4200 werklozen per dag erbij in Europa

36

Dinsdag 31 juli publiceerde Eurostat de Europese werkloosheidscijfers. Het werkloosheidspercentage in de eurozone is in juni 2012 gestegen naar 11,2%, terwijl in de 27 landen van Europa 10,4% van de bevolking zonder werk zit. Inmiddels hebben 25,1 miljoen mensen in Europa geen baan, waarvan 17,8 miljoen in de eurozone. Sinds het begin van de kredietcrisis in 2008 is het werkloosheidspercentage in Europa, maar helemaal het jeugdwerkloosheidspercentage flink gestegen.

Ten opzichte van een jaar eerder steeg het aantal werklozen met ruim 2 miljoen. In vergelijking met een maand geleden kwamen er in Europa 127.000 werklozen bij. Dat is nogal wat. Als we dit even terugrekenen per dag blijkt dat er in de afgelopen maand gemiddeld 4200 nieuwe werklozen per dag zijn bijgekomen! Kunt u zich dat voorstellen?

Als we kijken naar de cijfers van de jeugdwerkloosheid zien we ook een dramatisch beeld. Er waren in juni 2012 bijna 5,5 miljoen jongeren (onder de 25) werkloos, waarvan bijna 3,4 miljoen in de eurozone. Op jaarbasis steeg de Europese jeugdwerkloosheid met 227.000, ofwel met gemiddeld 622 personen per dag.

Het jeugdwerkloosheidpercentage kwam in juni uit op 22,6% in Europa en 22,4% in de landen die betalen met de euro. De laagste jeugswerkloosheidscijfers werd gemeten in Duitsland (7,9%), Oostenrijk (8,8%) en Nederland (9,3%). In Griekenland en Spanje is het jeugdwerkloosheidspercentage onder jongeren het hoogst. Daar zit respectievelijk 52,8% en 52,7% van de jeugd zonder werk.

36 REACTIES

 1. Als ik jong zou zijn en me in één van die probleemlanden zou bevinden zou ik gewoon doorstuderen, mits dat natuurlijk te betalen zou zijn. En anders zou ik wellicht toch vertrekken naar een buurland voor werk. Dat gebeurd volgens mij ook veel.

 2. Op naar de 30% !
  De overige 70% aan werkenden, studenten en gepensioneerden trek je dan zo mee het Zwarte Gat’ in, heel eenvoudig.

  En vooral lekker gaan bijdrukken, want ‘onze’ euro moet koste wat kost ‘overeind’ blijven, niet ?

  Dan is de ‘kritieke grens’ van maatschappelijke implosie, anarchie en burgeroorlog binnen de kortste keren bereikt, en daar is het ‘ze’ allemaal wèrkelijk om te doen, hè ?

  Dus zeg niet dat het niet ‘goed’ gaat ; dat hangt namelijk af vanuit wiens oogpunt je de situatie bekijkt ; voor de architecten van de Rotthen NWO liggen we lekker op schema in ieder geval.

  De economiën van Europa, de VS en Azië moeten gecontroleerd kapot, en wel simultaan als het even kan, maar dat kunnen ‘ze’ onder de paraplu van de ‘gemondialiseerde markten’ zonder al te veel problemen regelen voor ons, want alle economiën en Centrale Banken , IMF, BIS en Wereldbank staan onder ‘hun’ controle… een thuiswedstrijd dus …

  En de euro is onze doodskist. Punt.

 3. @KTM: wat ik gisteren al zei: we zijn al op weg naar de 30% als je een vergrootglas op alle non-actieven legt. Wat denk jij? Zal de EU een transatlantische schuldenwedloop me de VS aangaan?

 4. @KTM: nog even dit. Zeer slecht nieuws voor de wereldvoedselprijzen:

  BREAKING:
  De eerste cijfers uit de Verenigde Staten over de maand juli zijn binnen. Uit het voorlopige overzicht van NOAA (Amerikaanse weerdienst) blijkt dat er ‘nationwide’ (in de 48 aaneengesloten staten) 4313 warmterecords zijn gevestigd. Het betreft in dezen de maximumtemperatuur. Van de ruim 4300 records ging het in 299 gevallen om de hoogste julitemperatuur uit de meetreeks en om 171 all-time records ofwel in geen enkele maand was het ooit zo warm (zeg maar rustig zinderend!!). Verder werden 3545 records gebroken voor wat betreft de nachtelijke warmte. ONVOORSTELBAAR!

