Inmiddels bezitten bijna 600.000 Nederlanders cryptocurrencies

De adoptie van cryptocurrencies is in Nederland echt begonnen. In de afgelopenden maanden is de belangstelling onder Nederlandse consumenten in crypto in een stroomversnelling geraakt. Een half jaar geleden hadden 135.000 Nederlandse huishoudens cryptovaluta in bezit, inmiddels zijn dat al 490.000 huishoudens. De ruime meerderheid van de Nederlanders is in 2017 begonnen met cryptocurrencies. In januari 2018 alleen al stapten meer Nederlanders in dan in heel het jaar 2016. Dit alles blijkt uit onderzoek van Kantar TNS.

biflatie cryptocurrencies

76% investeert minder dan €1000,-

De gemiddelde Nederlander begint voorzichtig aan de volatiele investeringen. Drie kwart van de mensen met crypto heeft minder dan duizend euro in het digitale munten gestoken. Slechts een op de vier (24%) stopt er meer dan € 1.000 in. Het neemt niet weg dat de instapbedragen groeien; een half jaar geleden stapte slechts 15% voor zo’n hoog bedrag in. Bij minder dan 1% van alle mensen kwam het investeringbedrag boven de €10.000,- uit. Crypto staken wordt overigens ook steeds populairder.

Ethereum en Litecoin populair

Bitcoin kopen is het meest populair, maar daarna kopen de meeste Nederlanders Litecoin, Ethereum, Vechain en Chainlink. Ook steeds meer mensen spreiden de risico’s, oftwel ze kopen verschillende soorten cryptovaluta. Inmiddels zijn er meer dan 1500 om uit te kiezen.

Beleggers in cryptocurrencies zijn relatief jong

Bezitters van cryptovaluta hebben beslist niet het profiel van de klassieke belegger in effecten (dat zijn veelal oudere en enigszins hoger opgeleide mannen). Bezitters van cryptomunten zijn veel jonger dan niet-bezitters (38 vs. 51 jaar). Met name hoger opgeleiden hebben de weg naar crypto gevonden: 68% heeft een HBO+ opleiding en dat is beduidend meer dan een half jaar geleden het geval was.

Veel verliezen door forse recente daling

Door de forse recente Bitcoin waarde daling heeft slechts zo’n 25% van de Nederlanders op dit moment winst op de cryptocurrencies, aldus de raming van Kantar. Het geeft echter aan dat het moeilijk is om dit precies te berekenen, want een deel van de mogelijke winst is wellicht niet meegerekend. In de enquete wordt er uitgegaan van de crypto dit in bezit is. De eventuele winst die is genomen wordt in het onderzoek dus niet meegewogen.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: