Amerikaanse presidentsverkiezingen: En de winnaar is…?

Het antwoord heeft Visualcapitalist perfect op tijd in een aantal grafieken gevat, met de meest recente informatie. Die van vandáág dus, dinsdag 3 november 2020. Met onder meer het belangrijkste: wie wint deze verkiezingen? Wat zullen de swingstaten doen? Wanneer zullen alle resultaten binnen zijn? Wat staat er bij deze presidentsverkiezingen allemaal op het spel? En ook: wat denkt de rest van de wereld, buiten de grenzen van de Verenigde Staten? Al deze info werd aan de hand van polls en nieuwe berekeningen op basis van onder meer de verkiezingen van 2016 verzameld. Foutenmarges werden herzien en nieuwe feiten en bewijzen verwerkt. Zodat er nog slechts één conclusie valt uit te trekken. Joe Biden wint en wordt de nieuwe president voor de komende vier jaar. (Heel waarschijnlijk, echter nog niet met absolute zekerheid. Daarvoor zullen we het verloop van de dag moeten afwachten, naargelang de resultaten binnen komen…)

De favoriet naar alle metingen en maatstaven

Joe Biden staat nog steeds fors op voorsprong als favoriet, met 8,4 procent boven Trump. De stemmen volgens de polls worden dan 51,8 % voor Biden tegenover 43,4 % voor Donald Trump. Een belangrijke berekening verder is de vergelijking met de polls van 2016. Toen een overwinning voor Hillary Clinton voorspeld werd, terwijl ze inderdaad de meeste stemmen kreeg. Echter verloor doordat Trump meer kiesmannen achter zich kreeg. De resultaten van november 2020 werden gecorrigeerd voor de fouten die toen gemaakt werden – en dan nog behaalt Joe de overwinning. Anders gezegd: wanneer de huidige polls er evenveel naast zitten als in 2016, wordt Biden nog president.

Met een gerust hart

Dan kunnen we toch wel gerust zijn dat het verstand en de rede zullen prevaleren bij de keuze van de kiezer. En het hart, vergeten we het hart niet. De keuze tussen een harde toekomst met een harteloos persoon, en een harde toekomst met een warmhartig man, is dan ook niet echt moeilijk. En inderdaad wat de meeste election watchers zoals ondergetekende verwachten. Nog veel meer interessante feiten, prognoses, hot information en de genoemde charts treft u aan op Visualcapitalist.com.

De oproer en chaos in de straten die we voorspelden is al begonnen:

Joe Biden spreek enthousiaste massa toe, live:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: