Alle cryptomunten tezamen kosten minder dan één Corona-steunfonds, en ander crypto nieuws

Volgende interessante, ludieke, treffende en intelligente observaties op Twitter mogen we u beslist niet onthouden. Laat ons daarmee eens het laatste, recente cryptonieuws starten:

Uit de dagelijkse Cryptonieuwsbrief

Geef eens een bitcoin cadeau

Dat is wel makkelijk in Zwitserland, waar de grootste winkelketen van het land zogenaamde crypto vouchers verkoopt. Tegoedbonnen of cadeaukaarten. Bitcoin gift cards om cadeau te doen dus. ´Anyone can buy Bitcoin vouchers called Cryptonow in Swiss francs and redeem them through a broker, an exchange, or cryptocurrency ATM.´ De crypto/blockchain wereld werd al heel vroeg welkom geheten in Zwitserland. Andere ketens van benzinestations tot electronica winkels en kiosken gaan hetzelfde doen vanaf 1 april 2021 (en dat is vast géén grap). 

Pin eens een bitcoin

Van ATM´s gesproken, crypto-pinautomaten. Dat aantal is wereldwijd opnieuw toegenomen tot wel meer dan 16.000 apparaten. Dat zijn er dan 57 procent meer dan een jaar geleden.

Volg eens de bitcoin 

De bitcoin koers is nog wat verder gestegen, zoals elke dag reeds sinds een week. Vandaag werd al 56.500 dollar aangetikt, wat optisch niet veraf meer is van het all time high van 58.200 dollar. Vooral de officiële goedkeuring van het Corona-steunpakket in de VS (1,9 trillion, biljoen dollar) wordt gezien als de hoofdreden, die aanzet tot meer bitcoin kopen. Hoe meer kunstmatig bij gecreëerde dollars (en andere inflatoire munten), hoe groter in principe de aantrekkingskracht van bitcoin als deflatoire munt. 

Koop eens een bitcoin

Een van de prominentste geldbeheerders in Israël deelt nu pas mee voor 100 miljoen dollar aan BTC gekocht te hebben. In de tweede helft van 2020 naar verluid en waarschijnlijk is dat rond het 21.000 dollar niveau geweest. Sommige money- of asset managers kondigen zulke aankopen van tevoren aan; andere pas naderhand. In maart 2021 is die investering dan al meer dan verdubbeld, want de firma meldt ook nog winst genomen te hebben voor een derde van de originele investering rond genoemd all time high van 58.200 dollar. Hodlen (kopen-en-houden) is tot nu toe steeds lonend gebleken op de langere termijn, maar vergeet toch maar niet af en toe winst te nemen. Zoals een oud adagium in de beleggerswereld ook luidt: ´Van winst nemen is nog niemand armer geworden´ (geen financieel advies, dat spreekt!) Dit is zo´n financiële groep die haar aankoop van tevoren aankondigt. ´Crypto venture capital giant Digital Currency Group (DCG) has announced its plan to invest up to $250 million in Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).´ 

Beeld eens een bitcoin af

Hier vindt u wel heel treffende afbeeldingen en foto´s van en rond bitcoin et al. Sommige zijn echte kunststukjes. Je kunt anno 2021 zelfs leven van digitale kunst maken, zoals deze Zuid-Afrikaanse vrouwelijke artiest. De toepassingen van NFT´s blijven zich uitbreiden. De zogeheten non-fungible tokens; unieke, niet-reproduceerbare digitale items, voorwerpen, afbeeldingen en andere creaties. We schreven het al eerder in onze Cryptonieuwsbrief: hier hebben we het laatste nog niet van gezien of gehoord…

Vertel eens over bitcoin

Een poll onder 100 grote geldbeheerders en institutionelen die reeds bitcoin kochten, toont aan dat meer dan 85 procent van hen plant nog meer aankopen te doen. Tezamen beheren zij 110 miljard dollar en dollar-tegenwaarden, dus dat lijkt te beloven voor de toekomst…! 

 

 

 

 

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: