Amerikanen nemen veel geld op begin 2013

Volgens een rapport van de Federal Reserve wordt er veel geld van de spaarrekeningen gehaald door de Amerikaanse burgers. Sinds de aanslagen van 9-11 zijn er niet zulke grote geldopnames gezien. In de eerste week van 2013 is er 114 miljard dollar van de rekeningen van de 25 grootste banken gehaald. Hierdoor zijn de tegoeden afgenomen tot 5,37 biljoen dollar, aldus rapport van de Fed. Sommige financiële experts zeggen dat het einde van de Transaction Account Guarentee verzekering (zeg maar een soort van hypotheekgarantie) de voornaamste reden is voor de opnames. Het geld is immers niet langer door de overheid gegarandeerd.

Anderhalf biljoen dollar

Deze verzekering is na de kredietcrisis in 2008 geïntroduceerd om het bankensysteem te ondersteunen. De omvang van de maatregelen is een kleine anderhalf biljoen met een limiet tot $250.000,- per burger. De bedoeling was om de kleinere banken te helpen, waarbij de bedenkers van deze verzekering uitgingen van het feit dat de grotere banken zichzelf zouden kunnen redden.

Verhoging schuldenplafond niet oneindig

Wanneer men dit op de achtergrond ziet van de perikelen rondom de verhoging van het schuldenplafond, zou je ook kunnen concluderen dat men die verhoging toch anders opvat dan de media ons wil doen laten geloven. Namelijk dat de Amerikaanse bevolking het wederom verhogen van die grens als het bewijs ziet dat dit onmogelijk tot in den treure kan worden volgehouden. Lees hier verder.

7 reacties

 1. Economische grootmachten zijn dus bezig met een handelsoorlog voor eigen gewin.Devalueren van de eigen munt.
  Weer een alarmbel die gaat rinkelen.
  De burger mag geen wettelijke regels of belasting regels omzeilen want dan wordt ie keihard aangepakt.
  Maar de multinationals,banken en overheden verdraaien en omzeilen met allerlei truukjes de regels en vinden weer manieren om de boel te besodemieteren.
  Is dit het goede voorbeeld aan het volk?
  Het vertrouwen zakt weg in het systeem.
  Langzaam maar zeker.
  Hoe kun je nog denken dat dit goed gaat aflopen?????
  Het positieve is dat we van deze periode een hoop zullen leren.
  Want de ellende die het veroorzaakt zal ons nog lang bij blijven.
  Excuus als het een beetje offtopic is.

 2. Ik heb dan zoiets van: Hoeveel is 114 miljard in zo’n groot land dan ?
  Even voor de beeldvorming:
  Beroepsbevolking: 153 miljoen.
  Aantal inwoners: 314 miljoen.

  114.000.000.000 : 153.000.000 = 745 Dollar
  114.000.000.000 : 314.000.000 = 363 Dollar

  En dat dan in 1 week ? Dat vind ik toch wel veel geld. Omdat dit een gemiddelde berekening is lijkt het misschien niet zo’n spannend bedrag maar ik denk wel dat er veel Amerikanen zijn die mochten willen dat ze dit gemiddelde op hun bankrekening hadden staan, ook al lijkt dit gemiddelde niet zo hoog.

  Ik ben niet zo’n statistiek expert hoor maar ik probeer me toch een voorstelling te maken. Stel dat de grootste groep met een beetje geld uit de beroepsbevolking komt en stel dat dus ‘slechts’ 20 procent uit deze beroepsbevolking uit een soort van paniek reageren. Dan praat je dus over 30 miljoen die tot actie zijn over gegaan.

  Dan wordt het:

  114.000.000.000 : 30.000.000 = 3800 Dollar. En dat is voor de gewone man/vrouw wel echt geld. Maar goed, sorry als ik een niet zo’n snugger beeld heb geënsceneerd. Ik probeer ook maar wat om een beeld te krijgen. Maar hoe dan ook, afgespiegeld op de gewone man/vrouw is dit toch wel een opmerkelijk bedrag. In 1 week dan.

 3. Beste Koen,

  Dit is echt welgemeend advies. Beter is het om de snoeischaar niet te hanteren en zeker geen IP ban uit te delen. Je kent zero hedge laat net als daar de reageerders vrij hun mening uiten is toch veel gemakkelijker, censuur werkt niet en heeft nooit gewerkt.

  Het is jammer want je site is echt leuk maar zonder Ktm en co zal de site doodbloeden en dat zou ik erg zonde vinde. Ja sommige reageren wat wazig maar ach laat deze werkzoekende digitale nerds toch de vrije loop je gaat veel traffic missen zonder deze exentrieken.

  Zoals je weet mensen hebben altijd wat te klagen dat moeten ze maar thuis doen en niet op deze site.

  Veel succes en breng de site weer tot leven.

  Welgemeend advies van de vliegende hollander vanuit de pampa,s

 4. @ Pietertoupa, ik snap volledig wat je bedoelt en waar je heengaat maar soms is de snoeischaar ook wel erg nodig, sommige reacties, nondeju zeg.

  Beetje dubbel, Ik lees de artikelen met veel plezier maar ja de reacties & daarbij hun inzichten vind ik ook erg interressant en leuk tegelijk (oa KTM) maar ik vind wel dat je wel moet ingrijpen bij echte off-topic onzin.

  Dat is weer een ieders perceptie het moeilijke aan het beheren van een website, waar leg je de grens en wat verwijder je. Biflatie is een soort China met haar censuur dus 🙂 Maar je hoeft niet alles te accepteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: