Amerikaanse presidentsverkiezingen. Stemproblemen/Bij netelige vragen stap je gewoon op

Nog 5 dagen! Nou, de wereld kan dan misschien wel aftellen tot 3 november 2020, maar zal op die dag wel reeds de nieuwe president van de VS bekend zijn? M.a.w.: zullen alle stemmen wel zo vlug als verwacht geteld zijn? Geloof het of niet, maar alle 50 staten van Noord-Amerika hebben verschillende verkiezingswetten. De Corona pandemie die steeds heviger woedt in het land, en tropische storm Zeta, maken fysiek gaan stemmen er niet makkelijker op. Reeds 46 miljoen Amerikanen hebben per post gestemd. ´A majority of states won’t start actually counting ballots until the morning of Election Day or after polls close. Most counting rules have remained unchanged this year, though some states have adjusted their timelines due to the pandemic to ease the burden of increased absentee ballots.´ Dus vele miljoenen stemmen-per-brief liggen tot op de dag zelf alvast te wachten om geteld te worden. Zoals in drie staten die als cruciaal gezien worden om een winnaar aan te duiden: Pennsylvania, Wisconsin en Michigan. Als en indien alle tellers aanwezig kunnen zijn op verkiezingsdag natuurlijk. Er worden trouwens veel meer kiezers/stemmen in het algemeen verwacht dan bij vorige presidentsverkiezingen. En er is het probleem van een telmachine in texas die systematisch dergelijke brieven weigert, al 22.000. In sommige staten zoals Washington State mogen stembrieven nog tot ver in november toekomen om geteld te worden. Zolang de poststempel datum maar 3 november 2020 is. ´With at least half the votes expected to be cast by mail, “it may take days, if not weeks, to count an expected record number of mail-in votes,” the Brennan Center said in a recent report.´

Trump en crypto

Werd vorige week nog zijn Twitter account gehackt, afgelopen dinsdag 27 oktober 2020 was dat eveneens het geval voor de verkiezingssite van Donald Trump. Wanneer zelfs de online gegevens van iemand van zo´n kaliber niet veilig zijn – hoe is het dan wel gesteld met die van een gewone burger? Trump mag dan in de fysieke wereld waarschijnlijk de meest beveiligde persoon ter wereld zijn – niet zo in de digitale wereld, zo lijkt het. Dit veroorzaakt toch enig gezichtsverlies voor de president, en het duidt ook op een toenemende aanwezigheid van criminelen in de digitale ruimte en hun aanzienlijke macht. Zal het ook Trumps standpunt tegenover de cryptowereld beïnvloeden, in geval van herverkiezing? Want zeker de ultieme narcist wordt ongaarne een hak gezet, laat staan en plein public. Zijn standpunt tegenover cryptomunten is vooralsnog neutraal, al is hij naar eigen zeggen ´´geen fan van bitcoin.´´ Maar dan nog: heeft de crypto/blockchain wereld straks de Onverenigde Staten nog wel nodig? Wanneer we vernemen dat de belangrijkheid, de mate van adoptie in ras tempo naar het Oosten verschuift. DBS Bank, de grootste van Singapore en Zuid-oost-Azië zelfs, ambieert een crypto handelsplatform. ´Industry observers say that if approved, the DBS Digital Exchange could be one of the world’s first crypto exchanges backed by a traditional bank.´ The 2020 Global Crypto Adoption Index komt trouwens tot de conclusie dat cryptocurrency een globaal fenomeen is en zeker geen exclusief Amerikaans. Eén van de belangrijkste Amerikaanse blockchainbedrijven, Ripple Labs Inc. met de digitale munt XRP, dreigt trouwens het land te verlaten. Om zijn heil te zoeken in Zwitserland, Japan, het VK of nog andere plaatsen, waar de wetgeving rond crypto/blockchain wel duidelijk is. Het zou jammer voor de VS zijn deze parel te verliezen, en je kunt al niet stellen dat Noord-Amerika op dit gebied de kroon spant. 

60 Minuten…of korter

´60 Minutes´ is een belangrijk en veelbekeken televisieprogramma in de VS. Alle Amerikaanse prominenten komen hier vroeg of laat wel als geïnterviewde aan het woord. Dus zeker afgelopen dinsdag ook president Trump. Deze aflevering duurde echter korter, want Donald Trump stapte plots op. Zoals gisteren nog geschreven door ondergetekende: The Donald trekt zich nu van niemand en niks nog iets aan. Dus worden de vragen te ´ongemakkelijk´ voor hem zoals in deze ´60 Minutes´, dan loopt hij gewoon weg:

Verrassing of…

Hoe zit het met de recenste polls, het informeren naar en onderzoeken van het stemgedrag van de Amerikaanse burger? Zal de meer populaire Biden (op papier, in percentages) Donald Trump inderdaad verslaan? Of staan Amerika en de wereld straks weer voor een verrassing te staan?

Senaat verkiezingen

Laten we niet vergeten dat er nog andersoortige verkiezingen aankomen. In november 2020 komen maar liefst 35 van de 100 Senaat zetels in de VS vrij. De Democraten hebben dan wel vier jaar het Huis van Afgevaardigden gedomineerd, van veel invloed op de Amerikaanse politiek was niet echt sprake. De Senaat kent een Republikeinse meerderheid, maar met een derde van de zetels opnieuw te verdelen, kan dat wel eens veranderen. Ook al omdat die Republikeinse meerderheid niet echt groot is: 53 tegen 47 Democraten. Er kan nog vanalles gebeuren. Bijvoorbeeld. Trump als nieuwe president maar met Senaat en Huis tegen hem.  Want er is veel gemor naar verluid – binnenshuis, binnensmonds – bij een deel van de Republikeinse partij dat het behoorlijk oneens is met zijn wijze van politiek voeren. Het zou zijn macht aanzienlijk beperken. Dat Joe Biden als winnaar zowel Senaat als Huis zou verliezen aan de Republikeinen is weinig waarschijnlijk. Maar alles kan…en alles mag zo te zien ook…  

´Trump: America’s Drunken Mistake – BEST TRUMP MOMENTS OF ALL TIME IN 14 MIN!´

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: