Spotify aandelen

Spotify, een vrij jongbedrijf genoteerd aan de beurs in New York. Het bedrijf bestaat inmiddels al langer, namelijk sinds 2006, en is uitgegroeid tot het grootste muziekplatform in de wereld. Van oorsprong is het een Zweeds bedrijf. Het businessmodel van het bedrijf is om abonnees te verkrijgen, welke kunnen genieten van muziek op het platform. Maar ook geniet het bedrijf van reclame inkomsten van de gebruikers die niet willen betalen voor een abonnement.

Velen onder ons kennen Spotify natuurlijk als de absolute marktleider in de muziekstreaming. Omdat we Spotify niet met heel erg vernieuwende of innovatieve dingen zien komen, vragen veel investeerders zich wel eens af of het bedrijf de komende jaren nog zal groeien, en dat bijgevolg het aandeel dus ook nog zou stijgen.

Om het bedrijf naar een hoger niveau te tillen, maakte Spotify in 2020 dan de beweging richting podcasts. Ligt daar effectief de toekomst? En hoe kan dat het aandeel van Spotify de komende jaren vooruit helpen?

Tegenwoordig biedt Spotify niet alleen meer muziek van artiesten, maar ook podcast afleveringen. Spotify heeft in 2020 verschillende grote namen binnengehaald zoals Joe Rogan om te koppelen aan het platform. Inmiddels heeft het platform meer dan 250 miljoen gebruikers en is het actief in tientallen landen. Veel vergelijken Spotify aandelen dan ook met Netflix aandelen, de muziekvariant voor de streaming variant.

Op dit moment zijn Spotify aandelen te kopen via via Etoro, Plus500 en Binckbank in Nederland.

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 data-lazy-src=

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 data-lazy-src=

Eenvoudig beleggen

Rating

9,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkeToro
 data-lazy-src=

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 data-lazy-src=

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
Beleggen is risicovol

 

DEGIRO geeft gebruikers toegang tot een groot deel van de internationale markten, met als focus de Europese beurs. Sinds 2013 is DEGIRO één van de snelst groeiende online aanbieders van aandelen en is beschikbaar in 18 Europese landen. De belangrijkste USP van DEGIRO, zijn de institutionele vergoedingen die ze particuliere beleggers bieden en de grote lijst met ETF’s, welke maandelijks één keer per maand gratis verhandeld kunnen worden (bijbehorende voorwaarden van toepassing)

Handelen op het platform van DEGIRO is erg gemakkelijk gemaakt. Wanneer je een fonds/bedrijf hebt gevonden waarin jij een investering wilt doen, klik je vervolgens op ‘Kopen’ en selecteer je het aantal dat je wilt gaan aankopen. Wanneer je de transactie bevestigd zal deze direct worden toegevoegd aan je portfolio. De kosten voor het kopen van aandelen zijn over het algemeen een stuk goedkoper bij DEGIRO dan bij andere concurrenten.

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Visionaire ideeën

Spotify had bij de oprichting in 2006 heel goed in de gaten wat het probleem was met de muziekindustrie destijds. Het grootste deel van de muziek werd toen illegaal gedownload door zowat iedereen. Daniel Ek, de oprichter van Spotify, had toen al door dat het mensen niet te doen is om muziek te bezitten, maar eerder gewoon om de toegang tot muziek. Dat visionaire idee zorgde ervoor dat Spotify in geen tijd uitgroeide tot de enige marktleider in muziekstreaming, en dat is vandaag nog steeds zo. Ek heeft is dus wel een visionair en kan toekomstige ontwikkelingen in de industrie goed inschatten. Heeft hij het nu ook bij het juiste eind met de uitbreiding van Spotify naar podcasts?

Switch naar podcasts

De beweging naar podcasts die Spotify in 2020 maakte, werd hier en daar met een opgetrokken wenkbrauw onthaald. Niet de hele wereld lijkt overtuigd dat de podcastmarkt de toekomst is. Echter sprong Spotify er wel met twee voeten vooruit in, en haalde bijvoorbeeld de Joe Rogan podcast in een deal van maar liefst 100 miljoen dollar exclusief naar hun platform.

Hoe wordt podcasting winstgevend?

Spotify gelooft dat de toekomst ligt in audiostreaming i.p.v. muziekstreaming, en dat er een heuse podcastrevolutie aan de gang is. En dat klopt misschien wel: het aantal Amerikanen dat aangaf bekend te zijn met de term ‘podcast’ steeg van 2019 naar 2020 met maar liefst 70%. Daarnaast gaf ook 55% van de Amerikaanse bevolking in 2020 aan dat het naar podcasts luistert, wat maar liefst 51% meer is dan in 2019.

De voornaamste reden waarom podcasts voor Spotify zo interessant zijn, is omdat ze véél minder royalties moeten betalen aan de podcasters dan aan de muzikanten op het platform.

Uit cijfers blijkt dat hoe meer gebruikers podcasts luisteren, hoe meer ze geneigd zijn om te converteren naar een betalende klant. Als je weet dat de groep betalende gebruikers 2 keer meer rendabel is voor Spotify dan de niet-betalende gebruikers, zie je al snel in dat de podcastmarkt dus een gigantische katalysator in het aantal betalende gebruikers.

Als deze trend zich de komende jaren doorzet, zal Spotify dus niet alleen minder royalties betalen op het aantal gebruikers dat ze hebben, maar totale aantal betalende gebruikers zal dus ook stijgen.

Uit cijfers blijkt ook dat podcastluisteraars veel meer openstaan voor advertenties dan andere streamers, en dat ze dit zelfs zien als een vorm van ‘steun’ die ze aan de podcast geven. Wanneer Spotify erin slaagt om meer data te verzamelen over de luisteraars, zullen ze misschien wel in staat zijn om de meest doeltreffende advertentiemarkt te openen sinds Google met AdSense op de proppen kwam. Ook dat kan een heel nieuwe bron van inkomsten worden voor Spotify.

Podcastmarkt ondersteunen

Spotify gelooft heel sterk in de kansen van de podcastmarkt voor hun groei. De strategie bestaat erin om bestaande podcasts naar het platform te trekken en de ontwikkeling van nieuwe podcasts te ondersteunen. Om dat laatste te doen, bouwt Spotify aan een podcastcentrum van meer dan 14.000 m², met maar liefst 17 opnamestudio’s, green rooms, mixing rooms, en ruimtes voor live events.

Conclusie

Eén ding is zeker: Spotify blijft niet bij de pakken zitten en is niet van plan om de betalende muziekstreamers uit te melken om meer winst te maken. Het bedrijf ziet duidelijk nieuwe kansen in de audiostreaming en zet er ook heel sterk op in. De mogelijkheden die het biedt naar nieuwe gebruikers, meer winst uit betalende klanten én inkomsten uit advertenties, zal Spotify misschien wel voor het komende decennium heel wat groeimarge bieden. O.a. Cathie Woods van Ark Invest is een grote fan van Spotify en heeft haar positie de afgelopen jaren regelmatig verhoogd.

Spotify aandelen kopen bij de beste broker

Wil jij investeren in dit aandeel? Biflatie.nl heeft een vergelijking gemaakt tussen de beste online brokers. Het aandeel is te verkrijgen bij de volgende brokers:

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 data-lazy-src=

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 data-lazy-src=

Eenvoudig beleggen

Rating

9,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkeToro
 data-lazy-src=

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 data-lazy-src=

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
Beleggen is risicovol

Investeren in Spotify kan dus via bovenstaande brokers. Voor dat je wilt investeren in dit bedrijf, is het belangrijk om je goed in te lezen. Wij hebben daarom op deze pagina een overzicht gegeven van de Spotify koers, de verwachtingen en toekomst van Spotify maar ook feitelijke informatie zoals de jaarcijfers.

Heb je toch al besloten dat je wilt beleggen in Spotify aandelen? Via de eerder benoemde brokers kun je je vaak gratis registreren en direct na registratie Spotify aandeel kopen.

Koers Spotify de actuele waarde van de aandelen Spotify

De actuele koers van het bedrijf is te volgen via Biflatie.nl.

Via bovenstaande grafiek kun je zien wat het aandeel van Spotify kost. Het aandeel Spotify wordt verhandeld op NYSE en is terug te vinden onder SPOT. Via de Broker Plus500 is het mogelijk om direct te investeren in dit bedrijf.

Spotify kopen of niet? Is dit het juiste moment?

Door de enorm lage rentes bij de bank, zoeken steeds meer mensen alternatieve. Beleggen blijft een van de populairste alternatieve om toch rendement te halen. Voor je gaat beleggen is het belangrijk om te bepalen wat voor een belegger jij bent. Wil je “snel” winst pakken om eens wat extra geld te hebben? Of investeer jij meer voor lange termijn zodat je wellicht eerder met pensioen kan gaan?

Dit zijn natuurlijk twee uiterste uitgangspunten, maar toch is het belangrijk om te bepalen waarom je wilt gaan investeren.

Als je je doelstellingen bepaald hebt, kun je je portfolio gaan samenstellen. Sommige mensen nemen grote risico’s, als het goed uitpakt kun je veel geld verdienen. Andere mensen investeren liever wat veiliger en zijn bijvoorbeeld blij met een rendement van 5%.

De vraag of investeren in Spotify een goede keuze is en of het een goede timing is om aandelen te kopen van Spotify Ben jij een echte twijfelaar? We raden dan aan om toch alvast een broker account te openen en hier wat geld op te zetten. Mocht je dan een keer snel willen instappen, dan is je account in ieder geval alvast goedgekeurd.

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 data-lazy-src=

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 data-lazy-src=

Eenvoudig beleggen

Rating

9,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkeToro
 data-lazy-src=

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 data-lazy-src=

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
Beleggen is risicovol

Spotify aandelen advies

Biflatie.nl biedt nooit advies over investeren & beleggen. Deze pagina kan daarom ook niet als beleggingsadvies gezien worden. Denk altijd goed na, lees je goed in over een bedrijf voor je erin gaat investeren.  Bekijk de alternatieve en maak dan pas je keuze

Aandelen overzicht footer

Biflatie.nl heeft ook over andere aandelen geschreven:
Airbnb aandelenTwitter aandelenSnapchat aandelenAmazon aandelenNIO aandelen
Palantir aandelenMicrosoft aandelenNetflix aandelenJD.com aandelenAlibaba aandelen
Zoom aandelenTesla aandelenGoudmijn aandelenAir France KLM aandelenBeyond Meat aandelen
Spotify aandelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: