‘ 75 miljoen jongeren wereldwijd werkloos ‘

DeWereldMorgen.be | Volgens een rapport van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) zijn wereldwijd zowat 75 miljoen jongeren werkloos. Dat zijn maar liefst 4 miljoen werkloze jongeren meer sinds het begin van de crisis in 2007. Wereldwijd zit 12,7% van de jongeren zonder werk. Voor ontwikkelde economieën loopt dit zelfs op tot 18%. Voorlopig ziet de IAO de situatie niet snel veranderen.

Sinds het begin van de economische crisis zagen werkloze jongeren hun kans op een job aanzienlijk verminderen. In 2011 was 12,6 procent van de jongeren werkloos. In 2012 kan dit nog oplopen tot 12,7%. Dit wil zeggen dat er sinds 2007 ongeveer 4 miljoen werkloze jongeren bij kwamen. Vooral in Europa, Latijns-Amerika en Azië werden grote stijgingen opgemeten, maar overal ter wereld blijft jeugdwerkloosheid een pijnpunt. Volgens het rapport zou het aantal jeugdwerklozen nog hoger liggen als er rekening wordt gehouden met de jongeren die hun zoektocht naar werk al opgaven of beslisten wat langer te studeren. Als deze wel opgenomen zouden worden, komen we uit op 13,6% werkloze jongeren in 2011. Lees verder op DeWereldMorgen.be

3 reacties

  1. ‘Dat zijn maar liefst 4 miljoen werkloze jongeren meer sinds het begin van de crisis in 2007.’

    Dat valt mij nog mee. Het gaat allemaal nog veel erger worden.
    De terugval gaat erger worden dan die van de jaren 80.
    Tenzij duitsland ons er door heen sleept.

  2. Is het niet opvallend en verbazend dat zo’n 10 jaar geleden de jongeren zich “De generatie NIX” noemde?
    Als ik nu kijk hoe de systeemdictatuur en/of demoncratie gepensioneerde oud-werknemers weer in dienst kunnen nemen met allerhande voordelen voor de werkgever in plaats van jongeren, moet de jeugd toch wel een voorzienige blik hebben gehad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.