Amerika houdt rekening met binnenlandse chaos

4

Er circuleren berichten dat het Amerikaanse Ministerie van Binnenlandse Veiligheid (DHS) bezig is met een massale, geheime opbouw van de Amerikaanse binnenlandse strijdkrachten. Een artikel van februari 2013 in de Associsted Press bevestigt een open kooporder door DHS voor 1,6 miljard stuks aan uiteenlopende soorten munitie. Volgens een opiniestuk in Forbes is dit genoeg om een oorlog van het formaat “Irak” meer dan 20 jaar vol te kunnen houden. Ook zijn er zwaar gepantserde tanks en voertuigen aangeschaft die al verscheidene keren in de straten gezien zijn. Blijkbaar verwacht de Amerikaanse regering een aantal zéér ernstige maatschappelijke onlusten. De vraag is, waarom?

Instorten van de openbare orde

Een artikel op BBC News van 21 september 2013 geeft wellicht een antwoord op die vraag. Damian Mc Bride, de spindoctor van Gordon Brown, de voormalige Eerste Minister van Groot Brittannië, zegt hierin dat de Britse Premier aan vooravond van de financiële crisis in 2008 bang was dat de openbare orde in zou storten. Hij citeert Brown, die zei: “Als de banken hun deuren sluiten en de geldautomaten niet meer werken, en de mensen gaan naar Tesco (supermarktketen) waar hun kaarten niet geaccepteerd worden, dan zal de hele boel ontploffen. Wanneer er geen voedsel, benzine of medicijnen meer kunnen worden gekocht, zullen de mensen massaal de straat op gaan om zich deze goederen desnoods met geweld toe te eigenen. Zodra de mensen dit op TV zien gebeuren is dat het einde, want iedereen zal denken dat dit nog de enige manier is om aan je benodigdheden te kunnen komen en er zal totale anarchie uitbreken”. Mc Bride zei dat Gordon Brown die nacht serieus heeft overwogen om het leger de straat op te sturen, de staat van beleg af te kondigen en een avondklok in te stellen.

Verenigde Staten

Aan de andere kant van de oceaan vonden soortgelijke taferelen plaats, waar de toenmalige Amerikaanse Minister van Financiën, Henry Paulson, dreigde de staat van beleg af te kondigen als de Wall Street banken niet gered zouden worden van de financiële ondergang. In beide landen werd deze dramatische en rigoureuze maatregel op het nippertje voorkomen omdat de wetgevers bezweken onder deze enorme druk en, met hun rug tegen de muur, besloten de banken te redden. Lees meer op Gewoon-Nieuws.nl