Aantal werklozen in NL stijgt naar 650.000

De Nederlandse werkloosheidspercentage is in april 2013 verder opgelopen en kwam uit op 8,2%. Dat komt in aantallen neer op zo’n 650.000 Nederlanders. In de afgelopen drie maanden kwamen er gemiddeld 19.000 werklozen per maand bij. De werkloosheids onder mannen stijgt sneller dan onder vrouwen. Er kwamen per maand gemiddeld 13.000 werkloze mannen bij en 7.000 vrouwen.

grafiek werkloosheid nederland

Meting van de werkloosheid

De officiële werkloosheid in Nederland wordt gemeten door het CBS. Het cijfer berekend de werkloze beroepsbevolking. Dat zijn alle personen van 15-64 jaar zonder werk (of met werk voor minder dan twaalf uur per week), die actief op zoek zijn naar betaald werk voor twaalf uur of meer per week en daarvoor beschikbaar zijn. Wie niet aan deze maatstaven voldoet (en dat zijn er waarschijnlijk nogal wat) wordt niet meegeteld in de werkloosheidscijfers.

werkloze beroepsbevolking

14 reacties

 1. En dan alle ambtenaren, niet-functionerende politici, mensen die onterecht in de ziektewet zitten of een Wajong uitkering krijgen, erbij: Dat resulteert dus in een werkloosheid van ruim 16%.
  We gaan al aardig in de richting van Griekenland.
  Kom op mensen; meer geld uitgeven. Dan worden we die crisis vanzelf de baas.
  En als je het niet uitgeeft.. owee, dan komt Brussel het wel opeisen.
  Ze hebben nog wat extra geld nodig om te doneren aan Mali.
  En natuurlijk om hun eigen riante belastingvrije en pensioen-vrije salarissen veilig te stellen.
  We gaan een geweldige toekomst tegemoet met de EUSSR

  1. Peter te Velde,

   Leuke reactie! Ik moest lachen. En lachen in gezond.
   EUSSR, prima. Als je kijkt naar wat er van onze privacy overblijft in Nederland een uitstekende naam..
   Nederlandsers staan over het algemeen direct klaar om te roepen;
   “Ik heb niets te verbergen!!! Ze mogen alles weten”.
   Nu, dit klopt inmiddels kan je ook niets meer verbergen . We zijn allemaal crimineel. Je vingerafdrukken staan in de EUSSR database en in je paspoort. De stasi en kgb hadden in hun tijd graag gewild dat ze zoveel wisten van de USSR kameraden als onze EUSSR regering nu van ons weet. Toch was er 1 verschil. Gewone mensen in de USSR hadden wel een inkomen waarvan ze konden leven. Klopt, als je een auto wilde moest je 8 jaar wachten, maar een huis (klein appartement) kreeg je van de staat, dat bood in ieder geval een minimale zekerheid. Onderwijs was gratis net zoals sport verenigingen etc., zeker voor kinderen. Zet dat nu eens tegenover de groep mensen die inmiddels in nederland slaaf zijn geworden door een hypotheek die niet betaald meer kan worden door de werekloosheid? De veel te hoge hypotheken die medio jaren 90 verkocht zijn, gaan nu echt opleveren voor een kleine groep steenrijke amerikaanse bankiers. En zij zijn weer onderdeel van het zionistische wereld netwerk. Deze groep regeert overigens ook ons land. Ga naar https://startpage.com/
   (surfen met privacy) en zoek eens op bijvoorbeeld: “crimes of zion larry silverstein”
   Je wordt er niet vrolijk van, maar het verklaart indirect waarom we nu leven in de EUSSR.

 2. Het voordeel is dat sommige mensen zich af gaan vragen wat de bedoeling is van deze wereld, waar deze vandaan komt, of er een hogere macht is.
  En voor mensen die vinden dat de wereld toevallig is, zonder functie behalve wat sex, is er nooit enig probleem. Zijn economische problemen zijn simpelweg ook “toevallig”. Plotseling wordt het dan anders … Inderdaad, er zijn veel volwassenen in Nederland die de emotie van een klein kind hebben.

 3. Het is gewoon belachelijk. De EU begroting moet omhoog terwijl wij hier moeten bezuinigingen onder het mom van economische voorspoed en veiligheid. Ja, ja dat zal……
  Welke Nederlander trapt daar nog in?
  Het is een grote roversbende daar in Brussel met al hun zogenaamde subsidiepotjes.

 4. En eindelijk wordt de zin nu eens geschreven, gelukkig vet gedrukt:

  “Wie niet aan deze maatstaven voldoet (en dat zijn er waarschijnlijk nogal wat) wordt niet meegeteld in de werkloosheidscijfers.”

  En inderdaad, zoals Peter te Velde in de tweede reactie vermelde:

  “En dan alle ambtenaren, niet-functionerende politici, mensen die onterecht in de ziektewet zitten of een Wajong uitkering krijgen, erbij: Dat resulteert dus in een werkloosheid van ruim 16%.”

  Want dit zijn inderdaad geen echte ‘geldgeneratoren’. En toch zitten hier grootverdieners bij. Te noemen o.a. Matthijs van Nieuwkerk, Paul de Leeuw, nieuwe directeur van de genationaliseerde bank SNS-reaal.
  etc. etc.

  Als je spaargeld hebt van rond de 22.000 Euro vindt de overheid het rechtvaardig om in dit geld te mogen harken via belasting. Hierbij gaan ze er (nog steeds) van uit dat je 4% rente kan krijgen. Inmiddels weten we dat als je al 2% rente weet te krijgen dat dat dan al veel is. Ook weten we inmiddels dat de inflatie hoger is dan rente op spaargeld. Tel uit je verlies.

  Als je rond de 5500 Euro of meer bezit ben je ‘te rijk’ voor een bijstandsuitkering. Ook dit is een groep die zich kunnen mengen in bovenstaande ‘vetgedrukte zin’.

 5. Ondanks alle valse beloftes van onze politici, zijn er nog steeds volgelingen die in blind vertrouwen op dat schorem stemmen.

  De toekomst is git-zwart, het zal nog veel slechter worden het komend decenia, meer fabriekssluitingen, minder werk, meer belastingen en verplichtingen etc.

  Dat is wel heel in contrast met wat de edelmetaalprijzen ons willen laten geloven? Alles moet uitstekend zijn, een compleet herstel is in aantocht, volgend jaar heeft iedereen weer werk, daarom daalt de goudprijs toch?

  Wie is hier nu gek, of zijn het list en bedrog, die regeren en blijft de massa doof en blind?

 6. Het wordt tijd dat er wereldwijd volgens een vaste rekenmethode de WW-cijfers voor alle landen op dezelfde manier worden berekend. En dan niet alleen de werklozen meetellen die ingeschreven staan bij het arbeidsbureau maar ook degenen die bijvoorbeeld bijstandsuitkeringen ontvangen en feitelijk zijn afgeschreven voor de arbeidsmarkt of anderszins niet meer ingeschreven staan maar wel aan het werk willen. Kort gezegd, alle arbeidsgeschikten zonder werk. Hoe zou dan NL in het rijtje staan?

 7. Zolang je nog steeds achter de afloop van het sprookje aanloopt ben je nog niet bezig met de oplossing van de werkelijkheid.

 8. dit gaat de komende jaren niet verbeteren,
  een voorbeeld:
  rutte kan wel roepen dat we moeten gaan consumeren, wanneer je maatregelen ziet dat volgend jaar alle studenten gebruik moeten maken van een leenstelsel tbv studiefinanciering..
  Dit betekend dat alle aankomende studenten na hun studie eerst een studieschuld moeten aflossen, m.a.w. dit geld valt ook weg uit de toekomstige consumenten bestedingen.

  je ziet dit op alle fronten dat de overheid de lasten voor burgers verhoogt, waardoor de consumenten bestedingen wegvallen. met nog meer economische terugval als gevolg,dit is een neerwaarste spiraal die de overheid keer op keer versterkt door zijn beleid

 9. Er moet een nieuwe wetswijziging komen. Eentje die het voor allochtone, werkloze, hoogopgeleide mannen van 33 zoals ik, mogelijk maakt om uit deze akelige nachtmerrie, genaamd “het leven”, te kunnen stappen (zonder bloed en geweld). Euthenasie voor de werkloze allochtoon moet mogelijk zijn, want laten we eerlijk zijn… Ik ben straks als laatste aan de beurt als de crisis voorbij is, geveven patronen uit het verleden. En natuurlijk zal dan mijn achterstand in werkervaring het volgende argument zijn om me wat langer over te slaan. Compleet en volledig aan mezelf en mijn negativiteit te wijten natuurlijk. Net zoals mij schoolachterstand en wilde puber gedrag twee decenia geleden het argument was om me slechter te cijferen en voor minder, harder te straffen op school. Blanke mensen schrik niet van deze woorden. Ik werd namelijk thuis ook geslagen als kind, omdat dit beter was, dan op straat iets verkeer te zeggen of te doen. Hetgeen nadelig zou kunnen zijn voor het toen nog beoogde succes van die paar succesvolle allochtonen broeders van mij.
  Pas die wet maar aan, dat redt juist levens op termijn en het is veel humaner dan deze never ending gevecht van ongelijkheid in m’n kop (ptss), dat feitelijk gewoon in huis ooit begon. Waarom moet ik dit ervaren. Ik ben dood moe en pas 33. Het spijt me mam, ik ben toch een zwakkeling zo te zien. Ze maakten vast wel een fout toen ze mij die hbo diploma gaven. Net zoals is gebeurd met die inholland studenten een paar jaar geleden…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.