Coca Cola aandelen

Coca Cola, wereldwijd de grootste fabrikant voor frisdrank. Het bedrijf bestaat inmiddels 1892 officieel waardoor het één van de oudste succesvolle bedrijven is. Het bedrijf is voornamelijk bekend door Coca Cola, maar heeft inmiddels veel meer merken onder het bedrijf zitten. Zo is het bedrijf niet meer alleen bezig met frisdrank, maar ook onder andere met water, sappen, energiedranken, koffie, thee en meer. Het bedrijf richt zich continue op nieuwe producten en doet overnames van succesvolle merken die meer zullen bijdragen aan de toekomst van het bedrijf. Het bedrijf speelt steeds meer op gezondere frisdranken.

Coca Cola is onomstotelijk een van de grootste en bekendste bedrijven ter wereld. Omdat het bereik van Coca Cola al zo gigantisch is, denken veel beleggers dat er niet veel groei meer in het aandeel zit, en doen ze het vaak af als “niet interessant genoeg”.

Ergens klopt dat wel. Het aandeel van Coca cola zal waarschijnlijk nooit naar €500 stijgen, maar dat wil niet zeggen dat er geen reden is om erin te investeren. In dit artikel nemen we daarom een kijkje naar de belangrijkste uitdagingen van Coca Cola voor de komende jaren, hoe ze daarmee omgaan en voor welk type belegger Coca Cola een goede investering zou zijn.

Het bedrijf is actief in vrijwel alle landen wereldwijd wat erg uniek is. De grootste markten zijn de Verenigde Staten, Mexico, China en Brazilië. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 500+ producten die het afzet en innoveert en experimenteert het continue met nieuwe producten. Op dit moment zijn Coca Cola aandelen te kopen via Etoro, Plus500 en Binckbank in Nederland.

Een rasecht blue-chip aandeel

Een ‘blue-chip stock’ is een aandeel van een bedrijf met een internationale reputatie, dat als gevestigde waarde kwaliteit, betrouwbaarheid, en het vermogen om ook in slechte tijden winstgevend te zijn, kan garanderen. En dat is Coca Cola absoluut.

Zelfs tijdens de coronacrisis van 2020-2021, wist Coca Cola deze storm goed te doorstaan. Ook al werd er bijvoorbeeld in Q2 van 2020 een lager dan gewoonlijke omzet gedraaid, het bedrijf boekte toch nog winst. De aandelenprijs nam een flinke duik van ongeveer 40%, maar die was eerder aan de paniek van de markt te wijten, dan aan Coca Cola.

Buy and hold (en haal dividend binnen)

Warren Buffet is al sinds de jaren ‘80 investeerder, een echte “buy and hold” dus. Tot op de dag van vandaag is Berkshire Hathaway de grootste aandeelhouder en heeft al jarenlang dezelfde positie in Coca Cola van ongeveer 400 miljoen aandelen.

Coca Cola is door de jaren heen dan ook een zeer stabiel aandeel geweest, en betaalt trouw een jaarlijks dividend van ongeveer 3%. Net zoals Warren Buffet, kan jij als investeerder dus op regelmatige basis een aardig dividend ontvangen, zonder al te veel risico te nemen in de prijs van het aandeel.

Tegenwind door gezonde levensstijl

De laatste jaren wordt een gezonde levensstijl maar steeds trendier. Decennia geleden voelde Coca Cola de bui al hangen, en introduceerde als antwoord de light en zero drankjes. Maar ook die lijken de dag van vandaag voor het leger “gezondheidstrijders” op social media, een brug te ver te zijn. En daarin ligt de grootste tegenwind die Coca Cola op heden ervaart.

Echter heeft Coca Cola ook nu een gepast antwoord klaar. Zo experimenteert het met kleinere porties, en legt het meer en meer de nadruk op de gezonde drankjes zoals sapjes, water, en thee. The Coca Cola Company heeft op dat vlak genoeg kaarten in de hand, want het bedrijf waarborgt in totaal maar liefst 500 merken, met een wereldwijde verspreiding.

Binnen het bestaande aanbod werkt Coca Cola dus aan een verschuiving van de focus, die meer aangepast is aan de huidige maatschappij en de vraag van de consument.

Investeringen en acquisities

Coca Cola legt binnen het huidige aanbod dus meer de nadruk op drankjes die het goed doen, maar ook buiten de bestaande merken werkt The Coca Cola Company aan een diversifiëring van het aanbod. Zo investeerde het de voorbije jaren in Monster Energy, dat in 2019 meer dan 4 miljard dollar omzet haalde en jaar over jaar gemiddeld 10% groeit. Coca Cola nam ook Costa Coffee over, een populaire Britse koffieketen.

Conclusie beleggen in Coca Cola aandelen

Coca Cola is al jaren een gevestigde waarde, zonder veel risico voor investeerders. Omdat het bedrijf ook nog eens een aardig dividend uitbetaalt, is dit aandeel uitermate geschikt voor de langetermijnbelegger. Met de (subtiele) toekomstige koerswijzigingen die Coca Cola wil uitvoeren, blijven ze zich aanpassen aan de veranderende maatschappij, en zal het bedrijf niet snel in waarde verliezen. Ben je op zoek naar een investering waar je niet naar om moet kijken en die op lange termijn toch rendeert, dan is Coca Cola iets voor jouw portfolio.

Coca Cola aandelen kopen bij de beste broker

Wil jij investeren in dit aandeel? Biflatie.nl heeft een vergelijking gemaakt tussen de beste online brokers. Het aandeel is te verkrijgen bij de volgende brokers:

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 data-lazy-src=

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 data-lazy-src=

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 data-lazy-src=

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
Beleggen is risicovol

Investeren in Coca Cola kan dus via bovenstaande brokers. Voor dat je wilt investeren in dit bedrijf, is het belangrijk om je goed in te lezen. Wij hebben daarom op deze pagina een overzicht gegeven van de Coca Cola koers, de verwachtingen en toekomst van Coca Cola maar ook feitelijke informatie zoals de jaarcijfers.

Heb je toch al besloten dat je wilt beleggen in Coca Cola aandelen? Via de eerder benoemde brokers kun je je vaak gratis registreren en direct na registratie Coca Cola aandeel kopen.

Koers Coca Cola de actuele waarde van de aandelen Coca Cola

De actuele koers van het bedrijf is te volgen via Biflatie.nl.

Via bovenstaande grafiek kun je zien wat het aandeel van Coca Cola kost. Het aandeel Coca Cola wordt verhandeld op NYSE en is terug te vinden onder KO. Via de Broker plus500 is het mogelijk om direct te investeren in dit bedrijf.

Coca Cola kopen of niet? Is dit het juiste moment?

Door de enorm lage rentes bij de bank, zoeken steeds meer mensen alternatieve. Beleggen blijft een van de populairste alternatieve om toch rendement te halen. Voor je gaat beleggen is het belangrijk om te bepalen wat voor een belegger jij bent. Wil je “snel” winst pakken om eens wat extra geld te hebben? Of investeer jij meer voor lange termijn zodat je wellicht eerder met pensioen kan gaan?

Dit zijn natuurlijk twee uiterste uitgangspunten, maar toch is het belangrijk om te bepalen waarom je wilt gaan investeren.

Als je je doelstellingen bepaald hebt, kun je je portfolio gaan samenstellen. Sommige mensen nemen grote risico’s, als het goed uitpakt kun je veel geld verdienen. Andere mensen investeren liever wat veiliger en zijn bijvoorbeeld blij met een rendement van 5%.

De vraag of investeren in Coca Cola een goede keuze is en of het een goede timing is om aandelen te kopen van Coca Cola Ben jij een echte twijfelaar? We raden dan aan om toch alvast een broker account te openen en hier wat geld op te zetten. Mocht je dan een keer snel willen instappen, dan is je account in ieder geval alvast goedgekeurd.

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 data-lazy-src=

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 data-lazy-src=

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 data-lazy-src=

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
Beleggen is risicovol

Coca Cola aandelen advies

Biflatie.nl biedt nooit advies over investeren & beleggen. Deze pagina kan daarom ook niet als beleggingsadvies gezien worden. Denk altijd goed na, lees je goed in over een bedrijf voor je erin gaat investeren.  Bekijk de alternatieve en maak dan pas je keuze

Aandelen overzicht footer

Biflatie.nl heeft ook over andere aandelen geschreven:
Airbnb aandelenTwitter aandelenSnapchat aandelenAmazon aandelenNIO aandelen
Palantir aandelenMicrosoft aandelenNetflix aandelenJD.com aandelenAlibaba aandelen
Zoom aandelenTesla aandelenGoudmijn aandelenAir France KLM aandelenBeyond Meat aandelen
Spotify aandelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: