Een aantal punten over de stand van zaken in Amerika:

Niet alleen in Amerika wordt het steeds duidelijker dat de neergang is ingezet, ook in landen als Griekenland en Frankrijk neemt de wanhoop toe. Lees onder andere ‘Greek middle class turns to crime as depression deepens‘ & ‘Paris hit by wave of street muggings and grave robberies‘. We mogen volgens sommigen niet negatief klinken, maar is het erg om realistisch te zijn?

20 reacties

  1. Ik vind dit niet ‘zomaar een paar punten’ ik vind dit eigenlijk best heftig.

    Dus:
    68 % hebben zo goed als niks aan spaargeld ?
    2.750.000.000.000 dollar consumentenschuld ?

  2. Niet overdrijven he, ze hebben nog altijd :
    The American Dream!

    Hiermee kun je opklimmen van krantenjongen tot multimillionair.
    De voorbeelden zijn legio, als we t moeten geloven.
    Dus iedereen heeft gelijke kansen. 🙂

    hahaha the american dream indeed……

  3. Volgens mij is dit niet een Amerikaans probleem, maar een mondiaal probleem. Overal zit men met teveel schulden, die men niet meer af kan betalen. Op heel veel plaatsen wordt getracht om met meer schuld het schuldenprobleem op te lossen of althans het crashen van de economie te voorkomen. Overal zit men te worstelen met de beperkingen, die de aarde ons oplegt. Zie de verzamelcrisis (resources, klimaat, water, voedsel, ….) en easy peakoil ligt al achter ons. Overal is de regulering om uitwassen in de economie te voorkomen afgeschaft of de toezichthouders PAMmetjes (slaapmiddelen) gegeven. Kijk ook maar naar Japan en de UK hoe goed het er gaan en ook in de gezondere EU landen zitten problemen, die men liever niet wil zien (zoals onze eigen homegrown hypothekenbubbel). En heeft China ook geen last van fikse bubbels en andere problemen?

    Men zou eerst de economische zwijnenstal (de schulden, schulden en nog eens schulden moeten afboeken / herstructureren = verliezen nemen) moeten opruimen en een reeël toekomstbeel (rekeninghoudend met de grenzen van de aarde en een veel rechtvaardiger wereldbeeld) moeten maken voordat men de economische problemen echt kan oplossen. Verder kan men met zulke grote verschillen tussen rijk en arm echt niet meer onder nivellering uit.

    Kortom DIT economisch systeem is totaal op en niet alleen in de VS, maar overal ter wereld. En ik zie eigenlijk alleen echt toekomst in glocalisering, dus een duurzame, menselijkere en kleinschaligere economie.

    En dan de vraag… Wat is de reden waarom in de jaren ’80 met het neoliberale experiment te beginnen. Om de economie niet lekker ging en men dacht met economische dope (deregulatie, liberaliseringen) de zaak opgang te krijgen. En van dit experiment plukken we nu de wrange vruchten van. Men had toen al moeten ingrijpen en langzaam moeten omvormen naar een echte duurzame, menselijke en kleinschaligere economie.

  4. @S7P ik schreef het eerder en wil het nog graag nog eens plaatsen, omdat het mijn volle overtuiging is. Het gaat idd niet om america alleen, het gaat over alle mensen, wereldwijd…

    Een andere manier van denken…dat is de eerste stap naar een andere samenleving.

    Ik las over een boek van een man uit Rusland, en die schrijft daarover in zijn boeken.

    Hier het 1e boekje , voor de geinteresseerden.

    http://www.bunkahle.com/Anastasia/V_Megre_Anastasiya_Book_1.pdf

    Het afgeven op, of analyseren van, het oude systeem geeft alleen maar aandacht aan dat systeem. Het is ten eerste nutteloos omdat deze energie weggegeven wordt aan het oude , en zo zelfs meewerkt aan de instandhouding, en ten 2e omdat we wanneer we om ons heen kijken meteen al weten, dat willen we niet meer.punt. dus is het tijd om op zoek te gaan, en aandacht te schenken aan wat dan wel , en hoe dan wel. Want ten eerste onttrekt dat energie aan het oude….en ten 2e een opening creeert voor nieuwe wegen. Dat zet zoden aan de dijk. Want alles begint uiteindelijk met een gedachte, voordat er in onze werkelijkheid iets veranderd.

  5. In feite zitten we als sinds 2008 met de val van Lehman Brothers in een nieuwe economische depressie die al wat jeren ’30-achtige trekjes aan het vertonen is, ook wel de Grote Depressie 2.0 genoemd.

  6. @moin en de 1e depressie is “opgelost” met behulp van oorlog. Dat is ook een manier van resetten.
    Dat zal de status quo ook als laatste redmiddel inzetten, en dan is het aan jou en mij en ons allen of wij mensen ons weer voor de kar laten spannen, ten gunste van het behoud van het huidige.

    Als 1 iemand vermoord , ben je een moordenaar, als je er 15 vermoord ,een seriemoordenaar….maar bij 10000 ben je een veroveraar.
    Volgens de huidige maatstaven….

    En ik denk zelf dat de oorlog al lang begonnen is, maar nu op economisch vlak. Wanneer dat faalt zal tot geweld overgegaan worden, door de veroveraars…..

    Alles voor de Status Quo…

    http://www.youtube.com/watch?v=mJ4dLfYVfms

    (met tekst)

  7. Er verandert helemaal niets zolang de huidige macht, gesteund door fiat geld, grote bedrijven en politiek met gedeelde belangen, in het zadel blijven. Eerst moet het huidige systeem onderuit, dan pas kan er worden gebouwd. Ook na een klapper zullen er weer diverse belangen opstaan die niet onderdanig zijn aan het algemeen belang en welzijn. Persoonlijk verwacht ik niets dan ellende en status quo politiek van de huidige machthebbers. Pas als er geen vreten meer in de winkel ligt wordt men wakker. Kijk naar de pro euro stemmen in de laatste tweede kamer verkiezingen, mainstream. Het gaat hier veel te goed. Het kussentje moet nodig worden opgeschud, en dat gaat ook wel gebeuren. Zelf zit ik dan ook in de shit, net als mijn directe en dierbare omgeving, maar het is noodzakelijk. Ik zal genieten van het stupide gedrag en de wanhoop van de sheeple in de straten. Ze verdienen het. Het moet klappen, anders rest ons alleen nog debt slavery, soberheid en noeste arbeid ter compensatie van uit lucht gecreeerde schuld, met de werkelijke schuldigen als triomfator.

  8. @houtskool, dat betekent dus dat je je overgeeft.
    Je laat de status quo net zolang hun macht uitoefenen tot we allemaal verrot gemaakt zijn, maar jij, omdat je pm gekocht hebt kunt dan nog wel overleven?

    Beetje sneu voor de rest, niet?
    En het ergste is nog, als we het allemaal met je eens zijn , worden we allemaal afwachters van de reset die de status quo de mogelijkheid geeft om de grote uitsterving te laten gebeuren , en dan weer opnieuw, op dezelfde voet , weer van voor af aan te beginnen?

    Ik denk toch wat optimistischer.
    Ik vind dat we ons niet zomaar gewonnen moeten geven, maar strijden , en dan niet in de zin van vechten, maar eerder ons afkeren van het oude, huidige.
    Door slechts minimaal gebruik te maken daarvan.

    Simpelweg door zoveel mogelijk zelfvoorzienendheid, ieder op zijn manier.
    Niet zwart-wit, maar ieder met zijn of haar mogelijkheden.

  9. @4 Madman. Je link geeft een 404

    Klopt Het werken aan alternatieven is idd de echte oplossing. Aan de andere kant is het uitwisselen van analyses wel goed om een inschatting te maken over het verloop van de crisis.

  10. @8 madman
    Ik strijd mijn eigen strijd. Ik ben al vele jaren niet productief op de wijze dat het systeem van mij verwacht. En dat kost moeite, geloof me. Ik probeer te drijven. Afkeren van het systeem kan slechts beperkt, te beperkt om iets te kunnen betekenen. Ik ben gegijzeld door een stel bejaarden, en wacht tot ze doodgaan. Ze zijn terminaal ziek, erg lang kan het niet meer duren. Ik denk dat anticiperen beter is dan afkeren. Het huidige systeem kent ook veel goeds, maar het is onhoudbaar, en naarmate de houdbaarheidsdatum dichterbij komt, verandert dienstbaarheid in parasiteren. We leven in een voedselketen binnen dezelfde soort, vrij uniek. De gedachte dat 7 miljard mensen in vrijheid en geluk kunnen leven op een planeet met eindige voorzieningen is een illusie. Live and let die, madman. Ik zou het ook liever anders zien.

  11. @10 Houtskool, nou nou nou….

