Aantal bitcoin zoekopdrachten zijn afgelopen tijd flink gedaald

0

Het lijkt erop dat mensen hun interesse in de bitcoin aan het verliezen zijn als we kijken naar de Google zoekvolumes. Sinds december 2017 is het aantal bitcoin zoekopdrachten fors gedaald. Dit blijkt uit wereldwijd onderzoek dat online marketingplatform SEMrush in de maand augustus heeft uitgevoerd.

bitcoin chart

Bitcoin versus zoekvolume

Het verband tussen bitcoin zoekvolumes en de wisselkoers over het afgelopen half jaar is gedaald tot r=0,15. Kortom, er is vrijwel geen verband meer tussen de zoekvolumes en de wisselkoers. In het begin van 2018 was dat wel anders, toen was het verband veel sterker aanwezig met een correlatie van r=0,93.

Interessante bevindingen van de bitcoin zoekopdrachten

  1. Op dit moment zoeken mensen uit Zweden, Mongolië, Zuid Korea, Bangladesh en Salvador het vaakst naar Bitcoin. Het gemiddelde aantal bitcoin zoekopdrachten per persoon is in deze landen het hoogst.

  2. Ethereum is nog steeds de meest gezzochte cryptocurrency na de bitcoin.

  3. Gezondheidszorg, verzekeringen en banken zijn de drie meest gezochte industrieën in relatie tot blockchain.
  4. Cryptocurrencies zijn nog steeds veel populairder dan de 8 meest verhandelde valuta.
  5. Bitcoin wordt nog steeds meer gezocht dan de euro en de dollar. In juli 2018 werd er 1,6 keer vaker gezocht naar bitcoin dan naar de euro en 10 keer vaker dan de dollar. Ter vergelijking: in januari 2018 werd er 7 keer vaker naar de bitcoin dan de euro gezocht en 45 keer vaker naar de bitcoin dan de dollar.
  6. De euro is overigens bezig met een opmars in zoekopdrachten en het is de verwachting dat er eind augustus/ begin september wereldwijd meer gezocht wordt naar de euro dan naar de bitcoin.

  7. Cryptocurrency markten worden nog steeds meer bezocht (bijna 5x zoveel) dan de websites van reguliere beurzen. In januari 2018 was er maar liefst 14 keer zoveel traffic naar cryptocurrency markten in vergelijking met websites van traditionele beurzen.

Over het onderzoek: Het onderzoek werd in de maand augustus 2018 uitgevoerd door online Marketingplatform SEMrush.

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie