Amerikaanse presidentsverkiezingen: Amerika correspondent bedreigd door Trump-fans

Nog 29 dagen!´Vlak voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen reist RTL Nieuws-correspondent Erik Mouthaan door de VS om te zien hoe Amerikanen denken over hun land. Amerika is verdeelder dan ooit; of het nu gaat over de pandemie, Black Lives Matter, witte extremisten, het klimaat of zelfs fake news. Erik bespreekt alle thema’s vanuit zijn eigen perspectief en op een persoonlijke manier.´ Dat wordt hem vaak niet in dank afgenomen door de geïnterviewden, door wie en wat het onderwerp is van zijn reportages. Het verbale én fysieke geweld komt van verschillende kanten. Er is de Black Lives Matter beweging. De Proud Boys. Er is Antifa. En dan uiteraard de te verwachten officiële reactie, de politieke reactie op al dit handgemeen, deze openlijke confrontaties tussen groepen met een eigen agenda. Hardhandig optreden, geweld counteren met nog meer geweld. Het lijkt weinig uit te maken dan nog, zo in oproer zijn de gemoederen. Zo verhit is de discussie die al lang niet meer gevoerd wordt met woorden. Maar met slogans, en geweld, en gewapende protesten.

Tegenstijdige berichten

Ondanks een sterke figuur in het Witte Huis (sedert vrijdag 2 oktober 2020 in het Walter Reed militair hospitaal wegens besmet met Corona). Die het goed maakt en vandaag, maandag 5 oktober 2020 al naar huis zou kunnen. Die het redelijk stelt en wiens gezondheid verbeterd is. Die er erg aan toe is want een zware vorm van COVID-19 te pakken heeft. Bewijs daarvoor zou de extreme en zelfs experimentele medicatie zijn die hij toegediend krijgt. Die steeds meer medewerkers heeft aangetast omdat hij weigerde en weigert een mondmasker te dragen. Take your pick – kiest u maar uit. Want ook naar de ware gezondheidstoestand van president Trump heeft het Amerikaanse volk en de wereld te raden. Tegenstrijdige berichtgeving alom dus weer, ook op dit vlak. Hou ze verdeeld, hou de massa onzeker, lijkt het devies. In ieder geval: hij leeft nog, zoals zijn verrassings rondritje voor de fans bewees gisteren, zondag 4 oktober.

´Een totaal verdeeld land´

´Erik Mouthaan gaat in een nieuwe documentaire het gesprek aan met uitersten in de Verenigde Staten. In Erik in de Verdeelde Staten legt de correspondent de verdeeldheid in het land bloot en toont hij de verschillende opvattingen van de bevolking. “Ik ontdekte een totaal verdeeld land.”´

 

 

´Who’s ahead in national polls?

DEMOCRAT

BIDEN

51%

REPUBLICAN

TRUMP

43%´

De ziekte die Trump maandenlang kleineerde als ´een griepje´, maar hem in oktober 2020 zelf treft, zou de polls kunnen beïnvloeden in theorie. Het zou voor hem medelijden en steun kunnen betekenen. Of een houding van´Boontje komt om zijn loontje´of ´Eigen schuld dikke bult´. Maar daar is heel weinig van te merken. In de opeenvolgende ondervragingen van het kiespubliek lijkt het alsof de keuze van het volk reeds gemaakt is. En dat daar niet meer aan getornd kan worden.

Reacties op eerste debat Trump Biden

We hebben voor u een veroordeling van het gedrag van Donald Trump. Komend van de langst zittende senator als Onafhankelijke Bernie Sanders. Die nog in de running was met Joe Biden, maar de kandidatuur voor de presidentsverkiezingen van november aanstaande alsnog verloor.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: