registreren als ´a security´, een effect, lieten de meeste cryptobeurzen XRP vallen als een steen. Niet zo de SBI Group, die altijd achter het blockchainbedrijf is blijven staan. ´Over the years, SBI has invested heavily into fintech companies like Ripple as part of its strategy, according to Kitao. He added that when Ripple becomes public, its investment would pay off.´ De Japanse financiële gigant wacht dus duidelijk op het Grote Geld dat dan mogelijk binnenstroomt. Kijk, nog een tip die misschien interessant is – XRP! Oh, goed, dit bezitten we dus ook al… Geen financieel advies hoor, Dames en Heren, dat spreekt! 

Lost is weg

Opgepast voor wie zonder al te veel kennis en ervaring in de DeFi wereld stapt, die van de gedecentraliseerde financiën. Hoewel dit de toekomst inhoudt en een enorme potentiële bedreiging voor de traditionele bankenwereld, is niets hier al gereguleerd. We noemen het daarom nog het Wilde Westen van de Cryptowereld. Sparen, lenen, verzekeren, investeren – het kan allemaal via Decentralized Finance maar.. ´About $284 million in Decentralized Finance (DeFi) outfits based on Ethereum have been lost through hacks and exploits since 2019.´ 

Bitcoin = Ponzi

´Nassim Taleb, the author of “Black Swan,” has taken to Twitter to lash out on Bitcoin. According to him, Bitcoin is not “a hedge against anything.”´ MisterTaleb wordt door ons – en 700.000 Twitter volgers! – gerespecteerd en ieder zijn mening. Hij is ook niet de enige prominente persoonlijkheid in de beleggerswereld met een afkeer van bitcoin et al. Eerder noemde hij het een Ponzi scheme, naar de beruchte Italiaanse oplichter. En nu heet het ook ´geen enkele bescherming tegen inflatie of wat dan ook in economie´. Goldbull Peter Schiff als Euro Pacific Capitals CEO is ook zo´n fervent tegenstander van alles wat naar digitaal ruikt. Al kiest zijn zoon Spencer, die hier ook de jongere generatie vertegenwoordigt, wel voor bitcoin! 

Last men standing

Taleb en Schiff behoren, zo menen wij, tot een generatie die ´niet meer kan volgen´. Ze beïnvloeden met hun kritiek vast nog wel een zeker publiek, en we hebben alle respect voor hun prestaties, kennis en ervaring…uit het verleden. 2021 en de jaren die volgen zijn niet de nineties of eighties van de vorige eeuw. De wereld gaat digitaal, big time en op alle mogelijke vlakken. Naarmate dit zich materialiseert, zullen zij en hun soort critici langzaam verstommen. En de nieuwe realiteit moeten aannemen voor wat ze is. Zo zei bijvoorbeeld de genoemde Schiff over zijn zoon, die een hele andere weg uitgaat dan zijn vader:

´My son Spencer Schiff went all in on bitcoin on the last drop below $50k. 100% of his portfolio is now in bitcoin. He sold the last of his silver stocks to raise the cash. If my own son is this brainwashed imagine how vulnerable most kids are. He’s HODLing to infinity or bust.´ Bijhouden tot het einde (bitcoin aan 100,000? 288.000? 1.000.000.000? zoals PlanB berekent)…of tot nul. De toekomst zal het zoals altijd uitwijzen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: