60.000 bitcoins opgekocht door één investeringsfonds/Op naar de $100.000?

16

Grayscale Investments heeft een derde van alle bitcoins opgekocht die in de laatste drie maanden op de markt kwamen. Dat zijn er dus zoveel minder voor u en ondergetekende (nou ja). Maar we profiteren ondertussen wel mee van de stijging van BTC. De munten zitten zo in vaste handen. En dat kan de koers alleen maar ten goede komen. Voeg daaraan toe dat sinds de halvening van mei 2020, er ook nog eens de helft minder bitcoins vanwege de miners op de markt komen.

Big shots

Op de live grafiek merken we dat Grayscale inkocht tussen $10.241 en zo laag als $4.685. Waarschijnlijk intraday zelfs nog lager. Dat heeft hun Bitcoin Trust Fund zeker geen windeieren gelegd. Want op woensdag 20 mei noteert bitcoin aan $9.760. Een meer dan verdubbeling sinds dat dieptepunt. Grayscale Investments is nu in het bezit van maar liefst 343.954 BTC. De waarde van de Bitcoin Trust Fund portefeuille en negen andere cryptofondsen voor institutionelen komt momenteel neer op zo’n $3,37 miljard. Dit zijn grote jongens die werken voor andere grote jongens, en meisjes waarschijnlijk ook natuurlijk. Of dacht u dat u en ondergetekende als kleine beleggers hier alléén in zitten? Sinds begin 2020 kocht Grayscale eveneens de helft van alle nieuw gemunte ETH, Ethereum op. Waardoor het in april 2020 reeds 1,1 procent van alle bestaande ETH in circulatie bezat. The Redditor:

For good measure, 60k bitcoins in last 100 days is about 33-34% of all newly minted bitcoins in that period, give or take. And Grayscale is just one of the many ETF’s that people who don’t want to fiddle with private keys etc, can use to acquire bitcoin, albeit the largest one.

Koersdoel

Tuur Demeester vindt een bitcoin koers boven $50.000 nog zo gek niet. Kent u hem niet, deze analist en fondsbeheerder? Dat zou toch wel moeten, dunkt ons. Bestebank.org: ‘Tuur Demeester is een van de voornaamste en meest gerespecteerde Bitcoin analisten en een echte Bitcoin-pionier. Hij heeft economie gestudeerd en kwam snel op het pad van het Oostenrijkse school van denken over de economie. Hij begreep als snel de waarde van goud binnen het huidige financieel experiment van fiat geld en zag als een van de eersten de revolutionaire kracht van Bitcoin. Tuur Demeester is er van overtuigd dat Bitcoin de wereld kan verbeteren en voor een nieuwe reformatie en vermogenstransitie zal zorgen.’ BTC kan volgens hem heel goed tussen $50.000 en $100.000 noteren.

Maal tien of total loss

Die $100.000 is trouwens ook het koersdoel van ondergetekende voor 2021. Omdat hij rotsvast gelooft in het beste bitcoin model dat maar voorhanden is. Namelijk dat van PlanB. Opgesteld in mei 2019 gaat het helemaal terug tot de creatie of eerste notering van BTC. De voorspelling, die eigenlijk een puur wiskundige berekening is, klopte met het verleden over tien jaar. En dat is sindsdien tot mei 2020 nog even accuraat. Ook met de halvening sindsdien, en inclusief zelfs de halvering van de koers in maart 2020. Het ‘S2F stock to flow’ model dat we hier op Biflatie reeds meermaals vernoemden, wijkt nog steeds geen duimbreed. PlanB stelde zelfs reeds een vervolg versie op. Voor na 2021. Dan zou BTC richting $288.000 moeten gaan. Vraag uzelf eens af, beste lezer: welk bezit, welk bedrag dat u bezit in fiatmunt zou u graag eens zien vertienvoudigen? Géén financieel advies, dat spreekt. Want beleggen doe je slechts met geld dat je niet alleen heel lang niet nodig hebt. Maar ook nog eens bereid bent in het extreme geval te verliezen. Want stel u voor dat bitcoin et al. ooit door de wetgevers verboden worden?! Denk u daar ook maar eens over na…