‘Alles wordt beter in 2e helft van 2014’

Via Huizenmarkt-Zeepbel en DNB.nl | Alles wordt beter in de tweede helft van het komende jaar. Dit zegt men nu al een jaar of 5. De Nederlandsche Bank heeft onlangs besloten er ook aan mee te gaan doen. Alle fundamentele factoren wijzen op lagere huizenprijzen, maar toch verwacht DNB stabilisatie. Volgens de bank is de woningmarkt op een kantelpunt beland:

“Op grond van fundamentele factoren, zoals de daling van het reëel beschikbaar inkomen van huishoudens, de toename van de werkloosheid en de aangescherpte hypotheekvoorwaarden, zou een beperkte verdere daling van de huizenprijs te verwachten zijn. Daar staat tegenover dat de woningmarkt voor potentiële kopers aantrekkelijker is geworden door de lage hypotheekrente en de verminderde onzekerheid over de hypotheekrenteaftrek en de financierbaarheid van restschulden”

[youtube id=”5_hNjcvR9-0″ align=”center”]

Meer op Huizenmarkt-Zeepbel

13 reacties

 1. Volgens Kees de Kort is dit een verhaal van BGHB. Binnenkort gaat het beter. We zien lichtpuntjes. Maar waarom het binnenkort beter gaat wordt niet verteld. Als je door winkelcentra loopt zie je de kreunende middenstand, die gebukt gaan onder de internet aankopen. Leegstand overal.
  Aangescherpte hypotheekvoorwaarden en een lagere hypotheekrente lijken mij een tegenstrijdigheid.
  Woningmarkt aantrekkelijker voor potentiele kopers met bij de achterdeur ontslag, hogere lasten en steeds lager wordende huizenprijzen. Blijf zitten waar je zit en verroer je niet.

 2. Waarom wordt deze BS geplaatst?
  Om te laten zien hoe idioot voorspelbaar die MSM zijn?
  Ik heb blijkbaar een goed geheugen want ik hoor jaar na jaar dezelfde praatjes. Blijkbaar hebben verreweg de meeste mensen geen geheugen behalve het benoemen van Lady Gaga, Justin Bieber en nog wat van die nono’s.
  Afijn, eerst zou het een shake out zijn, de rotte appels gaan failliet.
  En nu weer dit.
  Rutte, Knot en Schoenmaker, allemaal aan de coke zeker.
  Nou, jongens en meisjes.
  Laat de champagne knallen.
  De crisis is over, lang leve de crisis!

  Jongeluy

 3. Als je de lezersreacties bekijkt op de landelijke internet dagbladen (telegraaf/ad/nrc/volkskrant) op het bericht dat het in 2015 beter zou gaan, kom je tot de conclusie dat geen krantenlezer dit bericht nog gelooft.

  De kranten kunnen publiceren wat ze willen, het dagelijks leven van de gemiddelde burger verteld een ander verhaal en de burger beseft dit ook.

 4. Pas wanneer de groep die er economisch toe doet (en nee, dat zijn niet de ouderen) betere financiële en economische perspectieven hebben, zal de economie kunnen aantrekken. Volgens mij hoef je geen specialist te zijn om dat te zien.
  Dus:
  -Baanzekerheid (ook kwalitatief)
  -Inkomenszekerheid (inclusief pensioen)
  -Beleidszekerheid
  -Stijgende koopkracht of zicht daarop
  -Dalende kosten en lasten tendens en in de laatste plaats
  -Zekerheid over de leencapaciteit.
  In hoeverre deze factoren het laatste jaar zijn verbeterd, kan iedereen voor zichzelf wel beoordelen denk ik.

 5. Huizenmarkt zeepbel is een zeikerig forumpje over altijd dezelfde meuk, al vele jaren.

  Het is gewoon een boom bust cycle, niets nieuws onder de zon.

 6. Werkgevers moeten je volgend jaar bij ziekte 10 jaar doorbetalen.
  Daarbovenop komen nog de Roemenen en Bulgaren.
  In Duitsland werken zij voor €3 per uur.
  Zij stellen geen vragen of eisen. Wat is onze toekomst?

  1. Ja dat van die 10 jaar doorbetalen, daar heb ik ook al wat in zitten lezen. Je wordt er toch niet goed van. Dit zet toch een hele grote rem op het doorgroeien van een onderneming. En Asscher heeft een slag geslagen in Europa, allemaal gelijk belonen. Hmm, ziet er ook niet goed uit voor ons dan. Voor 3 euro kun je geeneens naar je werk rijden.

 7. NOS journaal. Wie gelooft deze nog?

  Er wordt niet verteld dat er niets aan de financiële wantoestanden gedaan is. Dat deze economie staande wordt gehouden door de drukpersen van de centrale bank. Ook over milieu en resource problemen hoor je ze niet, alsmede de vergrijzing en andere problemen.

  En wie nu een huis met hypotheek neemt steekt alleen zijn hoofd door de strop en het is dan wachten tot de rente weer gaat stijgen. (Of je hebt geluk en er komt hyperinflatie, maar ook hier zou ik niet op gaan speculeren.)

  1. Stijgende rente laat de hele wereldeconomie acuut en volledig imploderen. Stijgende centrale bankbalansen bedoel je denk ik?

   Het is een vergissing om te denken dat markten nog normaal (kunnen) functioneren; dat punt is gepasseerd. Het re inflatteren van (misplaatst) vertrouwen en het stimuleren van nieuwe schuld is de ENIGE optie om e.e.a. nog enigszins te rekken; de onderliggende echte economie kan de papieren beloften niet langer dragen, mede door de afname van betaalbare fossiele brandstoffen.

 8. De ene groep mensen,houdt de andere groep voor de gek en buit ze uit.
  Dat is al sinds duizenden jaren zo,dus waarom zou daar nu opeens iets in verandert zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.