Anti-Europa bewegingen in opmars

euro crisisGeert Wilders van de Nederlandse PVV en Marine Le Pen van het Franse Front National (FN) gaan de handen in elkaar slaan in aanloop naar de Europese verkiezingen in 2014.  In het VK is er Nigel Farage van de UKIP partij, de luis in de pels van de EU met zijn gedreven fulmineren tegen alles wat volgens hem verkeerd loopt. Er is al de European Alliance for Freedom met de UKIP, het FN, de Oostenrijkse Vrijheidspartij FPÖ, het Vlaams Belang en de Zweedse democraten.

Verkiezingen komen eraan

In heel Europa smeden anti-Europapartijen plannen om een populistische opstand te bewerkstelligen bij de Europese stembusgang van 2014. Zelfs de meest uitgesproken Europa-federalisten achten het niet onmogelijk dat ruim 30% van de zetels in het Europees Parlement straks in handen komt van eurosceptici, die garen spinnen bij de economische miserie en de onacceptabele werkloosheid op het Continent”.   In Finland heb je dan nog de Finns, die van 4,1 % in 2007 ondertussen maal 5 in belang zijn gegaan.  Zullen zij allen voldoende stemmen halen om een vuist te maken en het beleid navenant te veranderen?

Groeiend ongenoegen bij de Europese burgers

Al deze anti-Europa bewegingen groeien door de toenemende onvrede bij de Europese burgers.  39% van hen heeft geen geld achter de hand voor onvoorziene omstandigheden.  De mensen klagen over de stijgende prijzen (door onder andere de komst van de euro?); de groeiende werkloosheid; de toenemende kloof tussen arm en rijk; en veel van dit ongenoegen uiten ze door “Europa” verantwoordelijk te stellen.  Zij zijn ook niet blind of doof en lezen en horen over de grove verspillingen, en een Europa dat zich met onzinnige details van hun leven bemoeit. Bent u pro-Europa of juist tegen meer EU? Laat het ons vooral weten.

 

 

 

 

21 reacties

 1. Klein is flexibel, groot is log en inefficiënt.

  Dit kun je mi het best zien in de bedrijfswereld.
  Kleine bedrijven zijn flexibel, vinden nieuwe technieken uit, zijn lean van structuur, kunnen snel op de markt inspelen en belangrijk management weet wat er leeft op de werkvloer en heeft dikwijls product en markt kennis.
  Grote multinationals daarentegen zijn log, hebben een zeer grote overhead, hoger management verdient extreem (directors and above) of ruim te veel (middenmanagement) ) geld terwijl de meesten de feeling met de werkvloer, de markt en het product totaal verloren zijn.
  .
  Indien de gelijkenis zou opgaan ben ik tegen Europa daar er geen beslissingen genomen worden, er een gigantische overheadbestaat met dito salarissen en vergoedingen, dit terwijl de meesten totaal geen feeling hebben met de noden aan de basis.

  1. Dat is de juiste formulering. Gisteren bij ´een vandaag´ weer een ´expert´ gehoord en gezien die het over europa had, maar bedoelde de eu. Deze verwisselde begrippen. Bewust om het grote publiek te misleiden of pure dommigheid?

 2. Ga deze partijen Europa opheffen, of worden zij gewoon een klagend onderdeel ervan? En ondertussen de zakken vullen?
  Al hebben zij 30% van de stemmen! de andere 70% houdt vast aan Europa.
  De crisis heeft Europa laten schudden, maar de politici willen het niet begrijpen, dat het misgaat. Zij gaan door tot het bittere eind.

  1. Precies waar ik ook aan zit te denken Hart.
   Zelf al stemt 70% op een anti-europa partij, dan nog?
   We hebben al eerder een duidelijke stem laten horen in 2005.

 3. Het huidige Europa is een gedrocht. Ik ben voor samenwerking en handel tussen bevriende Europese staten maar tegen het huidige Europa. Ik hoef die vlag en het volkslied niet zo. Ik ben ook tegen de euro omdat die op de lange termijn niet houdbaar is en we waarschijnlijk in Noord Europa elk jaar 10 procent van ons bbp moeten overmaken naar Zuid Europa zodat ze ons een beetje bij kunnen houden en ze niet meer de mogelijkheid hebben om hun munt te devalueren. Het Schengen akkoord is weer zo’n dom idee. Op deze manier worden wij de dupe van het land met de zwakste immigratie regelgeving en handhaving. Ook rondreizende criminaliteit is een gigantisch probleem.

 4. Mijn stem hebben ze. Weet u nog? Het overtuigend “neen” tegen een EU grondwet waarvan 98% ons inmiddels door de strot is geduwd via het Verraad van Lissabon?

 5. Ik vind het een gevaarlijke ontwikkeling. Halen de anti-Europapartijen bij de verkiezingen voor het Europees Parlement volgend jaar veel zetels, dan zal dat grote gevolgen hebben voor de Euro en het financiële systeem. Een groot extreem-rechts blok zal tegen alles zijn wat maar met de Euro te maken heeft, waardoor er politieke en economische chaos ontstaat.

   1. Kan gemakkelijk wanneer het extreem-rechtse blok bepaalde bevolkingsgroepen discrimineert en diverse bevolkingsgroepen tegen elkaar uitspeelt.

 6. Adolf Hitlers 3e rijk wilden we niet,
  Waarom zouden we nu wel een 4e rijk willen geleid door ongekozenen?
  De schijn van democratie ophoudt door een parlement, wat echter niets te vertellen heeft?
  Een parlement wat ja en amen zegt om hun exorbitante salaris en declaratie mogelijkheden te waarborgen?
  In feite dus omgekocht zijn….
  €U, weg er mee!
  Terug naar EEG!

 7. So what?! Het is allemaal lood om oud ijzer, stop toch eens met stemmen, democratie is al lang stuk en niet zo’n klein beetje ook! Regering en oppositie onder aansturing van lobbygroepen en blinde carrieredrang spelen altijd gewoon ‘good cop, bad cop’ of ‘verdeel en heers’; dat is altijd al zo geweest, en ja, ook op nationaal niveau. De burger staart continue aan tegen de achterhoofden van onze volksvertegenwoordigers.

  De ambtenaren adviseren de ministers, de europese ambtenaren de euro-commissarissen, maar door de opgevoerde werkdruk laten ze steeds vaker steken vallen en de multi-nationals staan dan natuurlijk klaar om a) via hun lobbyactiviteiten te ‘adviseren’ en b) te profiteren van de verkeerde regelgeving en de Europese burger te laten opdraaien voor de kosten (zie:rent seeking). Dat veel van deze lobby-multinationals Amerikaanse bedrijven zijn die hun president cadeautjes kunnen geven door hier de regelgeving te saboteren is voor hun ook niet erg, maar wel voor de Europese burger. ( Opnieuw verdeel-en-heers) Niet dat de kranten daarover rapporteren, die hebben het liever over de nieuwe schoenen van David Beckham, de libido van Gordon of zelfs over de Europese regelgeving voor de kromming van komkommers. Het is voor de rest ook een bewuste strategie om vakinhoudelijk incapabele types op sleutelposities te zetten, zoals Kroes/Maij-Weggen/Netelenbos op Verkeer en waterstaat, of Hennis-Plachart, Hillen, Middelkoop, Kamp, De Grave en Voorhoeven op Defensie. Dan worden de echte mannen achter de schermen ook niet lastiggevallen.

  Als laatste ‘bewijs’ voor mijn verhaal, iemand nog iets bij de NOS gezien over de onderhandelingen tussen Europa en de USA over het handelsverdag?
  ( http://rt.com/usa/wikileaks-tpp-ip-dotcom-670/) We worden met huid en haar verkocht aan de hoogste bieder en draaien zelf voor de rekening op en onze volksvertegenwoordigers kunnen zich alleen maar druk maken over een blonde populist en de dochter van een foute Fransoos.

  Wat we nodig hebben is veel meer betrokkenheid bij wat er in Brussel wordt bekokstoofd over onze toekomst, in plaats van dat eeuwige gezeur.

  “The price of apathy towards public affairs is to be ruled by evil men” – Plato

  “Keep your friends close, but keep your enemies even closer” – anoniem

  1. en als aanvulling enkele quotes uit onderstaande artikel over de bijna afgeronde handelsverdragen tussen US en EU of US en rest van de wereld:

   “If you’re not at the table, you’re on the menu. Clearly taxpayers and citizens are not at the table. They’re on the corporate menu.”

   “Alan Grayson, Democrat from Florida, one of the 150 lawmakers who helped jar the draft text loose, lamented the ongoing secrecy: “I can tell you, it’s very bad for the future of America,” he said. “I just can’t tell you why.”” euh democratie, iemand?!

   “The agreement has 29 chapters, and only five of them have to do with trade. The other 24 chapters either handcuff our domestic governments, limiting food safety, environmental standards, financial regulation, energy and climate policy, or they establish new powers for corporations.”

   “If regulations, such as on tobacco, hamper in any way a foreign investor – the multinational corporation – in maximizing its profits, it can sue the country for damages that would include lost profits and “expected future profits,” however imaginary they might be, the Electronic Frontier Foundation reported. Only the sky would be the limit for fees and damages, and taxpayers of that country would be forced to pay that unlimited amount to the multinational corporation. These kinds of lawsuits would become corporate profit centers in their own right, funded by taxpayers.” Dat heet ““Investor-state dispute settlement” (ISDS)”

   Verdragen staan boven wetten, dus vergeet wat Den Haag aan wetten maakt of aanpast, die worden toch overruled!

   http://www.testosteronepit.com/home/2013/11/11/coming-soon-corporate-tools-to-hollow-out-national-sovereign.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: