Amerikaanse presidentsverkiezingen: meet and greet met de kiezers LIVE!

Nog 19 dagen! Vandaag, donderdag 15 oktober 2020 vinden twee zogenaamde town hall meetings plaats. Dat is zoveel als een ontmoeting van een beroemd of bekend persoon met zijn toehoorders of fans. Normaal gezien en in pre-Coronatijden is dit een live event met publiek en dat is niet veranderd. Zowel Biden als Trump zullen hun eigen supporters toespreken, zij het met de nodige voorzorgen in verband net omwille van dit Coronavirus/COVID-19. Dat is: in het geval van Joe Biden toch al zeker. Donald Trump geeft nog altijd speeches en houdt bijeenkomsten ostentatief zonder mondkapje. Nochtans heeft hij zijn eigen jongste zoon het virus doorgegeven, direct of indirect, en zijn verschillende Witte Huis medewerkers ook ziek geworden. De president zelf verkeert in uitstekende gezondheid, zo verzekeren zijn lijfartsen. Een groot deel van zijn fans steunt Trump ook in deze want draagt eveneens geen kapje.

Ongelovigen

Het ongeloof in het algemeen bij Trumps aanhangers is heel groot. Er wordt getwijfeld aan het nut van een mondmasker. We hoorden één zo´n fraai type, niet gehinderd door teveel herseninhoud, verklaren dat je meer risico loopt met een kapje dan zonder. Een andere die-hard-Trump-gelovige twijfelde dan weer of er wel echt zoveel zieken en doden te tellen zijn als de media proclameert. Zo iemand zit nog in de ontkenningsfase, stijl struisvogelpolitiek. Het is een taktiek en geen toeval: hou ze onzeker, laat ze twijfelen – aan álles. Dan zal als het goed is degene die het luidst en indringendst roept en gesticuleert wel geloofd worden. Terwijl Joe alitjd en overal minutieus zijn voorzorgen neemt en laat nemen om het risico op besmetting te minimaliseren. Gisteren, 14 oktober, hield hij ergens ten velde een drive-in meeting. Origineel wel, en wie zijn betoog en kiesprogramma beviel kon claxonneren, en dat deden de toehoorders ook allemaal. Beide kandidaten gaan nu in overdrive want de tijd tot 3 november kort.

De kiezer moet kiezen

Het bijzondere van genoemde town hall events is dat ze op hetzelfde tijdstip plaatsvinden! En op heel andere plaatsen. Dus je kunt niet even van de ene performance naar de andere hoppen. Een kiezer moet kiezen, vandaag dus reeds. 

Geen verbetering

Ook gisteren nog op televisie gezien: Donald Trump houdt vol dat het beter gaat in de VS, met een afnemend aantal overlijdens aan Corona. Is de man zelf ook in de ontkennisfase; gelooft hij z´n eigen beweringen of is het pose? De harde cijfers tonen anders aan. Op moment van schrijven zijn er 8.150.043 besmette burgers in het land, en zijn 221,843 mensen in de VS overleden aan het virus. Op volgende zeer gedetailleerde en continu up to date gehouden site ziet u de situatie op dit vlak in Noord-Amerika. Gisteren waren er geen nieuwe besmettingen of overlijdens, maar dat is uitzonderlijk voor wie de informatie geregeld opvolgt (zoals ondergetekende). De grafieken die u ziet vertonen nog geen enkel teken van afzwakking van de pandemie. 

Geen vaccin

Drie belangrijke trials om een werkend vaccin te vinden werden tijdelijk gestopt. Door AstraZeneca in de VS (elders gaan de proeven verder), Johnson & Johnson en Eli Lilly. Enkele proefpersonen werden ziek dus moet de reden daarvan eerst grondig onderzocht worden. Een werkend vaccin voor of op verkiezingsdag, één van de honderd-en-één beloften van president Trump, zit er absoluut niet in. Maar dat hebben zo goed als alle wetenschappers reeds op voorhand gecorrigeerd. Voor wie wil luisteren dan wel, want twijfel is er anno 2020 ook aan de wetenschap. Een zoveelste bewijs dat ONwetenschap welig tiert. 

Live!

De televisiezender NBC zendt de Trump meeting uit die gehouden wordt in het Pérez Art Museum Miami. Terwijl ABC dat doet van Bidens optreden in Philadelphia. Het uur waarop beide ´meet-and-greets´ plaatsvinden is 8 p.m. Eastern Time. Dat betekent een Nederlands tijdstip van 02:00 ´s nachts, de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 oktober 2020 dus. U kunt Joe Biden live zien hieronder, of kiezen voor Donald Trump live. C´est vous qui voyez…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: