Uber aandelen

Uber logo

Uber is een bedrijf dat de technologie aanbiedt en daarmee bemiddelt tussen reizigers en aanbieders van personenvervoer. De Uber app maakt dit allemaal mogelijk. Inmiddels is het bedrijf in meer dan 50 landen actief en is het een van de twee grootste bedrijven die deze service aanbiedt. Het is het grootste bedrijf dat dit doet in het Westen. Het businessmodel van Uber is dat het een commissie krijgt van elke rit, hoe meer mensen er daarom de app gebruiken hoe beter Uber het zal doen. Inmiddels is Uber verder uitgegroeid en biedt het vervoer ook de bezorging van maaltijden in verschillende landen, dit doet het bedrijf met Ubereats wat inmiddels een steeds grotere inkomstenbron is voor het bedrijf. Dankzij de snelle digitalisering in 2020 vanwege de covid-19 maatregelen is Ubereats flink gegroeid.

Ubereats heeft inmiddels meer dan 250.000 aangesloten restaurants waar het in meerdere landen actief mee is. Naast Uber en Ubereats, heeft het bedrijf een derde inkomstenbron, namelijk: Uber Freights. Hiermee brengt het bedrijven in contract met transportbedrijven om vracht te versturen. Hetzelfde als de taxi dienst, maar dan voor ondernemingen. Ook heeft Uber een aandeel van 15% in concurrent DiDi, dit is de concurrent uit China, waardoor Uber ook meelift op hun succes.

Uber Technologies is het afgelopen decennium uitgegroeid van een nobele onbekende tot één van de meest gekende bedrijven ter wereld. Dat is voornamelijk te danken aan de revolutionaire manier waarop Uber de taxi-industrie in een knipoog heeft veranderd. Wat velen niet weten, is dat Uber meer is dan enkel een taxidienst. Ook op andere vlakken wil Uber personenvervoer en goederentransport veranderen, en het heeft daarvoor heel wat strakke plannen op de agenda staan.

Echter zijn er nog steeds veel twijfels bij beleggers of ze al dan niet moeten investeren in Uber. Het bedrijf is tenslotte tussen 2009 en 2021 nog niet winstgevend geweest. Zit daar verandering in te komen? En op welke andere manieren kan Uber als bedrijf nog groeien?

Op dit moment zijn Uber aandelen te kopen via Etoro, Plus500 en Binckbank in Nederland.

Weg naar winstgevendheid

Het opvallende aan Uber is dat het tegenwoordig een wereldwijd bekend bedrijf is, maar ondanks de grote groei van de voorbije jaren, is het sinds de oprichting in 2009 nog steeds niet winstgevend. Echter kan dat de binnenkort wel eens veranderen.

Miller Value Partners, een gerespecteerd hedge fund, zei in oktober 2020 dat CEO Dara Khosrowshahi (aan het roer sinds 2017), significante vooruitgang heeft geboekt op vlak van cultuur, competitieve positionering en fundamentals, maar vooral een excellente vooruitgang in de weg naar winstgevendheid in Uber’s “ride business”, de core business van Uber totnogtoe. Sinds de komst van Khosrowshahi is Uber meer rationeel geworden, en streeft het niet meer kost wat kost groei na zoals voorheen.

Dankzij deze veranderingen zal Uber, wanneer de wereld weer hersteld is van de coronacrisis, zowel op vlak van groei als op vlak van marges beter presteren dan voorheen.

Verticals

Om de winstgevendheid te bereiken, zet Uber ook sterk in op ‘verticals’, m.a.w. projecten waarmee het via andere markten nieuwe bronnen van inkomsten wil vinden.

De core business is momenteel nog steeds de Uber ‘ride business’. Hiermee kunnen bestuurders hun eigen wagen aanbieden als taxi en via de Uber app andere personen vervoeren. Hiermee zet Uber in op twee voorname trends: het meer milieubewust denken (niet iedereen heeft meer een eigen auto), en de zogenaamde ‘gig economy’, waar gewone mensen een centje willen bijverdienen naast hun hoodberoep.

Daarnaast bestaat ook Uber Freight, een gratis app waarmee Uber transporteurs en distributeurs koppelt, een beetje volgens het concept van de klassieke Uber Ride. Verder is er ook nog UberEats, waarmee Uber maaltijden aan huis bezorgt.

Tot slot wil Uber zich ook dieper nestelen in het openbaar vervoer met Uber Transit. O.a. met de overname van Routematch, wil Uber steden helpen openbaar vervoer te verbeteren door paratransit, tools voor vaste routevervoer, en routeplanner diensten.

Meer lezen over alle Uber projecten? Dat kan op https://www.uber.com/us/en/about/uber-offerings/.

Conclusie beleggen in Uber aandelen

Akkoord, Uber is nog niet winstgevend, maar de bedrijfsrichting is duidelijk in de goede richting geëvolueerd. Met de slimme zijprojecten die Uber de laatste jaren heeft opgezet, vestigt het zich in diverse groeimarkten, die door intrinsieke uitbreiding de mogelijkheden voor Uber de komende tijd vanzelf zullen vergroten.

Ook al heeft Uber in zijn core business in veel regio’s een duopoly (slechts één lokale concurrent), toch lijkt deze bedrijfstak binnenkort winstgevend te worden door een betere bedrijfsvoering. De uitdaging blijft echter, met o.a. ontwikkelingen op vlak van autonomous driving met Tesla en Alphabet als concurrenten, maar het is nog te vroeg om de impact hiervan in te schatten. Voorlopig lijkt Uber dus (eindelijk) netjes op weg naar winst dankzij de groeikansen die het zelf creëert, en dat is veelbelovend voor de toekomst van het aandeel.

Uber aandelen kopen bij de beste broker

Wil jij investeren in dit aandeel? Biflatie.nl heeft een vergelijking gemaakt tussen de beste online brokers. Het aandeel is te verkrijgen bij de volgende brokers:

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 data-lazy-src=

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 data-lazy-src=

Eenvoudig beleggen

Rating

9,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkeToro
 data-lazy-src=

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 data-lazy-src=

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
Beleggen is risicovol

Investeren in Uber kan dus via bovenstaande brokers. Voor dat je wilt investeren in dit bedrijf, is het belangrijk om je goed in te lezen. Wij hebben daarom op deze pagina een overzicht gegeven van de Uber koers, de verwachtingen en toekomst van Uber maar ook feitelijke informatie zoals de jaarcijfers.

Heb je toch al besloten dat je wilt beleggen in Uber aandelen? Via de eerder benoemde brokers kun je je vaak gratis registreren en direct na registratie Uber aandeel kopen.

Koers Uber de actuele waarde van de aandelen Uber

De actuele koers van het bedrijf is te volgen via Biflatie.nl.

Via bovenstaande grafiek kun je zien wat het aandeel van Uber kost. Het aandeel Uber wordt verhandeld op NYSE en is terug te vinden onder UBER. Via de Broker plus500 is het mogelijk om direct te investeren in dit bedrijf.

Uber kopen of niet? Is dit het juiste moment?

Door de enorm lage rentes bij de bank, zoeken steeds meer mensen alternatieve. Beleggen blijft een van de populairste alternatieve om toch rendement te halen. Voor je gaat beleggen is het belangrijk om te bepalen wat voor een belegger jij bent. Wil je “snel” winst pakken om eens wat extra geld te hebben? Of investeer jij meer voor lange termijn zodat je wellicht eerder met pensioen kan gaan?

Dit zijn natuurlijk twee uiterste uitgangspunten, maar toch is het belangrijk om te bepalen waarom je wilt gaan investeren.

Als je je doelstellingen bepaald hebt, kun je je portfolio gaan samenstellen. Sommige mensen nemen grote risico’s, als het goed uitpakt kun je veel geld verdienen. Andere mensen investeren liever wat veiliger en zijn bijvoorbeeld blij met een rendement van 5%.

De vraag of investeren in Uber een goede keuze is en of het een goede timing is om aandelen te kopen van Uber Ben jij een echte twijfelaar? We raden dan aan om toch alvast een broker account te openen en hier wat geld op te zetten. Mocht je dan een keer snel willen instappen, dan is je account in ieder geval alvast goedgekeurd.

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 data-lazy-src=

Zelf beleggen tegen lage tarieven

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 data-lazy-src=

Eenvoudig beleggen

Rating

9,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkeToro
 data-lazy-src=

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€40 per jaar

BekijkBinck
 data-lazy-src=

Beleggen via een app

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux zero
Beleggen is risicovol

Uber aandelen advies

Biflatie.nl biedt nooit advies over investeren & beleggen. Deze pagina kan daarom ook niet als beleggingsadvies gezien worden. Denk altijd goed na, lees je goed in over een bedrijf voor je erin gaat investeren.  Bekijk de alternatieve en maak dan pas je keuze

Aandelen overzicht footer

Biflatie.nl heeft ook over andere aandelen geschreven:
Airbnb aandelenTwitter aandelenSnapchat aandelenAmazon aandelenNIO aandelen
Palantir aandelenMicrosoft aandelenNetflix aandelenJD.com aandelenAlibaba aandelen
Zoom aandelenTesla aandelenGoudmijn aandelenAir France KLM aandelenBeyond Meat aandelen
Spotify aandelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: