Amerikaanse CEO’s van techbedrijven uiten zich politiek

Zowel Facebook als Microsoft keuren het nationale immigrantenbeleid van Trump ten zeerste af. Kinderen worden daarbij van hun ouders afgezonderd – hulpeloze kleine vreemden, in een vreemd land met een vreemde taal. Imagine! Ook onze premier is geschokt trouwens. Facebook-topman Zuckerberg richt zich tot personeel, gebruikers (1,4 miljard mensen!) en zelfs de hele niet-meer-zo-Verenigde Staten van Amerika om te protesteren.

Goed doen om goed te doen

Net als Microsoft afstand neemt van ’s lands beleid op dit gebied. Dat zegt ‘Nieuwe recessie in aankomst‘ Bill Gates. Maar zeg, Bill, alle respect voor wat jij en Melinda Gates doen qua liefdadigheid in bijvoorbeeld Afrika maar.. Heb je die 19 miljoen dollar die je krijgt voor je medewerking aan de grensbewaking nu écht nog nodig? Want iets sléchts doen… om (heel veel)  goéd te doen – de ene hand geeft en de andere neemt – dàt is niet erg netjes hoor. Dus doe zoals je spreekt en zeg die contracten met een beleid dat je zo afkeurt gewoon op man! Maar dit met alle respect hoor, want jouw stichting brengt enorm veel heil in de armste delen van de wereld…

Change, no we can’t?

Miljardairs die hun enorme macht en invloed ook politiek-correct gebruiken – we kunnen het alleen maar toejuichen. Maar uiteraard zijn artiesten, de beste toch, ook weer in deze voorlopers. In 2002 reeds sprak rapper Eminem in White America van “The Divided States of Embarrassment”. Beluister die song eens of nog eens, beste lezers! Ja, als we nu eens een zwarte als president verkiezen, dàn zal het er hier wel anders aan toe gaan, dacht het weldenkende deel van de VS in 2009. En inderdaad: tijdens acht jaar Obama ging het in ieder geval maatschappelijk een héél stuk beter dan nu onder dhr. Trump. Of een vrouw aan het roer, hebben ze dat al geprobeerd? Een vrouw, een dame, vaak ook moeder, is van nature in principe toch… zachter, meer begripvol, empathischer beter onderlegd dan een màn, neen? Hm, dàt was net iets te hoog gegrepen, want Hillary Clinton werd verslagen door Trump.

Een acteur/actrice als president?

Wat kunnen ze, we nog proberen. Een zakenman, miljardair, nou… what you see is what you get, quod erat demonstrandum, want toen kwam Trump aan de macht. Ok, even kijken. Bovengenoemde Mark of Bill dan misschien? In ieder geval moet het zowiezo iemand worden met miljoenen en miljoenen ‘fans’, met verschrikkelijk veel geld en macht, relaties en invloed. Er wordt al zo lang aangedrongen bij mediaster Ophrah Winfrey zich verkiesbaar te stellen. Helaas ziet ze dat absoluut niét zitten, idem dito voor wat betreft acteur Tom Hanks.

Dead Man Walking

Persoonlijk zie ik zowat ’s werelds meest getalenteerde, intelligente en qua meevoelendheid, inlevingsvermogen en altruïsme een voorbeeld voor allen – Robert De Niro – wel zitten. Een artiest, een acteur, die zou vast wel ‘change’ kunnen brengen, daar over de Atlantische Oceaan, niet?. Maar, oei, hadden ze daar al niet ooit een acteur, ene Ronald Reagan, als president? Heeft dié me daar een zootje van gemaakt?! Hm…dan rest nog slechts een diér, een paard bijvoorbeeld op de troon? Het was ooit bijna zo ver hoor, in het Rome onder Keizer Caligula?! Of wacht, wat denkt u van een dode, een overledene aan de macht? Ach, been there done that, ook niet dus… Nou ja, ik weet het ook niet meer hoor – wat ù?

7 reacties

 1. Dit was onder Obama, waarom hebben we daar niets over gehoord?
  Waarom was niet toen iedereen verontwaardigd?

  06/25/2014 09:22 pm ET Updated Jun 26, 2014
  Deportation Separated Thousands Of U.S.-Born Children From Parents In 2013

  WASHINGTON — Immigration and Customs Enforcement last year carried
  out more than 72,000 deportations of parents who said they had U.S.-born
  children, according to reports to Congress obtained Wednesday by The
  Huffington Post.

  The reports were sent by ICE in April to the Senate Appropriations
  Committee and the Senate Judiciary Committee, as required by law. ICE
  confirmed the authenticity of the two reports, which lay out 72,410
  removals of immigrants who said they had one or more U.S.-born children
  in 2013.

  https://www.huffingtonpost.com/2014/06/25/parents-deportation_n_5531552.html

  1. Beste Fanta Cee,

   Je hebt helemaal gelijk.. maar Joost is niet blij met je reactie.
   Hij ziet nog steeds niet dat er een kei van een president in het Witte Huis zit.
   Lang leve Trump ( die heel anders is dan de mainstream willen doen geloven!)

   1. Ach, je kunt niet iedereen blij maken. Trump is niet heilig, maar ik word moe van dat hele Trump-bashing waar de hele linkse beweging zo graag mee bezighoudt.

    1. Beste F, neen de hele linkse beweging houdt zich daar helemààl niet graag mee bezig?! Maar iémand moet tegengewicht geven, iémand (liefst alle weldenkenden, helaas altijd in de minderheid) moet “stop”, “tot hier en niet verder” of “dit pikken wij niet” zeggen, durven zeggen. Zich niet met de lemmingen mee de afgrond laten insturen. En zeggen, wat u doet: “Trump is niet heilig, maar…”; dat is een eufemisme zo groot als de Trump Tower zelf. Dan zou je ook kunnen stellen: “Hitler was geen heilige, maar…”; vul maar zelf aan: “hij gaf wel gans Duitsland werk” bv. Jawel! Deed hij! Wel dmv een oorlogsindustrie; geen betere manier om iedereen werk te verschaffen: start gewoon een oorlog. En hij was heel lief voor zijn hond ook nog, jaja, een echte dierenvriend, die Adolf. Gehoord en gezien wat hier op Biflatie aangehaald werd, wat Robert De Niro zei over T.? “Fuck Trump”…met een staande ovatie van zijn publiek als gevolg…

     1. Wat een vergelijking , Adolf und Donald…en als Robert de Niro iets zegt… Onder Obama was het defensie budget al 600 miljard dollar , als je het over werkverschaffing hebt.. en Robert..? das toch een acteur ?

     2. Ach, het zijn allemààl acteurs hoor, die presidenten, de een al wat meer getalenteerd op dit gebied dan de ander hoor. In de VS heb je door hun achterlijke kiessysteem ofwel een niet-al-te-slechte-president (cf. Obama die deed wat hij kon binnen het systeem, en dat is echt niet zo veel hoor, of je wordt afgeknald, JFK bijvoorbeeld). Of een héél slechte (Trump is m.i. Bush Jr in het kwadraat). Maar acteurs zijn het dus in se allemaal (niet één zoals een De Niro natuurlij)…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: