Alle Amerikaanse banken: crypto´s zijn welkom!

Aanbieden, bijhouden voor hun klanten etc. Het heet ´providing crypto services´. Dit is een enorme stap vooruit in de wereldwijde integratie van digitale munten. Een enorme vooruitgang; de poort openen voor cryptomunten, en de blockchain technologie waarop ze teren. We hebben nauwelijks een crypto man aan het hoofd van de O.C.C. – Brian Brooks – of het eerste mega resultaat is er al. ´The Office of the Comptroller of the Currency (OCC) is letting all nationally chartered banks in the U.S. provide custody services for cryptocurrencies.´ Plots lijkt het idee van een digitale dollar niet meer zo gek hé? Of de tokenization van alle mogelijke waarden – vastgoed, obligaties, commodities? Ja, in het betreffende artikel vernoemd in onderstaande video wordt zelfs goud vernoemd?

Omdat ze geld geroken hebben

Het is nog niet zo lang geleden dat je rekening als bedrijf afgesloten werd, zo onwelkom was je wanneer je in crypto handelde. Onlangs schreven we nog over de meer dan 300 miljoen PayPal klanten die hoogstwaarschijnlijk straks bitcoin et al. kunnen kopen. De nieuwe wet vanwege de O.C.C. doet dit alvast direct. Want er zijn meer dan 300 miljoen Amerikanen, die meteen via hun bank crypto´s kunnen kopen. Erin beleggen. Diverse diensten rond crypto zullen aangeboden krijgen. Waarom? Waarom is crypto plots van onpopulair naar populair gegaan? Jawel, dankzij Mister Brooks, voorheen werkzaam voor Coinbase, de grootste cryptomakelaar van de VS. Maar vooral…vooral? Omdat de overheid, de banken, allemaal geld geroken hebben. Ze zagen al die andere landen, buitenlandse bedrijven, buitenlandse maar ook binnenlandse cryptobeurzen geld als slijk binnenrijven. En dat willen zij dus ook. De Amerikaanse banken omdat ze er ook willen aan verdienen. En de Amerikaanse overheid omdat ze er belastingen over kan heffen. Er is tot hen doorgedrongen, plots, dat er veel geld aan digitale munten te verdienen valt! Donderdag 23 juli 2020 is een goede dag geweest voor cryptofans. Nu nog met amper 50 miljoen zijn we, maar straks…? Daar ga ik er nu eentje op drinken, een perfect excuus; wat u?

4 reacties

 1. “Jerom”, u gaat er toch alles aan doen, om boven die steen uit te blijven, haha.

  Plots vallen al die bankers en politiek over de crypto heen in het westen, om het te omarmen.
  Ik krijg hiervan toch wel een vies luchtje van in de neus.

  Als grote overheden, met een ingehuurde ‘Mister Brooks’ zulke berichten de ether in sturen dan wordt het goed op je geld letten en winst nemen.

  Of ze willen de macht van crypto overnemen, of ze willen crypto houders een klap in de nek geven.

 2. “Jerom”, u gaat er toch alles aan doen, om boven die steen uit te blijven, haha.
  U, bedoelde ik team biflatie mee.

  1. team biflatie? ik zie alleen maar een door brussel betaalde troll die alles oeverloos doordramt wat hij opgedragen krijgt.
   met af en toe een echt artikel door gerrit.

   dat team?

 3. Als mijn fiat-geld op de bank al niet echt veilig meer is, hoe zit het dan met mijn cryptomunten? Ik kijk graag nog een tijdje de kat uit de boom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: