Analisten iets negatiever over Duitse economie

1

Financieel analisten zijn in maart minder optimistisch over de vooruitzichten voor de Duitse economie in vergelijking tot een maand eerder, zo blijkt uit de zogeheten ZEW-index. De verwachtingsindex, opgesteld door het Zentrum fur Europaische Wirtschaftsforschung (ZEW), daalde in maart naar 44,5 van 45,1 in februari. Er werd van tevoren gerekend op een niveau van 43,0.

Een cijfer boven nul geeft aan dat meer financiële analisten optimistisch zijn over de economische vooruitzichten dan pessimistisch. Het ZEW raadpleegde voor de index analisten en institutionele beleggers, die werden gevraagd naar hun verwachtingen op de middellange termijn voor de economie en de financiële markten.

Daarnaast meet het instituut de mening over de huidige economische situatie. Op dit vlak verbeterde het sentiment tot -51,9 in maart, ten opzichte van -54,8 in februari. Hoewel de analisten iets negatiever zijn over de Duitse economie blijft het consumentenvertrouwens van de Duitsers op peil. De index van het duitse consumentenvertrouwen kwam uit op 3,2, hetzelfde cijfer als een maand geleden.