Analist die bitcoin crash voorspelde opnieuw positief

Bitcoin zit in een duurzame herstelperiode en beleggers moeten van koersdalingen gebruik maken om meer BTC te kopen. Dat zegt Fundstrats technisch analist Robert Sluymer. Wie naar de koers van bitcoin kijkt begin mei 2019, zal die verklaring een open deur intrappen vinden. Maar Sluymer is wel de man die voor de recentste bitcoin crash waarschuwde. Toen in de tweede helft van 2018 BTC nog rond 5500 dollar tegenwaarde stond. Die halveerde bijna inderdaad in enkele weken tot iets boven de $3000.

Gematigd groen licht

Wat we sindsdien in april/mei 2019 meemaakten, een verdubbeling van de bitcoinkoers, benoemt de analist als “the early stage of a longer-term recovery developing.” Wonderen zoals in no time de top van 20.000 dollar tegenwaarde opnieuw halen, zitten er dus niet in op korte termijn. En dat is ook beter zo, vinden wij persoonlijk. Laat de BTC koers en die van de altcoins maar liever rustig aan stijgen. Aan piekprijzen die meteen weer ter aarde neerstorten, hebben de meeste beleggers weinig.

Giga koersvoorspellingen en de zoutkorrel

Honderdduizenden dollars, een half miljoen tot zelfs één miljoen voor een bitcoin? Zeg nooit ‘nooit’ natuurlijk maar enige zin voor realisme is in deze wel gewenst. Dergelijke voorspellingen halen natuurlijk wel de media, trekken een gretig publiek van die hard cryptofans en alle gewone belangstellenden. Maar zetten au fond weinig zoden aan de dijk. Moeten we daarom volgende prijsvoorspelling van $19800 zowiezo tot het rijk der verbeelding verwijzen? Dat hangt natuurlijk van de tijdspanne af: wanéér?Want dat is wat Peter Brandt voorziet, maar zonder er een exacte datum op te kleven…

Opvallend technisch signaal

Brandt is een bijzonder ervaren technisch analist. Die ervaring gaat zelfs terug tot het jaar 1980. Laat hij in mei 2019 inderdaad een opvallend signaal in de bitcoin koers opmerken. Hetzelfde signaal dat BTC van $340 naar $19800 einde 2017 bracht… Brandt duidt het als volgt:  “The last time Factor’s benchmark weekly MA was in the current profile of turning from down to up was in Nov 2015 just as $BTC began its move from $340 to $19,800.” Brandt bevestigt in ieder geval dat een nieuwe stierenmarkt voor bitcoin begonnen is.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.