Amerika buitenspel zetten lijkt de nieuwe trend

8

Dr Paul Craig Roberts, van alle financiële en economische markten thuis, stelt vastberaden dat het dollars bij verzinnen nooit meer zal stoppen. Het lot van de VS ligt dan ook nog eens besloten in de dollarkoers. Met steeds meer landen die deze munt zijn gaan mijden ziet die toekomst er grauw uit. De macht en het aanzien van Noord-Amerika zijn daarbij reeds in het gedrang en alleen een wonder kan de zaken nog een andere wending geven…

De Amerikaan Dr Paul Craig Roberts (1939) is een duizendpoot met verschillende carrières in onderwijs, journalistiek, zaken en openbaar ambt. Een man die van vele fronten thuis is, van de Wall Street Journal tot Georgetown University en de staf van wijlen president Ronald Reagan.

1000 miljard dollar per jaar

De Federal Reserve heeft zichzelf in een hoek gedreven door almaar meer dollar bij te verzinnen (printen kan je het niet noemen, het vergt slechts enkele toetsaanslagen op een computer om miljarden dollars bij te creëren). Ze zal hier ook nooit meer mee kunnen stoppen, stelt Roberts, met nu al 1000 miljard dollar per jaar, wat nog nooit in de geschiedenis is voorgekomen.

Lees verder op goudportal.nl