Anonieme bron ECB: ‘Noodfonds moet naar 1,5 biljoen euro’

Een anonieme bron binnen de ECB (Europese Centrale Bank) heeft laten weten dat het Europese noodfonds zal moeten worden uitgebreid naar 1,5 BILJOEN euro, als het schuldenprobleem in Italië verder escaleert. In het huidige Europese noodpotje zit 750 miljard euro en dit bedrag is niet genoeg voor een eventuele Italiaanse bailout. De eurocrisis goes on.

Een kleine twee weken nadat Griekenland werd ‘gered’, is het wederom raak. Het woord eurocrisis zal waarschijnlijk niet meer verdwijnen. Maandagochtend 11 juli, een mooie tijd voor een crisisvergadering, aldus de Europese politici, die nooit eerder zo vaak in een jaar bij elkaar kwamen om te praten over Europese schuldenperikelen. Na Griekenland (x 2), Portugal en Ierland is het nu de beurt aan Italië. Casanova Berlusconi maakt er niet alleen een potje van wat betreft de vrouwen, ook financieel gaat hij zijn boekje te buiten. Italië heeft na Griekenland de grootste schuld van Europa.

Op verzoek van de Belg Herman Van Rompuy wordt daar dus onder andere over vergaderd. Want Italië is geen Griekenland of Ierland. Italië kan wel eens een ‘too big to bailout’ geval zijn. De Europese functionarissen zitten wederom met geknepen billen bij elkaar. Ondertussen schiet de rente van de Italiaanse staatsobligaties omhoog. De percentages liggen nog lang niet zo hoog als die van Portugal of Griekenland, maar we weten inmiddels dat dit snel kan gaan.

De rente op een 10 jarige staatspapiertje van Berlusconi is in de afgelopen maand met bijna 15% gestegen en staat momenteel op het hoogste niveau in de afgelopen negen jaar. De Italianen moeten momenteel 5,4% betalen. En de rente op de 2 jarige Italiaanse staatsobligatie steeg in de afgelopen week al met meer dan 25%. Hoe hoger de rente stijgt, hoe minder vertrouwen, dat is een beetje de vuistregel wat betreft staatsobligaties. De spreads lopen verder op en dat doet de banken sidderen.

Het Europese noodfonds is helemaal niet groot genoeg om ook Italië te helpen. Het was bij het opzetten van het fonds ook helemaal niet de bedoeling dat Italië daar geld uit zou gaan halen. En aangezien Duitsland vrijwel zeker geen aanstalten zal maken om het noodfonds te vergroten ontstaat er onzekerheid. Dat hebben we eerder meegemaakt. De beurzen duiken wereldwijd weer in het rood en de euro gaat in de verkoop (€1 = $1,41).

17 reacties

 1. Het zou best wel eens kunnen dat men uiteindelijk kiest om Griekenland te laten ploffen en Italië en de door de Griekse default getroffen overheden en evt banken te redden.

  De Europese banken hebben bij de grote Amerikaanse banken de afgelopen periode bijna al hun leningen met een CDS verzekerd.

  Het bovenstaande scenario zou voor Europa best wel eens de meest voordelige optie kunnen zijn. En aangezien het sentiment in Brussel langzaam wat dapperder en reëler aan het worde is, maakt het denk wel een kans van slagen.

 2. het enig dat ons rest is de boel te laten ploffen, maar een ding moeten we even niet vergeten:

  Die CDSen zijn natuurlijk nooit bedoelt om ook echt uit te betalen he, die zijn bedoelt om de bonussen van de JPmorgans en Goldmann sachsen nog wat verder op te voeren. Wanneer zij dit namelijk ook echt uit moeten betalen mag chopper Ben weer uitvliegen in amerika, en aangezien het schuldenplafond daar is bereikt zal Obama al zijn politieke invloed gebruiken om Duitsland dit wurgcontract voor 1.5 biljoen te laten tekenen. Wij laffe europeanen kennende zullen we dat dan ook wel weer doen….

 3. Waar is onze realiteitszin?
  Vraagt men de gemiddelde Nederlander – als rijkste land van Europa – dan is het merendeel bezig met de hamvraag “Hoe houden wij onze centen in onze zak”.
  Maar het zijn wel Nederland en Duitsland die de rest van Europa als wingewest hebben uitgekleed.
  Niemand staat daar één seconde bij stil.
  De regels binnen de EU zijn ook door deze twee landen gemaakt en de eis voor toetreding was wel dat nieuwkomers zich aan onze eisen zouden zouden onderwerpen.
  Maar het werd wel voorgeschoteld dat zij mochten meeprofiteren van de rijkdom.
  Dáár en dáár alleen ligt de leugen die regeert en de vazal-staten zand in de ogen strooide.
  Ik heb dit bijzonder duidelijk kunnen zien in Portugal waar ik 15 jaar heb gewoond.
  Direct bij aankomst heb ik geprobeerd om de journalistieke wereld te bewegen hierover een artikel te schrijven, maar de euforie was zo groot dat niemand het wilde of kon geloven.
  Toen ik 2 jaar geleden terugkwam was de situatie onder de bevolking al dramatisch te noemen. En nu heeft het de junk-status.

  De nabije toekomst ziet er somberder uit dan ooit in de geschiedenis der mensheid, want…
  Wat gaat een mens doen als hij geen eten meer heeft?
  Dan gaat ie vechten en als het moet zich doodvechten.
  Ik ben puur atheistisch opgevoed, maar vrees dat de Bijbel toch gelijk krijgt met zijn voorzegging van een derde en laatste oorlog.
  Ik hoop nog slechts dat wij het eind van dit jaar nog “vrolijk Kerstfeest” kunnen vieren, want zo somber zie ik de toestand van de inmiddels tot mensenplaag uitgegroeide wereld.
  En tot die tijd…
  Ach toen de tweede wereldoorlog op het randje van uitbreken stond, maakte nauwelijks iemand zich zorgen dat wij erin zouden worden betrokken.
  Het lijkt wel of dit onze mentaliteit is.
  Gaat U ook naar festivals en allerhande ander vermaakt?
  Zijn wij dan echt allemaal struisvogels?

 4. @3 Siegried
  Qua geldhoeveelheid in de totale EU economie stellen wij (NL) werkelijk niets voor, dus als er landen zijn die aan uitkleden doen zijn dat DE en FR; Ik bestrijd echter dat dat zo is.
  Dat een mens gaat vechten om te overleven als hij niets meer heeft is als sinds het begin van de schepping, daar niets nieuws.
  Ben het wel met je eens dat bepaalde landen niet tot de euro-zone hadden moeten toegelaten, maar dan moet je in Brussel op de deur kloppen. Regeringen van die ‘slechte’ landen zagen het natuurlijk als een prachtige mogelijkheid hun erbarmelijke huishoudboekjes op orde te brengen.
  Mar dat alles is geen reden op de eigen bezittingen van landen, bedrijven en particulieren niet te beschermen.
  Denk maar eens na over de piramide van maslow, het zit in de mens maar daarom niet persé dom of asociaal.
  En laten we vooral naar festivals en allerhande vermaak blijven gaan; halen we de energie vandaan om nog wat van deze economie te maken.
  Of wil je dat we allemaal bunkers gaan bouwen of elkaar zielig vinden?
  Ook die Portugezen waren er zelf bij hé, niet iedereen is daar dom.

 5. We zijn compleet de weg kwijt, Griekenland had vorig jaar gewoon failliet moeten gaan, dan hadden de andere landen wel geweten wat ze hadden moeten doen. Italie en Spanje kunnen niet vallen en zullen niet vallen. Komen gewoon weer voor rekening van de brave burger. Helaas.

 6. @Siegfried. Uw vergelijkingen met: celdeling, moeder aarde, populatie, zwangerschap en kanker zijn best interessant te noemen en misschien zelfs enigzins treffend. Ik ben geen econoom, geen dokter en al helemaal geen chirurg maar een simpele computer-programmeur. Ik zie het zo: De ‘cel’ heeft als het ware een ‘geheugen’. En de aard van de cel heeft o.a. uw besproken cycli: up-up-up-crash… up-up-up-crash… etc. in zich ‘gebakken’ dit uit zich in evolutie, moeder aarde, de populatie en eerder genoemde. Maar eigenlijk heb ik er wel een ‘what’s new ?’ gevoel bij. Dit gezegd hebbende: Uw uitleg schiet z’n doel voorbij aan de inhoud van dit artikel. Het vervelende is: tussen NU en een tig miljoen jaar zult u kunnen zeggen: Zie je wel ! Ik had gelijk ! En dat hebt u waarschijnlijk ook ! Echter, we leven in het NU. Interessant wordt het als u kan beargumenteren waarom de huidige ontwikkelingen in de EU (VS?) zodanig ernstig zijn dat de big-crash nader is. Wat is nader ? Gaat U deze big-crash nog meemaken ?

 7. @R
  Uit je reactie maak ik op dat je een kijkje hebt genomen op mijn website en/of het video-interview van jaren geleden.
  Het verhaal is erg complex en het vergde niet voor niets zo’n 30 jaar van mijn leven.
  Het verhaal wordt nog complexer of interessanter, omdat de ontwikkelingen nu al in extenso in de Bijbel voorzegd zijn.
  Ik was atheistisch opgevoed en kreeg mede doordat ik in aanraking kwam met de acupunctuurleer waarin gesteld werd dat alle cycli elkaars gelijke zijn steeds meer belangstelling voor dit boek.
  Toen ik als kankerresearcher in 1981 alle aspecten van kanker [recycling van intern afval , groeiende rijkdom van de kankercel met uitmergeling van de periferie en uitzaaingen – bijvoorbeeld Irak – ] schrok ik me dood.
  Ik hield een lezing “Cancer, it’s like economy” en kreeg problemen met de Staat.
  Kanker is een taboe, maar in de oudheid heette het wel “de keizer der ziektes”.
  Kanker is een ultimate poging van het lichaam om te overleven.
  Ook dit kon ik aantonen door terminale kankerpatienten met hun eigen kanker in te spuiten, waardoor de levenskwaliteit korte tijd werd verbeterd.

  Is onze verkankerde samenleving met zijn recycling en metastasen als Irak voor de olie ook geen overlevingsmechanisme van het Westen?
  Daarnaast is de mensheid uitgegroeid tot een ware plaag voor de natuur en we kunnen ons nog slechts in leven houden door genetisch gemanipuleerde voeding en allerhande kunstgrepen als zijnde luxe.
  Op anders gezegd…
  Wij zijn een mensenplaag geworden en Bijbels voorzegd als een sprinkhanenplaag die de aarde leegvreet.
  Alle cycli zijn elkaars gelijke en alles gebeurt tezelfdertijd.
  Tenslotte werd ik gek verklaard met een prachtige bonus [1992], waardoor ik alle tijd had voor mijn research naar die “Oude Wijsheid”.
  Die studie duurde zo’n 10 jaar en toen had ik alles in kaart gebracht.
  Toen wist ik ook zeker dat dit de eindtijd was waarin wij leefden.
  Kijk…
  Als de mens geen eten meer heeft [ geld is de substituut om eten te kopen] gaat hij vechten om te overleven.
  Ik had dit alles nooit naar buiten gebracht [ want dan is het louter een doemscenario] als ik niet de keerzijde van de medaille had gezien: [b]namelijk de zin van evolutie[/b].
  [zie o.a het blogje op de site]
  Maar – huilen van het lachen – niemand wil het geloven. Net zoals niemand wil geloven dat we aan de rand van de afgrond staan waar onze economische collaps nog slecht één onderdeeltje is.
  Alles gaat nu in stroomversnelling en “struisvogels als we zijn” willen we het niet zien totdat het kalf verdronken is.

  Het maakt mij persoonlijk niet veel uit dat het onbespreekbaar is – terwijl iedereen dit kan zien – maar bij mij leidde het wel tot berusting dat het is wat het is.
  Terugkomend op de Bijbel twee citaten.
  God – synoniem voor de kosmos – overzag zijn schepping, zag dat het goed was en hij liet ze…[i]aanmodderen[/i] en…
  Tenslotte aan het einde “Het zal het rauw op de maag liggen.

  Is that a littlebit clear?
  Siegfried.

 8. @6

  Mwa als we griekenland failliet hadden laten gaan (ik ben ook van mening dat dat het beste was overigens) dan hadden italie en spanje portugal en FRANKRIJK het ook wel geweten!

  Lekker failliet gaan met die handel, schulden weg, oude munt herintroduceren en weer lekker verdergaan waarmee ze begin 2000 zijn gestopt.

  op de pof leven -> schulden maken -> devalueren -> economische groei -> valueren -> op de pof leven -> etc…

  Dit hebben die knoflook landen sinds de introductie van het geld al gedaan, en dat hadden ze Zalmen en al die anderen Euro huggers in 2002 moeten voorzien.. Maar nee we hadden ze helaas nodig om onze welvaart gebaseerd op handel en uitbuiting nog iets verder te rekken. Nouja laten we maar zeggen dat we er nog flink wat uit getrokken hebben, maar nu komt boontje om zijn loontje en mogen we de rekening zelf gaan betalen!

 9. Insanety is doing the same thing over and over again and expecting different results. Als Eu-politici en Bilderbergers het niet doen dan maar de financiele markten. Wat ik niet begrijp is dat het deel van de financiele markten welke menselijk is geen punt zet achter die Super-EU. Zij zouden die koersen veel verder naar beneden moeten laten storten. 312 voor de Aex is nog te hoog. Lijkt erop dat een gedeelte van de financiele markten ook geen afdoende antwoord hebben op de beleid achter de schermen van Bilderberg WereldBanken en de Über-Elite. Middelgrote banken als ING kunnen zich verenigen met gelijkenden uit andere landen en een front vormen. Een idee. Ook ING is beter af zonder uber-eu. De geldstroom welke op gang is gezet door de Eu en Euro is voor kleinere banken negatief. Voor de burgers is dat wel heel duidelijk. Omtrent Insanety gesproken. de JAger CDA stortte vorig jaar 11 miljard naar het IMF , 6 miljard naar Griekse Banken en 4 miljard naar de Ierse. Er verdween in 2010 al 21 miljard vanuit Nederland naar een bodemloze put welke de Eu is . Alles onder en dank zijn de methodiek van de Wereldbanken en Elite met het scheppen van een chaos of crisis. Reeds besproken. De Jager als goedgelovige gaat dit jaar verder met het volstorten van de bodemloze put. Ing bijv. mag en moet meedoen. De Jager beantwoord volledig aan Insanety. Hij blijft de bodemloze volstorten doch `verwacht `een andere uitkomst of resultaat of bodem. De put heeft geen bodem Cees Janus. Insanity ten top. Bestudeer eens achterliggende of dieperliggende onbewuste beweegredenen . Bij de Jager is deze Goedgelovigheid en sulligheid. Hij wordt ´wijs`gemaakt dat de bodemloze put blijven volstorten leidt tot een oplossing van de problemen in de Eu. Nu wordt de relatie tussen Insanety en `wijs´ duidelijk. Goedgelovigheid is destructief voor een Bank- Ing en burger en onze economie. De Jager wordt de worst je bent een `wijs` man voorgehouden. Zie hem lopen zweten en blijven geloven in. Goedgelovigheid zit diep in het CDA.

 10. Waar hij van zweet is dat hij zijn toekomstige graaibaan in rook ziet opgaan…

  Hij probeert nog uit alle macht om de randvoorwaarden voor een aantal jaar lekker achter de flipperkast (achtergelaten in de bestuurskamer door zijn rolmodel: gladde aal zalm) van ABN AMRO binnen lopen, veilig te stellen. Hij moet echter, (ja max29 zelfs naieve en goedgelovige cda’ers moeten dit kunnen snappen) door hebben dat dit er niet meer in zit. Vandaar constant dat angstzweet!

 11. @Siegfried: U verwees Ronfin naar uw website. Ik(R) heb (inderdaad) en in elk geval wel de moeite genomen om naar uw website te gaan. Interessant wat u daar vertelt. Ik vind het daar getoonde echter niet een antwoord op de inhoud van dit artikel op biflatie.nl en geen antwoord op mijn vraag eerder geschreven in dit artikel op biflatie.nl. U antwoordt daarmee feitelijk met ‘Olifant’ (waar u op den duur gelijk in krijgt) maar het antwoord had best ‘mug’ mogen zijn.

 12. Beste R,
  Zoals ik al eerder zei… Ik geloof niet meer in “utopia”. Het is paniekvoetbal en is er niet de volkswijsheid “Angst is de slechtste raadgever”?
  Toen ik in 1981 veroordeeld werd voor mijn uitspraak “Cancer, it’s like economy” dacht ik nog dat het tij te keren was.
  Nu moet ik daar vreselijk om lachen, want het was pure hoogmoed.
  En…
  Als je weet hoe kanker eindigt…
  Alle cellen in het lichaam geven tegelijkertijd op: zowel de rijke als de armen!!!
  Schreef vandaag een lange brief naar Prof Grauwe, die publiekelijk verkondigde dat het einde van de Euro in zicht was.
  Horen doe ik er in 99,9% niets meer van, want dit is ongeveer de 1000-ste poging tot gesprek met “omhoog gevallen bomen”.
  Siegfried.

 13. 2012 onder Opinie Renee Tissen Rtlz hebben we vaak interessante discussies en visies omtrent achtergronden, methodieken e.a. Zie onder reakties aldaar.

 14. #13
  Laat Siegfried maar een ARK kopen waarschijnlijk gemaakt van ophoog gevallen bomen, die drijven, hij niet.
  #14
  Siegfried:
  Veel kanker gevallen zijn tegenwoordig te genezen, jouw denken hoort daar niet bij ben ik bang voor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: