Grootkapitaal profiteert van Draghi, burgers de pineut

De actie van Draghi heeft toch meer negatieve reacties opgeleverd dan ik oorspronkelijk had durven hopen. Van ex-bankpresidenten (o.a. Wellink en Trichet) tot en met Tweede Kamerleden aan toe lijkt men langzaam in te zien dat (wat wij insiders op deze site al lang wisten) de waanzin van de euro zeer nadelige gevolgen gaat krijgen. Het is al jaren zichtbaar dat door alle voorgaande acties van de ECB een geldstroom is ontstaan van Noord Europese landen naar de Zuid Europese landen. Het heeft alles te maken met de foute samenstelling van onze muntunie. Een muntunie waarin landen zijn verenigd met oude culturen en eigen behoudende gewoonten en afwijkende fiscale regels. Als ieder euroland er ook nog eens een eigen regering op nahoudt en in Brussel maandenlang debatteert met vele eurocommissarissen over de te nemen besluiten, dan kunnen we gevoeglijk spreken van een enorm log apparaat waarbij de loomheid van een nijlpaard nog niets voorstelt.

draghi

De Euro is de Dollar niet

De bewegingen op de valutamarkten van de euromunt vergeleken met die van de dollar lopen ver achter wanneer het aankomt op snelle politieke besluiten maar vooral op snelle beleidsbeslissingen van de ECB. De VS met de FED kunnen natuurlijk sneller en directer ingrijpen dan de EU met de ECB. De EU is geen vereniging van staten maar een unie van autonome landen die enorm traag zijn in het doorvoeren van unie-besluiten die betrekking hebben op het afstemmen van eenheidsbeleid. Dit is zo ongeveer de kern waar het grote probleem rondom de euro omdraait. Er zijn uiteraard veel uitputtende opsommingen te geven van ontzettend veel weeffouten in onze muntunie, maar dat weten de meeste biflaten al lang.

Is Draghi wel soeverein

Waar het mij nu om te doen is, is dat ondanks toenemende bezwaren binnen de noordelijke eurolanden toch die geldkraan wagenwijd open wordt gezet door Draghi. Hij is een Italiaan maar zou als onafhankelijk ECB-president soeverein moeten handelen. Stel dat Klaas Knot of Jens Weidman op zijn positie had gezeten. Hoe zou dan het beleid van de ECB er hebben uitgezien? Uiteraard worden beleidsbeslissingen genomen door het volledige bestuur en worden stemmingen alleen uitgevoerd als niet helemaal duidelijk is of er een meerderheid achter voorgenomen beslissingen staat. Helaas bestaat het bestuur in grote meerderheid uit bankpresidenten van landen die grote belangen hebben bij het in stand houden van een transferunie en juist daarom was ook nu te verwachten dat Draghi en zijn trawanten hun zin zouden krijgen.

Grootkapitaal profiteert, Nederlanders ongevraagd de pineut

Wij Nederlanders staan er bij en kijken er naar. We weten dat onze welvaart hoger wordt ingeschat dan in de warme landjes en dus mag uit solidariteit bij ons wel wat worden weggenomen, toch? Maar denken wij Nederlanders daar wel allemaal hetzelfde over? Nee, natuurlijk niet. Er zijn heel veel medelanders die niets zouden willen en kunnen bijdragen wanneer hun vrijwillig werd gevraagd een bijdrage te leveren. Nu storten we allemaal ongewild, behalve dan de D66-eurofielen, enorme bedragen in die bodemloze europut. Of het nu gaat via de toezeggingen in noodfondsen met honderden miljarden uitgeleend geld, of het gejojo met onze euromunt op de valutamarkt. Uiteindelijk zijn wij belastingbetalers de pineut als straks duidelijk wordt dat leningen niet terug betaald kunnen worden en de euro ons nog meer ellende brengt met verdere waardevermindering door de exercitie van de ECB. Ingevoerde producten worden duurder en de zo gewilde prijsdaling van olie gerelateerde producten worden afgeremd. De ingezette prijsdaling is ontzettend hard nodig in ons land waar de woonlasten dit jaar helemaal de pan gaan uitrijzen.

Toch nog positieve effecten?

Zoals altijd bij monetaire maatregelen zijn behalve negatieve effecten ook positieve effecten mogelijk. De vakantiegangers die elk jaar een ver-weg-van-euroland-vakantie ambiëren zullen er nu misschien voor kiezen om hun vakantie-eurootjes uit te geven binnen de eigen grenzen. Doe het dan vooral binnen de eigen landgrenzen, dan heeft in ieder geval ons eigen MKB er nog wat aan. En dat is dus waar Draghi en zijn handlangers naar toe willen. Wij moeten met ons allen veel meer gaan consumeren waardoor het MKB hun omzetten zien verhogen en vervolgens durven te gaan investeren. Voor investeringen kunnen we naar de bank die straks vanaf maart bulkt van het geld, althans zo wordt ons voorgelogen. Dit is dus de allergrootste leugen ooit van een bankpresident die waarachtig gelooft in z’n eigen droombeelden. “Het gaat alleen effect hebben als de ECB er in slaagt om staatsobligaties te kopen van andere partijen dan banken, bij voorkeur buiten de eurozone want dan is er tenminste nog het wisselkoerseffect”, aldus het FD.

Beleggers vieren feest

Als beleidsmakers van centrale banken ons burgers willen doen geloven in sprookjes dan heeft dat alleen resultaat bij beleggers. De AEX ging op 23 januari door de 450 puntengrens. Hiermee wordt pijnlijk duidelijk dat alleen de financiële markten voordeel hebben bij het opendraaien van de geldkraan. Die biljoen eurootjes zullen niet bij u en mij terecht komen. Alleen het grootkapitaal, de banken en de multinationals, gaan er mee heen.

Via afvoerput en stuwmeer naar inflatie

Draghi vergeet bij het opendraaien van de geldkraan de stop in de gootsteen te doen. Alleen wanneer het water over de rand loopt komt het langs mijn voeten en ga ik dweilen. Draghi draait alleen de kraan open en via de afvoer komt het keurig terecht bij de rioolzuivering. Het schoonwassen van de bankbalansen gaat beginnen maar dan ver af van onze gootsteentjes. Ach ja, wat wil je, onze kleine wasbakjes zijn toch nooit opgewassen tegen zo’n enorme geldstroom. Wij zouden in paniek kunnen raken en daarvoor worden we keurig gevrijwaard door onze beleidsmakers. Zo ongeveer is mijn beeldvorming bij die geweldige Draghi-actie. Maar omdat het water kunstmatig wordt opgevangen in een aangelegd stuwmeer bestaat de kans dat het reservoir niet is berekend op zo’n enorme toestroom en dat het mogelijk zal bezwijken onder de enorme druk. Door de druk bezwijken de dijken en zie daar wij burgers krijgen de rekening gepresenteerd want het water loopt ongevraagd door onze straten en overstroomt onze huizen. En dat is dus die lang verwachte uitbundige inflatie. Draghi bedankt. Het is volkomen duidelijk dat alle acties die Draghi sinds het invallen van de crisis in 2009 is opgestart, zoals bijvoorbeeld het verlagen van de rente tot beneden NAP, niet hebben geleid tot sterkere dijken. Nee natuurlijk niet. Als je alleen maar patrouilleert en mooie wegen en wandelpaden aanlegt op je dijken en verzuimd om de dijken te verstevigen door structureel onderhoud en verhoging, dan kun je er op wachten dat het misgaat.

Van code geel naar code oranje

Het wordt tijd dat wij burgerbevolking onze schoppen en hooivorken oppakken om op de dijken een stevige begroeiing met graszoden, zand en keien aan te brengen. Dat lijkt mij veel verstandiger dan de weerberichten van het KNMI af te wachten en telkens bij het afgeven van code oranje of rood te moeten twijfelen of we nu wel of niet ons huisraad naar een verdieping hoger moeten verhuizen. Zoals ik wel vaker vergelijk met het weer is onze economie deels onvoorspelbaar en deels voorspelbaar. Het KNMI kent sinds een aantal jaren voor extreme weersverwachtingen de codes, geel, oranje en rood. Als we nu kijken naar de stand van onze economie na deze aangekondigde actie van Draghi dan mogen we m.i. straks uitgaan van code oranje. We zaten al jaren in de code geel. Als na een half jaar duidelijk wordt dat het Draghi-bassin volloopt en de greppels en sloten in onze woonwijken nog droog staan dan mogen we gevoeglijk aannemen dat de waterschappen voor een enorme uitdaging komen te staan als dat enorme eurostuwmeer onder de opgebouwde druk gaat bezwijken. Code rood is al voorspeld door Martin Armstrong.

Spanningen gaan ontladen

Door de laatste ontwikkelingen (valutaontkoppeling) van o.a. de Zwitserse centrale bank, de renteverlaging van de Deense bank, de geopolitieke spanningen, de dalende euro, de door het plafond stijgende beursindexen en daar tegenover staande verarming van de middenklasse is het voor de nuchtere waarnemer wel duidelijk dat de voortdurende manipulaties leiden tot een enorm spanningsveld. De ontlading zal ons straks allemaal bezig houden. Dus nu code oranje alvast.

 

 

Schuldoplossing

Helaas in tegenstelling tot schrijver Werner op deze website weet ik geen oplossing aan te bieden. De juiste oplossingen lijken heel simpel maar lopen in de uitvoering daarvan gewoon vast door de enorme verstrengeling van belangen. Een schuldafschrijving in onze schuldenwelvaartmaatschappij lijkt in feite de enige juiste oplossing. N.m.m. zal deze tot mislukken zijn gedoemd door de grote verliezen die grote beleggers hierdoor gaan lijden. De macht van het grootkapitaal zal een debt-jubilee proberen tegen te houden. De handel in schuldpapier heeft ons gemaakt tot slaven van onze schuldenmaatschappij.

Piet Pineut

32 reacties

 1. Nog even een aanvulling:
  Ik vraag me zo meteen af wat Draghi nog voor oppeppende maatregelen in z’n kontzak heeft als in Griekenland na de verkiezingen blijkt dat men af wil van de opgelegde bezuinigingen en wil onderhandelen over schuldafschrijving. De beurzen gingen afgelopen week nog even flink omhoog en zullen maandag gaan dalen als de euforie is weggezakt en de angst terugkeert als Syriza de verkiezingen wint. De munitie voor z’n bazooka zal een losse flodder zijn als straks blijkt dat hij de financiële markten niet meer kan bespelen met krachtige oorlogsretoriek. Hij heeft z’n kruit verschoten. De rente zal nog iets dalen in reactie op z’n laatste actie en daarna zal een tegenreactie gaan ontstaan. Het is zo simpel en voorspelbaar. Als je over een reeks van ongeveer 6 á 7 jaren blufpoker hebt gespeeld door te voorspellen dat je de economie zal aanjagen met renteverlagingen ben je na 7 jaar wel uitgeblust wanneer je dan bij wijze van finale mokerslag uit louter wanhoop je bazooka uit de kast haalt. Het zal hooguit confetti zijn wat hij er uit paft wanneer hij de trekker overhaalt. De tegenreactie van de vijand zal hem met hangende pootjes doen afdruipen als na een jaartje blijkt dat de confetti door de wind is verwaaid en zelfs is terug gewaaid binnen z’n eigen territorium. De ING en de Rabobank hebben al aangegeven weinig of niets van Draghi’s munitie nodig te hebben: http://www.nu.nl/economie/3978607/rabobank-verkoopt-nog-geen-obligaties-ecb.html.

  1. Piet, zodra Italie de euro verlaat zal de ECB-QE oplopen tot €150 miljard per maand. De huidige QE is just frontrunning de Griekse verkiezingen.

   Het is enkel het uiterlijk vertoon van solvabiliteit van Europese banken. Niets meer en niets minder; de logische farce die volgt op krimp binnen een systeem dat exponentiele groei vereist.

   Prop een terminale patient vol met morfine en viagra, en het begint de zusters te charmeren.

   1. Hadden het kunnen denken, die bazooka mist z’n doel niet. Als het nu nog correct aan de bevolking zou toegelicht worden, zijn we klaar voor een mooi traject. Door het gemis aan correcte informatie, veel paniek en bijhorende onheil.

 2. Mr. Draghi haalt slechts de ‘toxic waste’ van de balansen van grote banken en plaatst deze in uw en mijn huishoudboekje.

  Die lamzak van een Dijsselbloem verbloemt dat natuurlijk in romige bewoordingen als; perifere problemen of geopolitieke noodzaak. Bla bla…

  Waar het om gaat; klapt alleen het papier, en zullen de kleinkinderen zich afvragen waarom opa & oma die 3 ton op de rekening lieten staan, of gaan we uiteindelijk een fase in van disrupted supply chains….

  Daar gaat het om. Een beetje verlies op papier zal de pret bij de juiste karakters niet om zeep helpen.

  “Supply chain cross contagion”, Google het ff, het pdf’je van David Korowicz is een aanrader, daarentegen noopt tot enige waakzaamheid.

  Biflaten.

 3. @Piet Pineut , allereerst wat een geweldig stuk , dit is begrijpelijk en voor iedereen leesbaar , Werner bedoelt het goed maar in zijn uitleg gaat het bij velen mis of vind het onbegrijpelijk .
  Ikzelf houd ook van klare taal , voorlopig geef ik een vette plus , bedankt en ik kijk uit op het vervolg .
  Zondag gaan de verkiezingen beginnen in Griekenland , na de uitslag zijn wij getuigen van Draghi zijn besluit.

  1. Klopt Rinus. Werner moet niet lullen maar de boekhouder elimineren.

   Het mooiste is; hij elimineert de boekhouder nou juist. 😉

   Zodra het vertrouwen wegebt echter, is er geen boekhouder die zich ‘rechtmatig’ het vertrouwen van het plebs kan toe eigenen.

   En zo komen we in een spannende en noodzakelijke nieuwe fase.

   De grote aap, bovenop de rots, blijft masturberen, zijn wakend oog op het gekrioel…

   Eet daarom nooit zomaar iets dat voor je ligt, in het zand…..

   Biflaten.

   1. Beste Houtskool, niet oneens met je, we hebben hier een computerscript in de schuif liggen met daarin een aantal boekhoudkundige journaalposten. We hebben kopijen daarvan doorgestuurd naar een aantal beleidsmakers, zij hebben de sleutel van de serverruimte. En nu staan we hier met z’n allen, geen gebrek aan oplossingen maar blijkbaar geen tijd om ze toe te laten tot het maatschappelijke debat.

  2. Beste Rinus, wat naar onze mening te vaak uit het oog verloren wordt, is het volgende … : Als de stapel anomalieën te groot wordt, ontstaat een crisis. Die leidt tot een revolutie: een nieuw paradigma wordt de standaard. Je gaat dus door een paradigmaverschuiving waarbij tussen het oude en het nieuwe paradigma geen communicatie mogelijk is. Het is alsof twee verschillende werelden door een onoverbrugbare kloof gescheiden worden. Door deze onvergelijkbaarheid wordt het onmogelijk om op zuiver rationele gronden tussen de verschillende paradigma’s te kiezen.

   http://cobra.be/cm/cobra/boek/boek-recensie/boek-non-fictie-recensie/1.1298656

 4. Werner inzicht is uitstekend doch het – toepassen en aanbrengen van Chaos- Chaos Theorie- wordt door de fin. Elite zeker Banken als GSachs Rockefeller & partners in crime duidelijk anders geinterpreteerd als Werner .
  De Chaos theorie is een meer natuurlijk proces welke andere dynamiek kenmerken enz als dat wat de UberElite er van maakt.Lees maar eens.

  Hier kom je (persoonlijk) bij de diepere meer onbewuste essentie ; de intentie – de Intentie van QE van Draghi blijft verborgen want deze is crimineel en grof en dodelijk voor velen.
  Deze laten ze nooit doorschemeren. Er zijn in nederland een handje vol welke dit aanvoelen inschatten of verwoorden. Willem benoemd deze als patronen van bedrog en fraude.
  Hij die het verwoordt -inde media- wordt eerst monddood gemaakt. Je mag het wezen- het zijn -het bewustzijn vanwaaruit het plaats vindt niet verwoorden Eenmaal verwoordt en aan de oppervlakte van bewustzijn- in het gezichtsveld -altijd een verandering.

  De Chaos theorie wordt grof en intelligent misbruikt helaas Uberjoods- evenals het huidige monetaire stelsel hun euro en hun eu. Met duidelijke andere doelstelling -intentie kan zelfs het huidige monetaire systeem redelijk functioneren.Hoe: Zie Roosevelt en Mario.
  Met Hun intentie en daarmee doelstellingen onmogelijk en rechtevenredig. Ze gaan over lijken en verschillen niet van ISis in het bereiken van hun doelstellingen.(Isis bestaat uit overmaat aan mossad joods israelie intelligentie welke werken vanuit gelijke intentie en voor gelijkend doel Fin Elite Banken en multinationals)

  Was de Chaos theorie niet beschreven hadden ze een andere mogelijkheid gezocht om..
  Als je analyseert blijkt hun hele Eu euro piramide zich te grondvesten op de dikste twee pijler der fundering-
  –Onschendbaar zijn dus juridische nooit en nergens voor aansprakelijk gesteld kunnen worden in hun systeem.
  –Belasting ontduiking
  Als je weet dat Google over 2013 een belastingafdracht heeft gehad van 0,022% over hun totale activiteiten. Ja 0,022% . Zie de SEC. Zij sluisen jaarlijks 60 tot 70 miljard belasting vrij door naar..
  Bereken zelf hoeveel dit je kost en dan voor meer banken en multinationals actief in Brussel.

  Dit betekent dat de burger verplicht is het deel welke zij niet betalen erbij -extra betalen.
  Wegen en onderhoud scholen en scholing studenten gezondheidszorg de gehele infrastructuur waar Google of Bank en multinational duidelijk gebruikt van maakt.

  Over deze twee zaken zal zelfs Willem e.a.niets mogen melden want vormen hun fundering.
  Wat onderneemt Draghi hun Eu en Euro om deze te verstevigen. QE is hier een duidelijke stimulans voor.
  Kom niet aan de fundering van hun Eu Euro Fed e.a.doch vul je tijd met andere bezigheden.

  Beiden het proces van Onschendbaarheid en Belastingontduiking gaan hand en hand en kunnen ook niet zonder elkaars werking, effecten e.a.
  Deze zijn in je Eu en Euro geplaatst vanuit een duidelijke intentie hunnerzijds. 400.000 regels regelgeving en wetten in Brussel welke deze beschermen en afschermen. Hierbij verlaat je de economie en economische processen welke van minimale betekenis zijn en slechts dienen als lachertje voor Bank-Eu -euro. QE = vermaak -bezig houden van- Deze QE van Dragjhi is (wat wij) onder volksvermaak verstaan.

  Er veranderen werkelijk zaken met meer bewust-doorzicht omtrent Hun Intentie..
  ECB & Partners in crime weet zelf al hoe deze uitpakt. Met het onschendbaar maken en Belastingontduiking kan je iets m.b.t. de Chaos theorie doch het bljjft te alleen- intellectueel … komt niet in de benen.

 5. Nog een stap;

  Hoe voorkom je dat er over hun 2 funderingen van hun Qe’s -als de toren van babel– eu- euro gesproken wordt….?

  Als je analyseert blijkt hun hele Eu euro piramide zich te grondvesten op de 2 dikste twee pijlers der fundering- of het zand en de cement zijn-
  –Onschendbaar zijn dus juridische nooit en nergens voor aansprakelijk gesteld kunnen worden in hun systeem.
  –Belasting ontduiking geen belasting betalen ik noem of rond de 2,4 % welke bijv. banken coca cola novartis enz betalen even geen belasting.

  Dus je bent op geen enkel terrein verantwoordelijk voor wat je onderneemt de beslissingen en maatregelen welke je neemt. En in een hele economie van eu landen plaats over de ruggen van de burgers welke op je gestemd hebben n.b..

  Ook dat is Intentioneel.
  Vooraf bepaal je al- intentie- dat je geen enkele verantwoordelijkheid behoeft te dragen voor de gevolgen van je handelingen acties want als ‘ze beginnen te zeuren’ ben je onschendbaar en kunnen fluiten naar.rechtspraak e.a..

  Juist omdat er gebrek -tekort -geen bewustzijn is van hun intentie Eu Ecb Uberjoodse rijkste fam. Banken en multinationals is een euro eu geen -belastingen betalen easy as cake.
  Je kan met Isis een Eu en euro een QE als vergelijk niet stellen dezen niet met een wel zeer duidelijk Doel en Intentie zijn opgezet. Welke je niet mag weten.d.w.z in je bewustzijn krijgen.

  Begin ik een dag met een duidelijke intentie bij wakker worden en begin een dag met geen duidelijke intentie. Vergelijk.
  Een schijnbaar ..onbenullig iets… als de intentie vanwaaruit of waarmee blijkt een invloed effect en gevolgen te hebben welke meer als verrast….
  Ik omschrijf-benoem- discrimineer de UberjoodseElite bewust omdat deze groep de duidelijkste Intentie heeft en er vanuit werkt en zo hun doel gemakkelijk bereikt.

  Niemand in brussel zelf heeft ook maar enig idee waarom en vanwaaruit welke intenties een euro eu Qe zijn opgezet en funktioneren. Die hebben ze gaarne.
  Gebruik- misbruik van dit gemis- van dit niet -weten -onbewust blijven…meer is als voldoende tot en voor.,

  1. Beste Piet, ook in dit artikel wordt geen gewag gemaakt van wat er echt aan de hand is. Ofwel weet men dat niet ofwel doet men alsof men dat niet weet. Het nakende gezichtsverlies van politiek zal er misschien ook wel iets mee te maken hebben. Niet enkel van politiek, vrezen we.

 6. Nog een mooie aanvulling:
  Wordt spannend de komende dagen. Wanneer Syriza 38 procent van de stemmen haalt hebben ze de vereiste meerderheid. Het gaat er op lijken dat ze gaan regeren. Maandagmiddag vergaderen de ministers van Financiën van de eurolanden over de gevolgen. Draghi heeft zijn kruit verschoten met zijn bazooka, de bal ligt nu bij de politiek. Draghi is er dus klaar mee en volledig uitgespeeld. Hij heeft voortdurend gewaarschuwd dat de euro-landen meer moesten gaan hervormen. Dat is dus niet gebeurd. Ja, alleen bezuinigen en extra geld lenen omdat het door Draghi zo goedkoop was gemaakt. Het lag als het ware voor het oprapen. Nu komt daar zo meteen ene Alexis Tsipras het toneel op die wat eisen op tafel gaat leggen. Het gesteggel gaat beginnen. Beurzen gaan jojo’en en met spanning wordt het formeren van de nieuwe Griekse regering afgewacht. Schuldafschrijving of uitstel van betaling, hoe dan ook, we kunnen ons schrap gaan zetten op te nemen verliezen. Jan Kees de Jager zal een paar slechte nachten hebben en NL kan zich klaar maken voor nieuwe bezuinigingsrondes om het miljardenverlies alvast op te gaan vangen. Wij zijn toch roomser dan de Paus, dus waarom niet alvast dit jaar beginnen? De Grieken vieren straks feest en Vicky Leandros zingt nog een keer: “Die Bouzouki klang durch die Sommernacht.” http://www.youtube.com/watchttps://www.youtube.com/watch?v=v1Afmn4CkJg.

  1. Inderdaad Piet, het gezichtsverlies voor politiek is draconisch, dankzij die bazooka. In theorie hoeven we enkel nog de knop om te draaien en we zijn van tal van problemen verlost, letterlijk. Focus ligt nu op de afkickverschijnselen, voor sommigen zal dat lijken op stuiptrekkingen alsof het een stervensproces betreft.

 7. Jammer dat de Schotten zich zo hebben om laten praten door premier Cameron , om een begin te maken uit de euro te stappen hadden de Schotten een mooie aanzet hiertoe kunnen geven , Griekenland mag ik hopen gaat het wel doen , nu maar reikhalzend uitkijken dat Italië , Spanje , Portugal en Frankrijk zich gewonnen geven en heel snel tabee zeggen tegen die verwoestende euro en inmenging van die eurofielen kliek uit de Brusselse EU , en Wilders zijn zin krijgt met onze harde gulden terug en grenzen sluiten .
  Eigenlijk zullen de Grieken onze verlossers zijn van een ondemocratisch gedrocht en zal de gehele eurofielen kliek wat mij betreft berecht mogen worden net als in het verleden de Neurenberg processen de fascisten aanpakte .
  Ik weet zoal een paar die rechtstreeks in aanmerking komen , D66 figuren passen daar ook perfect tussen hoor.
  VVD , PVDA en het CDA zijn wat mijn betreft zeer zeker grote kandidaten om rechtstreekse plaatsing van het proces te laten zijn , vooral omdat expliciet CDA er Balkenende het in zijn botte hoofd heeft gehaald om onze 68% Nee van het referendum te negeren om zo ons ondemocratisch de EU en de Euro in te rommelen .

 8. Hij spreekt over insanity en terecht. Eenvoudig beschreven de economie en haar processen even terzijde.

  Ecb Eu Draghi Merkel ze plaatsen zich in een cocon- een zwaar bewapend tank met dik plaatstaal – achter 2 lagen veiligheidsglas.
  Lees de statuten van Ecb Esm Efsf Eu enz. Deze mensen zijn als goden beschermd.

  Waarom doe je dit…? Op deze vraag zijn de antwoorden en moeten naar boven in het bewustzijn.
  Achter twee lagen veiligheidsglas beslissingen -besluiten – maatregelen – Qe-es uitdelen aan Banken is een.
  De opdrachtgevers (en)van Draghi blijven netjes buiten schot. Draghi is de 1ste welke wij zien en over discussiëren
  Qe is- wordt door het Hof van Justitie in Luxemburg verzegeld.
  Blijf je in mijn Eu Ecb-Fed ImF Systeem dan kan een rechter je veroordelen.> Geen weg terug tenzij je buiten mijn Eu ecb systeem treed.
  Eenmaal buiten hun Eu systeem kan je gemakkelijk bewijzen dat deze op fraude en erger dus crimineel is , al hun rechten en bezittingen daarmee aan de Staat bijv. Griekenland vervallen. Wie durft …?
  Valt er een deur toe -die EU – opent zich twee anderen Rusland (en China) willen de Griekse schulden verlcihten .

  ZH: First the insanity of the ECB QE itself. One of the problem with Europe’s economy, what drives it into high unemployment and deflation, is that people are not spending.( that much) If QE would really be aimed at reviving the economy, or at battling deflation, it would need to assume that people will start borrowing on a massive scale just because Draghi buys bonds – and soon perhaps even stocks – from bankers.
  There simply is no logic in that.
  The stated goals, pro-growth and anti-deflation, are not true. It’s a sleight of hand.
  In order to achieve the stated goals, MONEY WOULD HAVE TO REACH THE REAL ECONOMY. As it stands, the best Draghi can do is to ‘hope’ it will. That’s not enough by a mile. This is not about doubts over its effectiveness, that’s baloney, we know it’s not effective when it comes to the stated goals. It will still leave Europe with no growth, and deeper deflation, and now €1.1 trillion deeper in debt. While banks can grow their reserves.
  And it’s not as if Draghi doesn’t understand. Draghi is Goldman. And neither is it as if this is the only option. Steve Keen’s modern version of a debt jubilee, in which money is given directly to the people, under the condition that they first use it to pay off debt if they have any, would be much more effective

  Of geef vrijgekomen geld -opkopen bad stuff- direct aan MKB in Eu landen
  ZONDER EEN BANK.

  Oplossing zelfs met deze QE 2015 ( en die van 2017 en 2020 en 2023 en…)

  1. Het is zoals je het zegt Max, samengevat als ‘de waan van de dag’. Het is werkelijk geen grap maar de realiteit waarin we vandaag leven. Ironie is de taal van het modernisme, het lijkt vandaag zelfs verstandig om onderwijs gewoon af te schaffen.

 9. Of geef vrijgekomen geld -opkopen bad stuff- direct aan mkb in Eu landen zonder een Bank.
  Oplossing zelfs met deze QE…? Zeker met 1,4 biljard kan veel bewegen.

  Zie hun Intentie naar boven komen…..?
  Ze kiezen bewust Niet voor om het vrij gekomen kapitaal direct–niet via een Bank–aan MKB of Keen’ possibilities in te zetten terwijl Ze deze zeer goed kennen.

  Intentie: Geen probleem oplossen. …No solution is OUR solution…

  Je ‘verkoopt’ deze QE nu als zijnde: antideflatoir en stimuleren
  Economie eu-zone terwijl je dit slechts …hoopt… je weet dat t niet gaat gebeuren of beter NIET KAN Gebeuren
  Je kent de gevolgen bij mislukken nu al.
  Daar je achter twee lagen veiligheidsglas zal blijven leven-Onschendbaar- easy sailing.

  Dit ecb eu Qe systeem is als een Bodice een korset zo strak aangetrokken zodat MKB en Burgers zijn en verder verstikken.
  Doch zeer sluw Uberjoods aangesnoerd.. langzaam elke dag een ..weinig..
  Aan dit Hoe zie je Hun Intenties herhaald.en ook wie dezen in onze economie plaatsen.
  Onderscheid; Draghi ECB Eu Fed heeft keuze en keuzemogelijkheden. Wij ondergaan.

  1. Er zijn meer dan voldoende alternatieven, wij ondergaan zolang we dat zelf toelaten. Stel dan voor om het anders te doen en je zal snel merken hoe graag we ons conformeren met al deze ellende. Vandaag is het bijna absurd om naar oplossingen te zoeken, het zou betekenen dat we onze eigen blindheid moeten (h)erkennen, knap lastig voor het menselijke geweten. Anderen benoemen dit als ‘bewustwording’, niet steeds een pretje.

 10. Stel dat Griekenland zijn leningen niet terugbetaald aan ons, we hebben namelijk 18 miljard Euro aan Griekenland uitstaan, telt dit 18 miljard mee voor het begrotingstekort, of wordt alleen maar de staatsschuld 18 miljard Euro hoger?

   1. Beste Piet, ik herinner me toch dat er een systeem bestaat waarbij de schulden louter technisch kunnen opgelost worden. Zelfs de ontkoppeling van de schuldrelatie is mogelijk zonder dat iemand daar schade aan moet lijden. Ik denk zelfs dat het op Biflatie.nl terug te vinden is. Waar hebben al die mensen dan economie gestudeerd? Hebben ze alle creativiteit en kennis over monetair beleid ergens in een schuif gelegd waarvan ze de sleutel kwijt zijn? Het gaat hier toch over biflatie, niet? 🙂

   2. In het document lees ik dat wanneer Griekenland zijn leningen niet terugbetaalt, dat dat bij onze staatsschuld wordt opgeteld. Mocht dat al voor de PS-verkiezingen op 18 maart as. al gebeuren, dan is de kans zeer groot dat de PVV de absolute winnaar wordt en het kabinet geen enkele meerderheid meer haalt in de Eerste Kamer. Verder zie ik het wel gebeuren dat veel meer Europeanen bezuinigingsmoe zijn en dat er daardoor een grote revolutie in heel Europa komt waarbij de neoliberale bezuinigingskliek zal worden weggevaagd!

    1. Stel je voor, dan krijgen we een Europese lente die idealiter ook mondiaal doorzet. Het zou betekenen dat ook politiek stilaan wakker wordt uit deze grote economische nachtmerrie. Laat ons hopen.

  1. Leuke vraag, ik denk maar even luidop maar volgens de huidige systeemconfiguratie zal het de bevolking zijn die het zal voelen, welke post het ook wordt. Volgens een andere configuratie is de vraag irrelevant omdat we dan het systeem voor ons laten werken.

 11. Even wat Zen uit dagdagelijkse :
  Je staat wel eens bij een benzinepomp en raakt in een gesprek /praatje met een andere bestuurder ..kwam draghi ter sprake.
  Het komt nooit/ niet goed met die ECB en Eu…mijn antwoord . …nee en stel dat dit nu juist de bedoeling is…?. Daar was hij even niet goed van…van slag.. Zijn onderbuik herkende de realiteit ervan.

  De arrogantie welke heerst in Brussel Frankfurt Banken als je meedenkt is beschamend. Arrogantie is vaak de voorbode in de fin. wereld van Ubermenselijk-zijn.
  Wij bemoeien ons met jouw financiën en gang van zaken en niet andersom. Soevereiniteit weg-teaseren
  Eigenlijk: Wij beheren veel details van uw financiële zaken tot in en aan je graf- hebben keuze – doen en laten wat en hoe wij wensen. Dat is kenmerk dit Eu-systeem enzeker een van de redenen van oprichting Eu en euro.

  Mijn bewustzijn onbewuste en onderbewuste doet alles om een probleem op te lossen. Ga zelfs zover dat ik het probleem in beeld heb net voor in slaap vallen zodat mijn onderbewuste ermee aan de slag kan. Werkt uitstekend.
  Na enkele dagen er is altijd een aha-ervaring en je weet .
  Het effect – de gevolgen van bewust intentioneel niet- willen oplossen deze situatie heeft een ander geplanned aspect; je wordt ontmoedigd en geeft t op. Ziet t nut er niet van in om… zekere mate van apathie…je raakt van slag….Ook die hebben ze gaarne…
  Meedenken is niet gewenst zelf zeer ongewenst en een aanslag/belediging op/van hun superioreit.

  Er is een mogelijkheid voor ondernemende Nederlander een bedrijf op te starten welke
  wietplanten kweekt en de bloemen ervan uitperst tot/voor een kanker genezende olie.
  Geheel goed gekeurd door Eu Brussel en gefinancierd o.l.v. een Amerikaans middel grootbedrijf.

  Ik hoef zelfs geen belasting af te dragen. Geen eurocent.
  Hoe krijg hij dat voorelkaar….? Via lobbying in Brussel mogelijk gemaakt.
  Geen belasting afdracht en hulp/werk van locale bevolking zijn vastgelegd en gegarandeerd.
  Ze weten in Brussel goed dat elke euro welke hier niet afgedragen op t bord van ned. burger en kleinere bedrijven komt.

  Meedenken is niet gewenst zelf zeer ongewenst en een aanslag/belediging op/van hun superioreit.
  Deze ..andere 50% ….wordt zeer goed verborgen gehouden en mag het daglicht niet zien. Daglicht bewustzijn intentie vanwaaruit en met welk doel.
  Het groter dieper geworteld probleem is misschien niet eens de economisch financiële kant doch de Ubermenschliche. Indien deze 50% ‘bloot’ komt te liggen kunnen er zaken veranderen, dat kan best tot 2050 duren.

  1. Het probleem Eu Ecb Draghi & Qe-ees ligt gedeeltelijk op economische en financieel vlak.
   Dat is zeg… 50%. De andere 50% wordt zeer goed verborgen gehouden en mag het daglicht niet zien

   1. Even wat Zen II.
    ZH : One of the first decisions announced by the new government was stopping the planned sale of a 67 percent stake in the Piraeus Port Authority, agreed under its international bailout deal Troika
    Syriza had announced before the election it would halt the sale of State Assets, a plank of the 240 billion-euro Troika bailout agreement.
    Stakes in the port of Thessaloniki, the country’s second biggest, along with railway operator Trainose and rolling stock operator Rosco are also slated to be sold.
    In recent months,
    Kotzias wrote on Twitter that sanctions against Russia weren’t in Greece’s interests. He said in a blog that a new foreign policy for Greece should be focused on stopping the ongoing transformation of the EU into an idiosyncratic empire, under the rule of Germany.
    Laten we Idio maar als ..eigenaardig… vertalen en empire niet als 4the Reich van Middell zee t/m de Oekraïne. Voor de Grieken is dit Troika- Duitse beleid regelrecht fascisme- Ultra-Eutionalisme en Onverdraagzaamheid. Ook anti- communistisch. Een minimum loon van 480 per maand doch wel een huur in Griekenland van 250-300 p/maand zeker in de grote steden.
    Merkel& Troika Übermenscht allen.
    Interessant om het huidige Eutionalisme eens te plaatsen naast het Nationaal Socialisme. Ze kan n.m niet anders reageren. Zowordt het argument concurreren in de nieuwe globale wereldorde de Duitser verkocht. Hitler verkocht t op europese schaal enz enz.
    Dan te weten dat Griekenland van Duitsland en Frankrijk veel militair materiaal heeft moeten kopen via hun Troika.
    Er zijn zelfs twee onderzeeërs geleverd aan de Grieken welke er zelf niet mee kunnen varen. Is dat lachen of huilen.
    Ook gezien- in Griekse haven – Duitsers zaagden een 12 mtr hoog standbeeld van Poseidon …vanuit uw Troika geregeld- tot schroot in een ernaast liggend zeeschip.
    Sancties tegen Rusland zijn zeker niet in ons en MKB Nederland interest, gaan nog steeds veel MKB kopje onder en moeten stoppen.
    Volgend jaar -2de jaar gaan hogere aantallen mkb fruit en groenten over de kling van uw Troika.
    Het is weinig zinvol om -hoofdzakelijk -te moeten werken voor de NON-Belastingafdracht Multinationals en Banken.
    Deze in stand te houden te houden erger te versterken.
    Hiermee breng je n.b. je eigen kinderen tot armoede. Zieboven.
    Vanuit welke intentie in werking gesteld en uitgevoerd…?
    Zo schept je chaos&crisis met zeer specifiek doel en uitkomst.
    Ik reageer vanuit emotionaliteit doch elke reageren is waardevol.
    Gebruik immer Troika i.p.v Trojka de Russische slee met belletjes getrokken door 3 paarden en/of de Russische dans. Zie ZH.

 12. Let op, Alexis Tsipras wordt al direct stevig onder druk gezet. De beurzen kenden vandaag nog geen angst en de euro herstelde iets in waarde. De EU-ministerraad geeft aan niet aan z’n wensen tegemoet te komen en de S & P doet vandaag al een waarschuwing om een maand eerder een lagere rating af te geven. De financiële markten hadden dit kennelijk al verwacht. Zou kunnen dat Tsipras al snel het vertrouwen verliest en de Grieken weer moeten gaan stemmen. Dan zullen ze zich echt gaan keren tegen de EU, want Tsipras staat met lege handen en de noodsteun wordt opgeschort. Dus voorlopig nog even uitstel van executie. De problemen worden weer wat verder naar de toekomst geschoven. Hoe langer dit spel gaat duren, hoe groter de schade wordt. Wat voorspelde Martin Armstrong ook al weer?
  http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2005850-kan-een-computermodel-de-wereldeconomie-voorspellen.html
  Wat ik persoonlijk in dat stukje zo typerend vind zijn de woorden van prof. Boot. Volgens hem gaat het om een self fulfilling prophecy. “Als hij iedereen weet te overtuigen, dan gaat het ook mis. Vlak voor het moment waarvan Armstrong zegt dat de beurs gaat instorten, gaan wij al onze aandelen verkopen om die crash net voor te zijn en zo veroorzaken we het zelf. En krijgt hij dus gelijk.” Dat vind ik een professor onwaardig. Deze meneer Arnoud Boot kijkt kennelijk niet goed om zich heen. Hij ziet waarschijnlijk hele andere bewegingen dan ondergetekende. Hier op deze site is er al zoveel over geschreven dat een eventuele aanstaande crash van een enorme omvang zou moeten zijn gezien de enorme spanningsvelden en bubbels die zijn gecreëerd door centrale banken en hun trawanten. In Europa zijn de aandelenkoersen de laatste 3 jaar 50 procent gestegen en dat terwijl de winsten en het dividend vrijwel gelijk zijn gebleven. Logisch natuurlijk als je met je geld zo weinig rente krijgt voor staatsleningen. Als er straks ook maar een beetje poep aan de knikker komt dan komen veel beleggers stront tekort.

  1. Piet, wat dacht je van de Chinese beurs in pakweg 3 maanden van zo’n 2000 naar zo’n 3300? Om met Koen te spreken: hoezo overbought als je het over technische analyse spreekt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.