 5. Laat het toch zo snel mogelijk imploderen wat mij betreft..
  Dan is het geld op om de meest idiote dingen te ontwikkelen..
  Aangezien economische crisis en oorlog hand in hand gaan… Deze ontwikkelingen op het gebied van drones zijn echt bizar ! De nieuwe wapenwedloop is allang aan de gang , Star Wars is er niks bij…
  http://www.youtube.com/watch?v=msHJLwYWX30
  Zeer de moeite waard wat mij betreft.. zeker de laatste 10 min , de conclusie

 6. @cynicus : Europa schijnt wel te moeten bijdrukken [s]als[/s] wanneer de VS ermee (QE’s) doorgaat, oa ivm de dollar-gerelateerde reserves waarmee onze CB’s zijn gevuld.

  Ik zei hierboven al : dit wordt een thuiswedstrijd voor The Rotthen One ; àlles kunnen ze regelen, manipuleren en afdwingen.

  Een ‘gelopen race’ dus … door de volmaakte afwezigheid van ‘natuurlijke vijanden’ zoals vroeger de adel & de kerkelijke stand. Kijk naar de Franse Koning Philippe le Bel (13e eeuw ?) ; die werd genaaid door een (joodse) bankier die dubbelspel speelde doordat hij ook Engeland financierde in haar oorlog tegen Frankrijk, waarna Philippe le Bel mbv z’n leger eenvoudigweg een paar goudtransporten (schepen) van die bankier in beslag nam in Antwerpen, en het dus ‘game over’ was voor die Koshere Khazaar. Einde oefening.
  Interessant is dat het diezelfde Philippe le Bel was die definitief een einde maakte aan de macht van de Tempeliers en hun hoofdman (Jacques de Molnay) tot z’n executie in ‘Le Temple’ opsloot in Parijs, een gevangenis.
  Wel, de wraak van de haute finance kwam 4 eeuwen later, toen de haute finance het franse koninklijke gezin (Louis XVI, Marie-Antoinette en hun kind) in diezèlfde bajes opsloot in afwachting van hùn executie. De rollen waren nu omgedraaid.

  Philippe le Bel was trouwens z’n bijnaam ; zijn oficiële naam zal wel Louis ‘de zoveelste’ zijn geweest. Ik kan het allemaal zo opzoeken in één van m’n ‘meter franse boeken’, inclusief de naam van die joodse bankier, maar daar heb ik even geen zin in.

  Afijn, er is helemaal niets wat de haute finance nù nog in de weg kàn staan / staat ; [u]de (gehele) mensheid is inmiddels eenvoudigweg overgeleverd[/u], en anders niks.

 7. Gaengphed: even gelezen en ik kan er nu weer helemaal tegen! Eigenlijk weet je het zelf al maar je ziet je gevoel nu bevestigd door zo’n column. Dnak je wel! KTM heeft me ook al zo heerlijk opgevrolijkt.
  KTM: volgens mij heb ik jouw verhaal weleens deels verfilmd gezien in een serie op TV5 Monde. Bedankd voor de heldere uiteenzetting. Sorry voor m’n taalgebruik want hier op kantoor zie ik vandaag weer de verschikkelijkste taalverkrachtignen voorbijkomen. Zoals inhoud met dt.
  Ga nu maar even met een glas heerlijke whiskey buiten zitten want dat heb je verdiend!

 8. @#4 : Voor een geslaagde revolutie heb je een hongersnood nodig, desnoods een kunstmatige, het resultaat is hetzelfde ; dan heb je als haute finance namelijk het ‘stuur’ nog steviger in handen.

  Neem nou het jaar 1789, de graanoogst was in dat jaar in Frankrijk niet echt belabberd, maar de Jacobijnen (naar FR gevluchte engelse vrijmetselaars-loge) kocht met geld van de Philippe d’Orléans (de later ‘Philippe Egalité’ ) grote delen van die graanoogst op en exporteerde deze, zodat er in tientallen grote steden een groot gebrek aan brood ontstond, waarmee het volk weer bespeeld en opgehitst kon worden. Een totaal kunstmatige hongersnood dus.

  ‘Leuk’ detail van die Philippe d’Orléans is, dat [u]zijn[/u] stem de doorslag gaf bij de stemming over de terdoodveroordeling van zijn eigen neef Louis XVI . Van je familie moet je het maar hebben zeggen ze el eens. O ja, ook was hij een hoge vrijmetselaar, maar dat spreekt voor zich.

  In (oa) St Petersburg in 1917 was er ‘toevallig’ ook een groot voedselgebrek. Soljenitsyn (van ‘De Goelag Archipel’/nobelprijswinnaar) schreef in een ander boek van hem ‘Twee eeuwen samen’ ; één zin die er voor mij uitsprong was : “Overal zag je de Joden hun communistische boodschap brengen ; pamfletten uitdelen in het park en de woonwijken, en op menige straathoek stond een Jood op een kratje de communistische revolutie te verkondigen, overal, ja overal zag je hen, behàlve in de rijen bij het uitdelen van het (gerantsoeneerde) brood”.

  Kissinger zei ooit “naties controleer je via olie, mensen via voedsel”.

  En vandaag de dag heeft de haute finance hun (uiterst effectieve) HAARP-je, waarop ze inmiddels naar believen kan spelen, hè ?

  Best handig, want nu kunnen ze hun communistische revoluties meteen op wereldschaal door ‘het volk’ laten afdwingen-gn-gnnn…

  ps : whiskey is voor ’s avonds, anders gaat het fout met mij heh-heh …

 9. De graanoogsten waren voor 1789 wel belabberd door de uitbarsting van de vulkaan de Katla op IJsland in 1783. Hierdoor legden zelfs de bomen in het Noorden van Nederland het loodje. Vorig jaar werd er gespeculeerd dat ie wederom zou uitbarsten. Godzijdank is dit tot op heden niet gebeurd want dan zou de ramp voor Noord-Amerika, Canada en Europa niet te overzien zijn geweest.

 10. @#10 : Dat wist ik niet ; bedankt.
  Wat ik wel weet is dat als je dan (ook nog eens) een groot deel van de (overgebleven) oogst aan het buitenland gaat verkopen, je de binnenlandse situatie eenvoudig ‘over het randje’ kan duwen.

 11. @KTM: lijkt me wel waarschijnlijk ja en dan ga je als Khazaar je bevolking wijs maken dat het allemaal wel weer goed komt, maar dat we nog wel >30 jaar op ons geld moeten wachten maar dat dat met rente zal worden terugbetaald.

 12. @Knowtioomuch:
  [quote]Dan is de ‘kritieke grens’ van maatschappelijke implosie, anarchie en burgeroorlog binnen de kortste keren bereikt, en daar is het ‘ze’ allemaal wèrkelijk om te doen, hè ?

  Voor een geslaagde revolutie heb je een hongersnood nodig, desnoods een kunstmatige, het resultaat is hetzelfde ; dan heb je als haute finance namelijk het ‘stuur’ nog steviger in handen.[/quote]

  Dus zo lang wij nog voldoende te eten hebben, is er een revolutie niet te verwachten? Maar wanneer alleen maar de minima niets meer te eten hebben, kunnen we dan ook een revolutie krijgen, of moeten ook de middeninkomens honger lijden alvorens er een revolutie komt?

  En hoe kunnen we op 12 september as. met de verkiezingen een revolutie ontketenen?

 13. @Gaengphed: het stelt me wel gerust dat ik hier mensen tegenkom die op dezelfde lijn zitten en over een voldoende observatief vermogen beschikken en durven in te zien wat er echt aan de hand is.

 14. Er zijn nog gewoon teveel schapen en zolang al die schapen op partijen blijven stemmen die niets aan het systeem veranderen, gaat er niets spectaculairs gebeuren, op lastenverzwaringen na natuurlijk. Maar het systeem moet kosten wat kost blijven bestaan.

  Ik zit nu naar Dr. Robert Mc.Hugh te luisteren, hier:
  http://detroit.cbslocal.com/audio/1022-wwj-plus/?utm_medium=dl&utm_campaign=wwj-plus
  Klik op het pijltje van het item in de lijst: “As GM goes, so goes The Nation”
  Bikkelharde waarheid wat even door deze meneer gezegd wordt over QE. Dit hadden ze niet eerst aan Wall Street moeten geven, maar aan de mensen in de vorm van belastingverlaging, iedereen had luxe kunnen hebben en uiteindelijk ook Wall Street. Maar ja…dan houden die bankiertjes natuurlijk te weinig over.

  Ik heb nog wel een paar schroeven en spijkers over, heb jij wat hout liggen in de schuur? Maken we samen een schandpaal voor al diegenen in de politiek en bankinstellingen die ons de afgelopen maanden en de komende maanden hebben besodemieterd 😉

 15. @Moin : ja, steun van de middenklasse is noodzakelijk voor het (blijvend) ‘slagen’ van een revolutie/omwenteling, maar met de speculanten die zich binnenkort onvermijdelijk op de voedselprijzen gaan werpen, zal ook de middenklasse door (veel) hogere voedselprijzen worden getroffen. Ik heb al ergens gelezen dat varkens- en kippenvlees per kilo naar de huidige ‘bief-prijzen’ zal gaan. En natuurlijk worden de (financieel) zwakkeren als eerste getroffen, dat is helaas altijd zo… Kan die ‘onderklasse’ straks ‘de zaak’ gaan aanjagen in de straten.

  Iets anders ; Het volgende artikel vind ik persoonlijk buitengewoon interessant :

  http://www.maskofzion.com/2012/05/zionist-infestation-of-africa-revisited.html

  Het gaat over de watertekorten die meespelen op de achtergrond van de ‘Arabische revoluties’ en de eeuwig monopoliserende Ziootjes …

 16. Heel logisch.

  Alle productiebedrijven zijn naar Azië verhuisd.

  DAG WERK, DAG INKOMEN.
  welkom in de “derde wereld” ,lang leven de armoede.

  Als we arm genoeg zijn en de Aziaten te duur worden komt alles weer goed .Vrije economie en een vrije markt werken toch geweldig of niet soms?

 17. @Knowtoomuch

  Nou, Peak Oil wordt wel goed onderbouwd. Kijk eens wat Mish ervan zegt:

  [u][b]Oilprice.com:[/b][/u] The message on peak oil seems to be confused. Many are adamant that peak oil is the largest threat to ever face humanity, whilst others believe that with new technologies and new fields being found, peak oil is a myth and we are actually swimming in oil. What are your thoughts?

  [u][b]Mish: [/b][/u]The idea that we’re swimming in oil is preposterous. Moreover, abiotic oil is a ridiculous pipe-dream.

  En over oliebronnen als schaliegas (en onconventionele oliebronnen)

  [u][b]Mish: [/b][/u] In regards to new technologies, how much water will it take to extract these reserves in the midst of these droughts? What are we going to do with the contamination, how do we get rid of the waste byproducts? These kinds of projects look good on paper, but are they truly scalable in practice?

  http://www.zerohedge.com/news/guest-post-global-trade-about-collapse-and-where-are-oil-prices-headed

 18. Gaengphed

  Gregory heeft deze keer iets gemist.
  We worden namelijk aangevallen door vliegende champignons:

  http://www.veteranstoday.com/2012/07/31/breaking-extra-terrestrial-ufo-confirmed-by-intelligence-agency/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=breaking-extra-terrestrial-ufo-confirmed-by-intelligence-agency

  he he :-*

  Maar nu on topic:
  De getallen worden met de dag dramatischer en het is al lang niet meer zo dat het alleen een ander zal/ kan overkomen.
  Als er iets is wat de getallen duidelijk maken is dat je binnenkort zelf aan de beurt bent, als je al niet de sjaak bent natuurlijk.

 19. @Pietjes, wel een aparte sighting inderdaad! Als het een champignon is ben ik er niet zo bang voor 😉 van vliegende bankiers wel hahaha

 20. @VanZaken : De belangen bij een eventuele Peak Oil-leugen zijn astronomisch, dus wordt daar (hypothetisch geval voor jou) ‘[u]zwaar[/u]’ op ingezet door allerlei ‘buiten-twijfel-staande-rapportjes’ ; daar zijn de gigantische budgetten dan ook voor beschikbaar, heel eenvoudig.

  Die Misch kan daar dus te goedertrouw het slachtoffer van zijn ; vandaag de dag kun je maar 1 of 2 èchte specialisaties hebben, waar je ook nog eens 10 tot 20 jaar je in moet hebben verdiept, en de specialisatie van Misch is gewoon economie met alles wat er vandaag de dag omheen hangt ; honderden sub-specialisaties ; op zich al een universum, dus baseert hij zijn ‘olie-mening’ op ‘betrouwbare bronnen’.

  Maar als ik iedere 3 maanden hoor dat er wéér een mega-olie- of gasveld is gelokaliseerd (bij Noorwegen onlangs, in Griekse territoriale wateren ligt voor 300 ml[u]D[/u] $, de VS heeft oilie voor 2 eeuwen eigen gebruik, 2000km ten westen van Australië een gasveld van 30 miljoen km3 onder 250 bar etc-etc, tja … kijk, en als je dan ook nog eens beseft dat er na 30 of 50m te boren in vaste grond / zeebodem alléén maar droog poeier en vermalen gesteente naar boven komt, zonder de minste olie-molecuul, en dan nog een s 100 (5km) of 200 (10km) keer zo ver boort en er [u]alléén maar olie-arm gruis tevoorschijn komt[/u], dan kàn je toch niet anders dan concluderen dat er never-nooit-nie organische fossielenresten doorheen zijn ‘gezakt’, OOK nog tegen alle opwaartse-druk-wetten in ?

  Nee, geef mij m’n boerenverstand maar ; wat fysiek onmogelijk is, kàn nooit werkelijkheid zijn of worden, tènzij er een andere logische verklaring is die de natuurlijke wetten NIET uitsluit, zoals mijns inziens hier het geval is : de aarde produceert onder (gigantisch) hoge druk en temperatuur allerlei C-en-H-verbindingen van binnenuit die olie en gas ‘maken’.

  Ik bedoel : ik zou ook best willen kunnen vliegen, maar ik heb armen die niet genoeg oppervlak hebben, en als dat wel zo zou zijn had ik nog niet genoeg spieren om m’n zware lijf weg te kunnen fladderen enz… toch ?

  Iets moet éérst fysiek mogelijk zijn, en dan is het nog niet gezegd dat dit-of-dat gebeurt, maar de fysieke voorwaarde moet er altijd zijn en die ontbreekt ten enen male [u]volkomen[/u] in bovenstaand geval ; het kàn zo niet zijn gegaan / olie kàn zo niet zijn geproduceerd.

 21. hoho VanZààken en KTM, Kan toch beiden dat er zowel biotische als abiotische koolwaterstoffen in de aarde aanwezig zijn? Behalve kolen, aardolie en aardgas komt koolwaterstoffen ook voor als teerzand, zelfs aan de oppervlakte. Er zijn zelfs aardgas bronnen welke waarschijnlijk al miljoenen jaren branden. Zoek maar op een zoekmachine. Of wat dacht je wat vulkanen uitspugen? Niet alleen gloeiende stenen en as maar ook allerlei gassen, koolstofverbindingen, zwavelverbindingen en zelfs stoom. In de mantel schijnen veel van dit soort stoffen aanwezig te zijn. Waar denk je waar diamanten vandaan komen? Precies, koolstof onder hoge druk dus wellicht zit de aardmantel er vol mee…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.