Na de Arabische Lente nu de Europese Winter?

Is na de Arabische Lente nu de Europese Winter aangevat? Ja, daar lijkt het wel op. We brengen even in herinnering wat in 2010 in Tunesië startte, om dan uit te breiden. Vliegensvlug of moeten we zeggen Socialemediavlug? Want zo hielden toen en nu ook de meeste demonstranten live contact met mekaar. Waar dit toe gaat leiden? Check onze updates, de Live Stream en inhoudelijke artikelen de hele dag alvast, 8 december 2018. En wie weet wat morgen zal brengen?

Arabische lente

Dit was wat in Tunesië startte met één man, een standhouder op een markt die door de politie gepest werd, en zichzelf in brand stak. Uit protest. Uit onmacht. Uit frustratie omdat er jaren, tientallen jaren soms in al die Noordafrikaanse landen niét naar de bevolking, de ‘gewone’ man en vrouw in de straat, geluisterd werd. Een (kleine) revolutie zelfs was het gevolg.

Gele Hesjes beweging

Miljoenen burgers, jong en oud, kwamen op straat. Om hun stem te laten horen. Letterlijk. Regeringen vielen (Egypte), presidenten namen ontslag of werden gelynched (Lybië). Wordt wat begon met een klein protest tegen de geplande verhoging van de benzineprijzen een Europa dat straks helemaal in brand gaat? ‘Kan de Gele Hesjes-beweging in Nederland net zo groot worden als in Frankrijk?’ vraagt Radio 1 zich af? We zullen het zien, we zullen het merken, u zult het hier op Biflatie.nl ook lezen, zien, horen. Bekijk de live beelden van de opstand in o.a. Parijs en Frankrijk.

 

 

 

4 reacties

 1. Het kan nu 2 kanten op. Of de Franse regering komt schoorvoetend tegemoet aan de wensen van de bevolking met telkens een beetje van dit en een beetje van dat. Daardoor zouden de protesten langzaam wat kunnen verstommen. Of de Franse regering houdt het bij die ene toezegging van uitstel van de accijnsverhoging op brandstof en roept de noodtoestand uit wanneer de protesten aanhouden. De regering krijgt dan de totale controle, Macron blijft aan en is gelijk oppermachtig. Ongeveer Turkse toestanden. De vraag is dan hoe vrij de pers zich nog kan bewegen. Het is een keihard feit dat nu de Franse bevolking flink wakker is geschud en wellicht andere Europese hoofdsteden.

  Ook de mainstream-media komen nu met opmerkelijke analyses: https://www.telegraaf.nl/nieuws/2893970/grootkapitaal-profiteert-en-hardwerkende-nederlander-verliest?fbclid=IwAR3QM21UCttszbJj2B0NYO6PwDAI7NPHJpkM6im7hlkvu2icTGLhCVdRP3s waarmee duidelijk wordt dat globalisme en het grootkapitaal de werkelijke schuldigen zijn van de groeiende onvrede. Nu de oorzaak eindelijk eens duidelijk wordt benoemd in de media denk ik dat de zwijgende massa zich op den duur aansluit bij de protesten. Velen zien nu dat de welvaart echt wel ongelijk is verdeeld wat heeft geleid tot scheefgroei en een uitgemolken middenklasse. De huidige protesten zouden dan nog maar het begin zijn want de huidige scheefgroei trek je niet zomaar recht. Kijk naar het Franse verleden, daar is de revolutie uitgevonden. Zolang de EU er naar streeft om een grootmacht te worden, zolang kunnen wij burgers het schudden. De aandacht van de EU-politici gaat alleen uit naar meer macht. Dit is een lang proces in democratische rechtstaten waar democratie na verloop van tijd omslaat naar technocratie. Vooral wanneer Europese landen zich verenigen in een unie met een eigen EU-parlement. De macht van de parlementen van de lidstaten wordt allengs kleiner. We zitten nu midden in dat proces. Het doorbreken van dit proces gaat niet zomaar.

  Als duidelijk wordt dat de bevolking van de verschillende EU-lidstaten af wil van de gevolgen van het globalisme dan zal de EU ontmanteld moeten worden. De regering staat dan weer dichter bij z’n eigen volk en kortere lijntjes werken altijd beter. Echter is dit even makkelijk opgeschreven. De realiteit is dat het slopen van een enorm gebouw of project niet vanzelf gaat. Anders dan het afbreken van mijn tuinhuisje zal het slopen van een groot gebouw echt met een sloopkogel moeten. Gewoon met grof geweld dus. Niet zo’n hele fijne beeldspraak moet ik eerlijk zeggen.

  1. Zojuist wat beelden bekeken in Parijs. De impact is echt enorm ondanks dat geweld en plunderingen lijken mee te vallen. Dat komt doordat de politie is versterkt met pantserwagens en ander zwaar materieel. Dit zal de emotie onder de bevolking nog meer doen oplaaien. Frankrijk is hier niet klaar mee. Ik moeten wennen aan dit soort beelden. Past niet bij het beeld van een democratische rechtsstaat.

 2. Het is duidelijk dat de heer Welbergen al net zo bevooroordeeld is tegen de laagste inkomens als de meeste Nederlanders, en helemaal niet heeft opgelet of wil accepteren hoe Rutte jaar na jaar hun netto heeft uitgekleed, totdat beide inkomens onleefbaar laag zijn geworden en mensen voortdurend in zeer ernstige spanningen verkeren daardoor. Netto houden ze veel minder over omdat alles, ook alles in natura, wordt gekort op het netto, zelfs de belasting-teruggave, teruggave ziektekosten, zelfs wat dwi zelf te weinig heeft uitgekeerd wordt verrekend met de netto uitkering/AOW en er bestaat omgekeerde bewijslast dat iemand geen partner maar mantelzorger is.

  Maar ja, begrijpelijk, want jarenlange haatcampagne tegen deze mensen vanwege verdeel en heers, vooral geen begrip laten bestaan of solidariteit, er is iedereen ingeprent dat zij alleen maar luie uitvreters zijn en alles cadeau krijgen, en men weet niet dat die miljoenen, die zogenaamd naar hun gaan van de begroting, “armoedebestrijding”, niet op hun bankrekening terechtkomen maar op de bankrekening van allerlei bedrijfjes die subsidies scoren door van alles om deze groepen heen op te tuigen, als het maar deugend klinkt, om zelf uit de uitkering te blijven. Zij weten, omdat zij dicht bij het vuur zitten, hoe ellendig het is en hebben er letterlijk elke vuigheid en leugen voor over om zelf dat lot te ontgaan.

 3. De gehele hesjes willen dat Macron en Rutte~opstappen. Maar wie of wat
  komt er daarvoor in de plaats dan? De bruinhemden van Le Pen, Wilders of
  Baudet? Met zulke lieden aan de macht komen wij van de regen in de drup
  en zullen voor de zwaksten in de samenleving keihard aangepakt worden, vergeet niet dat Wilders uit de hardrechtse kant van de VVD komt. En Baudet moet je ook niet vertrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.