Amerikaanse economie aan het infuus en wat nu de rente stijgt?

Al sinds 2012/2013 is er van echte, natuurlijke economische groei in de VS – tot nader order nog de grootste economie ter wereld – geen sprake. Het is louter door stimuli, geld bijdrukken, schulden, bailouts en overheidssteun allerhande dat de nationale economie nog niet zinkt. Of sterft. (Eigenlijk is-ie al dood alleen weet hij het zelf nog niet). Kijk naar wat de groei zou zijn geweest sindsdien zonder kunstmatige voeding, zuurstof, zonder funny money (De term komt van wijlen de Amerikaanse president Reagan, al doelde die op alle munten behalve de dollar!)

Zerohedge.com 

´Such is why, after more than a decade of monetary and fiscal interventions totaling more than $37 Trillion and counting, the economy remains on “life support.”´ Dat is wat bereikt werd met 37 biljoen dollar in een decennium. Een economie permanent aan het infuus. Een schuld van bijna 28.000 miljard and counting. En wat helemaal de doodssteek kan worden is de oplopende rente

Het kost 12 dollar voor elke dollar ´groei´; hoe lang is dit nog houdbaar?!

Zerohedge.com

 

2 reacties

 1. Op https://www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/5217128/doorrekeningen-cpb-verkiezingsprogramma-gratis-bier-bestaat-niet “CPB: alle partijen willen flink investeren, rekening naar toekomstige generaties” lees ik dat bijna alle politieke partijen de staatsschuld willen laten oplopen, zelfs de VVD en CDA doen dat in hun verkiezingsprogramma’s. En dat er geen grootschalige bezuinigingen aan zullen komen, wel wil de VVD de hoogte van uitkeringen als de Bijstand 4 jaar lang bevriezen om het verschil tussen lonen en uitkeringen groter te maken.

  De CPB-doorrekeningen”Keuzes in Kaart 2022-2025″ zijn terug te vinden op https://www.cpb.nl/sites/default/files/omnidownload/Keuzes-in-Kaart-2022-2025.pdf

  Dat politieke partijen ondanks de oplopende staatsschuld niet grootschalig willen bezuinigen, zoals dat onder Lubbers, Balkenende en Rutte I en Rutte II wel gebeurde om de staatsschuld en het begrotingstekort omlaag te brengen, heeft dat met het anticiperen op de Grote Reset te maken? Ik neem aan dat de politiek nu wel in de gaten heeft dat het huidige financiële en economische stelsel niet meer te redden valt, daardoor in elkaar zal storten en de Grote Reset er aan zit te komen. Tijdens de Eurocrisis waren die bezuinigingen wel nodig om het financiële en monetaire systeem daarmee nog overeind te houden.

  1. Mij viel die omslag ook al op. Een tijd terug had men het erover, dat de kosten voor de Coronacrisis over zeker 3 tot 4 kabinetsperiodes (van 4 jaar ieder), uitgesmeerd zou worden.

   Opvallend vond ik ook wat Kees de Kort gisteren zei, dat Turkije de kredietkraan nu vol open heeft gezet. Hij verwacht daardoor een grote economische crisis.

   In de toespraak op het WEF van Poetin, waarschuwde hij, dat we op dit pad naar een 3e wereldoorlog zijn aan het werken en hij vond de tijd nu nog niet rijp voor een “great reset”, een jaar of 6 te vroeg (…!…).

   Dit alles impliceert, dat er zeer rare dingen aan staan te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: