Aandelenbeurzen, Amerikanen en Cryptofans kijken verlekkerd uit: nieuw stimulusgeld binnen handbereik

Zowel de aandelenbeurzen, de Amerikaanse bevolking als iedere bezitter van digitale munten zullen er wel bij varen. We beschouwen ´de aandelenbeurzen´ nu even als een persoon. Een heel eigenzinnig persoon die, wars van de economische realiteit in de VS, en bij uitbreiding het grootste deel van de wereld, rustig zijn eigen weg gaat. Die weg leidt naar omhoog, steeds hoger, en er lijkt geen plafond meer te bestaan. Van Corona, COVID, trekt hij zich niks aan. Wel dient hij op tijd zijn shot vers geld te krijgen, zoals elke verslaafde. Maar hij kan gerust zijn: die geldinjectie komt er zeker aan. Alle Amerikanen, die meest ook op de beurs hebben belegd, winnen twee keer. Via de aandelen in bezit die almaar meer waard worden. En in contanten, dollars, als steun voor verlies van inkomen. Zowel voor burgers als bedrijven. Al zou het ditmaal wel eens geen papieren cheque kunnen worden, dit archaïsche overblijfsel van het papieren tijdperk. Het ronde (?) getal van 908 miljard funny money komt er straks aan.

Allemaal digitaal

Geen papieren dollars dus maar digitale. Heel wel mogelijk, want tijdens de vorige distributie van 1200 dollar via de post in de VS, is er veel misgelopen. Cheques gingen verloren, er werd gefraudeerd en ook overleden kregen zo´n uitkering. Sommigen ontvingen hun geldelijke steun ook pas weken of maanden later, en anderen hebben er helemaal nooit iets van gezien. Dus qua mismanagement en geldverkwisting kan dit tellen. Gaan alle Amerikanen op tijd een wallet krijgen, een digitale portefeuille, waarin deze digitale steun een plaatsje krijgt? A la seconde, bijvoorbeeld met de Ripple blockchain en de cryptomunt XRP?

Red tape

Dat zou pas de natte droom zijn voor bezitters van deze munt. Al zitten ze – we moet ik zeggen, want ik bezit er ook – daar al jaren op te wachten. XRP is supersnel, superveilig en ook nog eens supergoedkoop. Miljoenen aan fiat verstuur je ermee voor een fractie van een dollar, en het geld komt over de digitale weg binnen seconden beschikbaar. In de Ripple blockchain dus ook nog eens onveranderlijk, veilig en voor iedere betrokkene te verifiëren. Waarom dit nog niet gelukt is? Omdat er maar liefst ácht instanties bij betrokken zijn, die elk hun zeg willen hebben. En die ook elk XRP beschouwen als iets anders. De ene vindt het een commodity, de ander een digitale munt, oké, maar het kan ook een security zijn, een effect. En dan wordt het van nocando. In dit laatste geval dient Ripple met zijn XRP aan heel andere wetgeving te voldoen. Een andere mogelijkheid is de Stellar Lumens blockchain gebruiken. Beide hebben dezelfde oprichter trouwens. Maar ook hier zit de traagheid van de administratie, de red tape in de weg. We shall see, en alle Amerikanen eveneens…

Cryptobezitters welkom

Over cryptobezitters gesproken dus, en in de VS zijn dat er rond de 50 miljoen toch al. Ongeveer één op zes, wat al kan tellen. Ook zij – wij – kunnen ons verheugen. Want zoveel meer miljarden in de markt, zullen deze keer ook hun weg zoeken naar ons, als eigenaars van cryptocurrencies. Crypto houdt immers zeer van het ongebreideld bij creëren van fiatmunten, in deze dan de dollar. Des te meer dollars in het monetaire systeem, des te waardevoller worden digitale munten. De eerste zijn daarbij inflatoir, en de tweede net het tegenovergestelde: deflatoir. Dit is indirect. Direct dan, zal vast ook een aantal Amerikanen weer zijn digitale cheque gebruiken om er crypto´s van te kopen. Alle nationale banken verwelkomen hen trouwens, dankzij Brian Brooks van het OCC, Office of the Comptroller of the Currency. Zijn office besliste immers afgelopen zomer dat alle Amerikaanse financiële instellingen digitale munten mogen bijhouden, en verkopen.

Pay your Pal (in crypto)

Dan hebben we het nog niet over PayPal, dat met zo´n 350 miljoen klanten, waaronder meest Amerikanen, vijf grote cryptomunten aanbiedt. Nu al kan PayPal de vraag niet bijhouden, en samen met de grootste digitale moneymanager Grayscale koopt het méér bitcoin op dan er gemijnd wordt! Het is nog even wachten op het ´go´ signaal van het Amerikaanse Congress om hurray te roepen. Maar lang kan dit niet meer aanslepen. ´Congress aims to approve another coronavirus relief package and a government funding bill this week as millions are set to lose financial benefits during the pandemic.

  • A bipartisan group released its $908 billion aid legislation Monday, but lingering disagreements over state and local government aid, liability protections and direct payments could make reaching a deal a challenge. The measure would also put $6 billion into vaccine distribution

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: