Nio aandeel

NIO is de grootste Chinese autofabrikant voor elektrische auto’s, ook wel de Chinese variant van Tesla genoemd. Velen vergelijken het NIO aandeel dan ook met Tesla aandelen. Het bedrijf ontwikkelt elektrische auto’s voor consumenten is tevens ook bezig met zelfrijdende auto’s. De meeste auto’s worden verkocht in China, maar het bedrijf lijkt zich nu te gaan richten op andere markten zoals de EU en de Verenigde Staten waar elektrische auto’s veel gevraagd zijn. Het is een markt welke veel groeit de komende jaren vanwege de focus op duurzaamheid. Inmiddels heeft het bedrijf enkele modellen gelanceerd en zitten er meer in de pijplijn.

De EV-markt is booming business. De wereld wil maar wat graag de overstap maken naar elektrisch rijden, en dat wordt danig gesteund door overheden, milieuorganisaties, enzovoort. Ook de publieke opinie lijkt de afgelopen jaren sterk in een meer milieubewuste mobiliteit te evolueren. Dat de trend geen fabeltje is, zien we wel in de tientallen EV-aandelen die de laatste jaren de lucht in schieten, met Tesla voorop.

Nio wordt echter aanzien als een van de meest geknipte uitdagers van Tesla. Wat zijn exact de belangrijkste troeven die Nio in petto heeft? En kan Nio effectief een plaatsje afdwingen in de EV-markt?

Wat NIO een sterk bedrijf maakt is dat het investeerders heeft van de grootste bedrijven zoals Tencent, Baidu en Sequioai onder andere. Wat NIO ook uniek maakt is dat het batterijen aanbiedt als een service, waarbij klanten vast zitten aan een abonnement. De focus bij NIO ligt voornamelijk op het uitbrengen van nieuwe succesvolle modellen, het verbeteren van de batterijen en het aanboren van nieuwe markten. Op dit moment zijn NIO aandelen te kopen via Etoro, Plus500 en Binckbank in Nederland.

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
Beleggen is risicovol

 

DEGIRO geeft gebruikers toegang tot een groot deel van de internationale markten, met als focus de Europese beurs. Sinds 2013 is DEGIRO één van de snelst groeiende online aanbieders van aandelen en is beschikbaar in 18 Europese landen. De belangrijkste USP van DEGIRO, zijn de institutionele vergoedingen die ze particuliere beleggers bieden en de grote lijst met ETF’s, welke maandelijks één keer per maand gratis verhandeld kunnen worden (bijbehorende voorwaarden van toepassing)

Handelen op het platform van DEGIRO is erg gemakkelijk gemaakt. Wanneer je een fonds/bedrijf hebt gevonden waarin jij een investering wilt doen, klik je vervolgens op ‘Kopen’ en selecteer je het aantal dat je wilt gaan aankopen. Wanneer je de transactie bevestigd zal deze direct worden toegevoegd aan je portfolio.

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Battery As A Service

De ‘EV’ markt is in volle ontwikkeling, en degene die kans wil maken om mee te spelen op het grote toneel, zal zich moeten kunnen onderscheiden van de rest. Dat doet Nio als geen ander met hun ‘BaaS’ model, ofwel ‘Battery As A Service’.

Het plan van Nio is om de consument de auto te verkopen, maar hen de batterij te leasen. De consument kan dus eigenhandig de batterij uit zijn auto verwijderen om op te laden of te vervangen bij problemen.

Op deze manier creëert Nio voor zichzelf handig een soort van ‘abonnementsmodel’, waarbij de klanten op regelmatige basis huur betalen. Dit is goed voor een gezonde cashflow, waardoor Nio als bedrijf ook minder afhankelijk is van lanceringen en verkoop van individuele wagens.

Daarnaast speelt het hiermee ook in op de noden van hun belangrijkste markt: in China leeft de bevolking namelijk niet zo ruim als hier, en niet iedereen heeft zomaar de kans om een eigen laadpaal te installeren. Wanneer de batterij uit de auto gehaald kan worden om binnen op te laden, maakt dat Nio veel toegankelijker.

We weten overigens niet hoe batterijcapaciteit zich de komende jaren zal ontwikkelen. Echter is de kans groot dat er binnenkort batterijen met meer vermogen op de markt komen. Een opportuniteit voor Nio is dan om batterijen met verschillende vermogens te leasen, zodat gebruikers een batterij kunnen aanschaffen die past bij hun eigen noden op dat moment, en hiervoor dan ook een aangepaste prijs betalen.

Zelfsturende wagens

Nio is tevens mee koploper in ‘autonomous driving’, ofwel zelfsturende wagens. Hoewel er heel wat techbedrijven (Alphabet, Apple, etc.) en onder meer ook andere auto- en EV-bedrijven hierop azen, heeft Nio met hun partnership met chipgigant Nvidia hierin een flinke stap vooruit gezet.

Nio maakt gebruik van technologie die door Nvidia ontwikkeld werd om autonome besturing en reactiesnelheid van hun wagens te verbeteren. Ter vergelijking: Tesla gebruikt 1.2MP camera’s voor hun autopilot, Nio 8MP. Voor de computing power gebruikt Tesla 2 chips met 144 TOPS, Nio gebruikt 4 Nvidia chips met 1016 TOPS. Verder integreert Nio ook het Lidar-systeem, wat Tesla zelfs helemaal niet heeft.

Moet je investeren in Nio?

Nio heeft echt een heel uniek model dat hen zowel qua toegankelijkheid, technologie, en potentiële cashflow onderscheidt van de stevige concurrentie. Nio focust op het hogere segment met echte kwaliteitswagens en zal dus altijd een lager salesvolume hebben dan pakweg Tesla, maar het bedrijf weet waar het naartoe wil, wie de klant is, en wat de klant nodig heeft. Ook al werd de lancering al twee keer uitgesteld, de EV-markt ligt aan de voeten van Nio, omdat ook Europa en Amerika nog onontgonnen terrein is. Eens de productie draait en andere werelddelen kennisgemaakt hebben met Nio, gaat het aandeel een mooie toekomst tegemoet.

NIO aandelen kopen bij de beste broker

Wil jij investeren in dit aandeel? Biflatie.nl heeft een vergelijking gemaakt tussen de beste online brokers. Het aandeel is te verkrijgen bij de volgende brokers:

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
Beleggen is risicovol

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Investeren in NIO kan dus via bovenstaande brokers. Voor dat je wilt investeren in dit bedrijf, is het belangrijk om je goed in te lezen. Wij hebben daarom op deze pagina een overzicht gegeven van de Nio koers, de verwachtingen en toekomst van Nio maar ook feitelijke informatie zoals de jaarcijfers.

Heb je toch al besloten dat je wilt beleggen in Nio aandelen? Via de eerder benoemde brokers kun je je vaak gratis registreren en direct na registratie Nio aandeel kopen.

Koers Nio de actuele waarde van de aandelen Nio

De actuele koers van het bedrijf is te volgen via Biflatie.nl.

Via bovenstaande grafiek kun je zien wat het aandeel van Nio kost. Het aandeel Nio wordt verhandeld op NYSE en is terug te vinden onder NIO. Via de Broker plus500 is het mogelijk om direct te investeren in dit bedrijf.

NIO kopen of niet? Is dit het juiste moment?

Door de enorm lage rentes bij de bank, zoeken steeds meer mensen alternatieve. Beleggen blijft een van de populairste alternatieve om toch rendement te halen. Voor je gaat beleggen is het belangrijk om te bepalen wat voor een belegger jij bent. Wil je “snel” winst pakken om eens wat extra geld te hebben? Of investeer jij meer voor lange termijn zodat je wellicht eerder met pensioen kan gaan?

Dit zijn natuurlijk twee uiterste uitgangspunten, maar toch is het belangrijk om te bepalen waarom je wilt gaan investeren.

Als je je doelstellingen bepaald hebt, kun je je portfolio gaan samenstellen. Sommige mensen nemen grote risico’s, als het goed uitpakt kun je veel geld verdienen. Andere mensen investeren liever wat veiliger en zijn bijvoorbeeld blij met een rendement van 5%.

De vraag of investeren in NIO een goede keuze is en of het een goede timing is om aandelen te kopen van NIO. Ben jij een echte twijfelaar? We raden dan aan om toch alvast een broker account te openen en hier wat geld op te zetten. Mocht je dan een keer snel willen instappen, dan is je account in ieder geval alvast goedgekeurd.

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=DEGIRO

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
Beleggen is risicovol

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

NIO aandelen advies

Biflatie.nl biedt nooit advies over investeren & beleggen. Deze pagina kan daarom ook niet als beleggingsadvies gezien worden. Denk altijd goed na, lees je goed in over een bedrijf voor je erin gaat investeren.  Bekijk de alternatieve en maak dan pas je keuze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: