Als het oké is voor deze cryptomiljardair…

…dan is het vast oké voor ons ook, de meer bescheiden cryptobeleggers, dacht ik zo? De grootste fan van bitcoin (misschien Didi Taihuttu van The Bitcoin Family uitgezonderd) is wel Michael Saylor. De stichter en CEO van het Amerikaanse, beursgenoteerde softwarebedrijf MicroStrategy, doet net zijn grootste aankoop ooit. Dat is dan: ´an additional 5,050 BTC worth $242,9 million at $48,099 per BTC.´ Iemand op Reddit suggereert dat Michael zijn bedrijf al beter tot ´MacroStrategy´ zou omdopen. Inderdaad heeft het softwarebedrijf al meer weg van een bitcoinfonds. Iets over de 3 miljard dollar heeft de stichter ondertussen reeds in bitcoin geïnvesteerd, en het ziet er niet naar uit dat het daarbij zal blijven. Hij verkoopt er eigen aandelen in het bedrijf voor, geeft nieuwe obligaties uit, waarbij alle opbrengsten opnieuw in zijn grootste en zowat enige belegging gaan. Bitcoin dus. Van ´gebeten´ gesproken? Nochtans begon Saylor zich pas in de zomer van 2020 voor deze grootste en oudste munt te interesseren. Sindsdien volgde de ene aankoop na de andere, hij uit zich over zijn fascinatie voor BTC in video´s en geschriften, op sociale media,… Tegen wie maar luisteren wilt. Wanneer zo´n gedreven, enthousiasmerende miljardair-cryptobelegger bitcoin koopwaardig acht aan $48.000? Hmm, geeft toch een goed gevoel voor ons, mindere goden, nietwaar? BTC doet op moment van schrijven bijna $46.000.

De sterren zijn uitgelijnd of zo lijkt het toch (!)

Van Didi Taihuttu gesproken, die andere ´grootste bitcoin fan´ en believer. Gisteren, maandag 13 september 2021, toonde die nog een aantal interessante grafieken over de grootste en oudste cryptomunt. Het ziet er alvast technisch gezien naar uit dat BTC een hudge move, aanzienlijke beweging gaat maken. Ik denk dat er niet één technische analyse instrument bestaat dat Didi als pater familias nog niet kent en gebruikt heeft. Erg indrukwekkend! We onthouden dat de whales, partijen die enorme aantallen bitcoin bezitten, opnieuw fors bijgekocht hebben de afgelopen 4 dagen. Plus: dat het aantal bitcoin dat op beurzen staat, op een dieptepunt ligt. Dat is eveneens positief, want die zijn alvast niet dadelijk beschikbaar voor verkoop. Zitten veilig in private wallets. Geen financieel advies zoals steeds, we herhalen het nog maar eens een keer. Maar alles lijkt geprepareerd te zijn voor een (veel) hoger bitcoinkoers. Daarbij zullen de altcoins, als het goed is, ook vast niet achterblijven. Duimt u mee?

Back to the future

Kijken we alvast één maand vooruit, naar ´´. Wanneer BTC reageert zoals in 2017, na de voorlaatste halvening in 2016, dan zal de koers op die datum iets meer dan 75.000 dollar bedragen. Zo zouden we al dichter bij die illustere BTC aan $100.000 staan. Al denken sommige professionele beleggers al veel verder. Zoals de bijzonder slimme en zeer gerespecteerde Cathie Wood van Ark Investment. Ook zij is met haar fonds flink geëngageerd in bitcoin. Wat denkt u namelijk van – slik – $500.000 op de lange termijn? ´´We zitten in een periode van explosieve innovatie, zoals nooit tevoren in de geschiedenis´´, zegt Cathie Wood. Dat is er één om te onthouden dunkt me…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.