5 Manieren om inkomen te halen uit crypto/Een nieuw bitcoin record

0

Niet alleen met laag kopen en hoger verkopen kun je geld verdienen met digitale munten, bitcoin et al. (Je kan er ook flink mee verliezen natuurlijk.) Er bestaan ook manieren om als passieve houder, bezitter van cryptocurrencies een zeker inkomen te verwerven. Gewoon kopen en vasthouden dan, het zogenaamde hodlen? Wel ja, ongeveer toch. We noemen er vijf voor u op.

  1. Door een crypto kredietkaart te gebruiken bij het winkelen, zowel online als fysiek, kun  je cash-backs ontvangen. Een gedeelte van je aankoop wordt dan via de uitgever van de kaart teruggestort op je digitale rekening. Zo is sinds augustus 2020 een van de prominentste cryptobeurzen ter wereld, Binance, een eigen creditcard aan het uitrollen voor Europa. U kunt er tot 7 procent cash-back retour mee krijgen. 
  2. Nogal wat cryptobeurzen bieden de mogelijkheid uw munten te staken. U staat deze dan af voor een gegeven periode, en ontvangt nadien een zeker aantal nieuwe, bijkomende tokens of munten. Soms word je zelfs per dag betaald. Dat is bijvoorbeeld het geval op Crypto.com. Wie CRO, het eigen token van deze beurs koopt en vastzet, verdient dagelijks wat we kunnen noemen ´rente´. Tot wel 20 procent per jaar! Het is het uitlenen, vastzetten van cryptomunten en het principe heet staking. Op dze beurs kun je trouwens ook sparen ik crypto. En honderd keer mééŕ verdienen dan wat banken vandaag de dag nog betalen (als je al negatieve rente hanteren!)
  3. Je kunt succesvolle traders automatisch kopiëren. In jouw wallet worden dan dezelfde acties van kopen, houden of verkopen verricht. Hang je je digitale wagen aan de trein van een bewezen succesvolle trader, dan verdien je al slapend. eToro is zo´n beurs, en ze noemt zich ´s werelds meest vooraanstaande sociale handelsplatform.
  4. Met de gedecentraliseerde browser Brave kun je zonder advertenties, spyware, popups en wat al meer vervelends surfen. Het is een eenvoudige uitbreiding van Google Chrome, waarvan het eigenlijk een piepkleine concurrent is. David versus Goliath dus. (En we weten allemaal wie dat gevecht won, nietwaar?) Maar kies je toch voor advertenties bekijken, en zelfs alleen degene die jij selecteert, dan krijg je in ruil BAT tokens, wat staat voor Basic Attention Token. Je doet gewoon wat je altijd al deed – surfen. Maar ziet alleen die advertenties die jou echt interesseren. En iederéén heeft bepaalde interesses, nietwaar? Je verdient er nog een tokentje mee ook. In dit opzicht kunnen advertenties zelfs nuttig en welkom zijn. Voor de adverteerders is het ook een enorme plus en besparing. Zo gaat iemand die houdt van tuinieren niet ongevraagd reclame voor de nieuwste BMW zien. Omgekeerd zal een autofanaat misschien minder geïnteresseerd zijn in advertenties voor bloemen en planten. Gerichte reclame, heel specifiek, veel beter renderend aan de verzenderskant en niet storend aan de ontvangerskant. Ik denk dat we hier (veel) meer van gaan horen.
  5. Hodl and earn. Meer en meer cryptobezitters lijken naar de langere termijn te kijken. Er komen ook telkens intiatieven bij die dit aanmoedigen. Nu kun je hodlen-en-verdienen met bijvoorbeeld Cred. ´Cred pays interest to users from 190 countries in crypto, fiat, or stablecoin, returning their crypto to them after six months. It’s also possible to auto-enroll for additional three-month periods, with Cred offering some of the best lending and borrowing rates in the industry. Interestingly, Cred recently enabled in-app staking via the Klever wallet.´

Record

Op zondag 27 september 2020 is bitcoin erin geslaagd om 63 dagen zonder onderbreking boven de $10.000 te blijven. Het is duidelijk een belangrijke technische en psychologische steun voor de koers. Het vorige record van 62 dagen werd daarbij dus verbroken. Dat dateerde van 1 december 2017 tot 31 januari 2018. In die periode werd meteen ook het voorlopige hoogtepunt voor BTC neergezet van afgerond $20.000. Het was ook in die tijdspanne dat bitcoin verdubbelde in waarde op twee weken tijd. Jawel, zo heftig kan het er aan toe gaan in cryptoland! Het huidige record van 63 dagen heeft BTC al die tijd doen meanderen tussen die $10.000 en $12.500. Velen verwachten dat de digitale munt ook een nieuw koersrecord zal neerzetten. Ik vraag me af wat de trigger dan wel gaat zijn, want voorlopig en al een hele tijd kabbelt BTC in relatief rustig vaarwater. Is het de stilte voor de storm misschien?