    Ik ben geloof ik maar blij dat jij niet aan de macht bent van het huidige systeem….

    Dat klinkt best eng allemaal.
    En dat het hier voor ons allemaal , de totale mensheid , niet leefbaar en beter kan worden…dat vind ik nog wat.

    Maar het is allemaal een kwestie van gedachten.
    Want daar begint alles mee.

    En dat is nou de macht van de angstgevangenis waar we nu inzitten en die we ons opgelegd hebben gekregen.

    Dat is the matrix houts…

    Ik vind het niet leuk om te zeggen, maar wat doe jij dan anders dan dat het huidige systeem doet, waar je over klaagt?

  12. @12 madman, maak je geen zorgen, en eng is het helemaal niet. Het zijn slechts natuurwetten. De mens pretendeert slechts slimmer te zijn dan de aap. Geldt ook voor mij natuurlijk. Het huidige proces doet zich al duizenden jaren voor, door de hoeveelheid mensen en de gecompliceerdheid van de samenleving echter worden crises steeds erger. Heb ik niet bedacht, noch ben ik voorstander. Ook jij zult het proces doorlopen van idealist naar realist. Ik vermeld soms mijn idealisme, soms mijn realisme. Jouw grotere waardering voor mijn idealisme siert je. 🙂

    Realisme wordt soms zo opgedrongen dat je niet meer kunt ontsnappen. Realisme is een noodzakelijk kwaad om je geestelijk te kunnen voorbereiden op wat komen gaat. Ik ‘doe’ meer dan alleen pm’s…… Daarnaast wil ik ook nog een beetje lol hebben. Ik kan >%#{ m’n hypotheek niet betalen van een moestuin en een houtkachel.

  13. Hmmm … houtskool, onderstaande uitspraak verdient inderdaad wat nadere uitleg, dunkt me :

    “Ik ben gegijzeld door een stel bejaarden, en wacht tot ze doodgaan. Ze zijn terminaal ziek, erg lang kan het niet meer duren.”

    Je hebt ’t toch niet over je ouders of zo ?

  14. Ik lees nu een geruime tijd mee en in een aantal meningen kan ik mij wel vinden maar ik heb toch ook wel een paar bedenkingen en vragen. En ja wie is nu niet voor een wat rechtvaardiger maatschappij.
    Maar het verschil in arm en rijk is nog nooit anders geweest en nog wel veel erger,denk aan alle adel en grootgrondbezitters.
    Vroeger had je alleen pachters en dagloners.Ook de grote textielbaronnen en kooplieden waren almachtig en schatrijk.Nu heten ze bankiers en multinationals en gedeeltelijk zijn ze er uit voortgekomen.
    Een aantal willen meer democratie maar dat is een niet werkbare maatschappijvorm omdat de verkiezingen te snel op elkaar volgen en als men een slechte boodschap voorspiegelt en misschien wel eerlijk dan wordt men niet gekozen.Dus moet men wel bijna liegen om nog beetje beleid uittevoeren.Als de machthebber het beste voor zou hebben met de maatschappij en haar burgers zou een dictator en technocraat niet zo verkeerd zijn.
    Ik hoor hier ook vaak de verwachting van een hoge inflatie maar dat zie ik anders nl,de overheid geeft minder uit en legt hogere belastingen op dat werkt deflatie inde hand.
    De omloopsnelheid van het geld neemt af en de lonen dalen,schulden worden afgebouwd en banken lenen minder uit,ik verwacht jaren van deflatie.

  15. @12 madman
    Nog iets, het alternatieve pad bewandelen is geen optie. De massa gedwongen tot het ‘alternatieve’ wel. De eenzame stadsnomade met een prachtige filosofie, bedelend om een koekie, onwetend over de drones die doden, zingend en prevelend…. Geen optie madman, hoezeer ik ook waardeer.

  16. @14 ktm, heheh, het fiat schulden krediet systeem. Terminaal zieke gijzelnemers, politiek, centrale banken, het riedeltje. Mijn ‘administratieve’ wettelijk vertegenwoordigers zeg maar.

  17. De FED is een particulier organisatie met totaal geen verantwoording naar politiek toe, sterker nog ze buigen voor de FED. Het monitaire spel is een groot toneelstuk kan alleen maar hopen dat mensen in opstand gaan komen tegen dit kapitalisme, het is nog erger dan fascisme en het kapitalisme heeft ook meer slachtoffers gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: