Aantal werklozen in NL stijgt naar 650.000

14

De Nederlandse werkloosheidspercentage is in april 2013 verder opgelopen en kwam uit op 8,2%. Dat komt in aantallen neer op zo’n 650.000 Nederlanders. In de afgelopen drie maanden kwamen er gemiddeld 19.000 werklozen per maand bij. De werkloosheids onder mannen stijgt sneller dan onder vrouwen. Er kwamen per maand gemiddeld 13.000 werkloze mannen bij en 7.000 vrouwen.

grafiek werkloosheid nederland

Meting van de werkloosheid

De officiële werkloosheid in Nederland wordt gemeten door het CBS. Het cijfer berekend de werkloze beroepsbevolking. Dat zijn alle personen van 15-64 jaar zonder werk (of met werk voor minder dan twaalf uur per week), die actief op zoek zijn naar betaald werk voor twaalf uur of meer per week en daarvoor beschikbaar zijn. Wie niet aan deze maatstaven voldoet (en dat zijn er waarschijnlijk nogal wat) wordt niet meegeteld in de werkloosheidscijfers.

werkloze beroepsbevolking

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie