Aantal bitcoin op cryptobeurzen op laagste niveau ooit

Wat wil dat zeggen? Is het positief, of net negatief nieuws, wat meent u zelf, beste lezer? Denkt u hier even rustig over na zo u wilt; het antwoord staat verderop in dit artikel.
Het hoofd van het Chinese onderzoeksbureau dat zich bezig houdt met de z.n. digitale yuan, e-CNY, CBDC, central bank digital currency, ook wel DC/EP, digital currency/electronic payment genoemd zegt dat deze de grootst mogelijke privacy biedt. Dat willen we gerust geloven. Er is inderdaad maar één persoon of entiteit die mee over de schouder van de gebruiker kijkt. De Chinese overheid! Jawel, zij wil zwart geld, crimineel geld en zeker dat wat gebruikt wordt voor terrorisme bannen, uitroeien. Geen contanten meer uiteindelijk in de markt, tenzij voor hele kleine bedragen.

Kijk en huiver

Maar zeker in geval van controlefreaks als China is volgende ´bijkomstigheid´ (die beslist géén bijkomstigheid is!) dat de overheid de macht over het geld, álle geld krijgt. En wie de financiële stromen beheerst, beheerst ook…? Inderdaad: de burgers.  Daar gaan we met z´n allen naartoe, beste lezer, dat is onze toekomst, en we zullen niks geen keuze meer hebben. Die keuze is reeds voor ons gemaakt, buiten ons om natuurlijk, zoals wel vaker wanneer het cruciale, zeer belangrijke zaken betreft. Hij die het geld controleert, bezit de échte macht. U weet nu wie dat gaat worden. Uw overheid, de centrale bank van het land en daar boven staat dan de BIS, Bank for International Settlements. Kijk en luister, kijk en huiver, de general manager ervan zegt het hier zelf.

Professionelen studeren nog. Opnieuw

Niemand hoeft zich te schamen of te frustreren over niet álles over crypto/blockchain af te weten. Er gebeurt immers ontzettend veel, voortdurend, en vaak ook nog eens allemaal tegelijk en redelijk ingewikkeld toch. O.i. bestaat er geen levend wezen dat inderdaad álles altijd snapt en ervan op de hoogte is. Het gaat immers erg snel in de cryptospace. Maar niet getreurd hoor, want volgens de baas van institutioneel investeerder Fidelity Investments zit zelfs het gros van de professionelen nog in de leerfase…! Maar: we learn, we learn, nietwaar?  

Big money

Zo´n 57 miljard dollar aan cryptomunten staat bij institutionelen, en dat is een nieuw record. De honger bij Amerikaanse institutionelen is wat afgenomen, maar niet die van Europese en Canadese, wordt gemeld. U kent ze wel – de beleggingsfondsen, verzekeringsmaatschappijen, financiële instellingen, pensioenfondsen, private stichtingen… Maar ook beursgenoteerde bedrijven als Tesla en MicroStrategy kochten reeds bitcoin. En u, wat deed u? Wij geven geen financieel advies. Mocht u besluiten in crypto te willen investeren, wij zelf hebben goede ervaringen met Bitvavo en  Binance als gebruiksvriendelijke en betrouwbare exchanges.  

Zoom

Wie terugkijkt naar het begin van 2021 merkt een bijzonder positieve ontwikkeling op in de koers van bitcoin. Even zoom out in plaats van zoom in. Dat is wat de allergrootste fan van bitcoin sinds vele jaren altijd zegt. Dat is dan Didi Taihuttu van De Bitcoin Familie. U weet nog wel: de Nederlandse vader, moeder en drie dochters die heel hun hebben en houden verkochten om van en voor bitcoin te gaan leven. Reizen, de wereld rond, overal ook mensen educerend onderwijl over de ware betekenis van bitcoin et al. Waarbij niets zo mooi en echt is als zelf het voorbeeld geven. U vindt hun YouTube kanaal hier.  

Leerrijk = leer je rijk

Wat behelst nu die ´bijzonder positieve ontwikkeling´ en ze betekent vast een hart onder de digitale riem van heel wat nieuwkomers, nieuwe kopers van bitcoin. Zo ontvingen we enkele mails met de volgende teneur, we parafraseren: ´Beste Joost, jullie hebben makkelijk praten want zitten hier in sinds lang. Ik koopt net voor 3000 euro bitcoin en sta al snel op 20 procent verlies. Hoe gaat dit ooit nog goed komen? Is dit verlies nu definitief?´ In die aard, weet u wel. 

Bootje is lek maar… 

Misschien zit u zelf wel in zo´n schuitje, en vreest u dat het bootje lek is. Of toch water heeft gemaakt voorgoed, en wat nu? Ook en zeker voor u dan, beste lezer, het volgende zeer positieve nieuws. (Eindelijk, horen we u denken…) De koers van BTC maakt hogere toppen en hogere dieptepunten. Dit is wel mega belangrijk, technisch, in de zin dat vanaf begin 2021, de koers steeds hoger gaat. Nog hoger gaat. Met grote ups en downs, zeker, maar dat is onvermijdelijk in cryptobeleggen – in elk soort van beleggen hoor! Dus wie toevallig op een top kocht en vandaag door een dal gaat, beseft eenvoudig wat hem en haar te doen staat. Namelijk?

Geduld is een schone deugd maar…

Ge-duld-oe-fe-nen. Geduld oefenen. Dit komt beslist goed. Met absolute zekerheid? Neen, dat niet, maar wel met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid. Nogmaals: geen financieel advies, dat moeten we er nu eenmaal altijd als disclaimer bij vermelden. Wanneer we dan vandaag in maart uitzoomen en terugkijken naar begin 2021, stellen we vast dat BTC het jaar startte aan 28.590 dollar. En dat we op 24 maart 2021 staan op afgerond 56.550 dollar. Dat is bijna een VERDUBBELING in nog geen drie maanden! Wie heeft er dan eigenlijk te klagen? Inderdaad – de ongeduldigen…

Belofte maakt…bitcoin

Dan nu het beloofde antwoord op de vraag aan het begin van dit cryptonieuws – steeds minder bitcoin beschikbaar om te verhandelen voor beleggers, is dat positief of negatief? U raadde het vast wel of misschien toch niet? Beincrypto.com vertelt het ons : ´The decrease in BTC held on exchanges is a clear sign that mass accumulation between retail investors, larger whales, and corporate entities are buying up bitcoin’s limited supply. If the decline of BTC on exchanges continues to drop, BTC’s future price could likely soar as scarcity sets in.´ 

Er is vast niet genoeg bitcoin voor iedereen

Kort gezegd: meer en meer BTC wordt na het kopen van crypto platformen afgehaald. Naar private wallets. Die komen niet zo snel meer in de handel omdat…? Ze gehodled worden, dat is kopen-om-te-houden. Tot hogere koersen dan zeker, veel hogere koersen? En ondertussen biedt bitcoin een prima bescherming tegen geldontwaarding, koopkrachtverlies, inflatie. (disclaimer: géén financieel advies uiteraard, en dat geldt voor alles wat u op Biflatie.nl en in de Cryptonieuwsbrief leest, waaruit het bovenstaande werd gehaald Ter Leering ende Vermaeck). Het ga u – alvast financieel -goed!  

 

Eén reactie

  1. ***BREAKING***BREAKING***

    Vanaf heden zal dit weblog BITflatie heten.
    Grote leider heeft bepaald en zo zal geschieden.
    Humanoid J.3U.St-6.66 zal zorg dragen voor de inhoud.

    -einde bericht-

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.