In het Verenigd Koninkrijk is net het eerste opmerkelijke onderzoek op de arbeidsmarkt ooit ter wereld afgerond. Het betreft hier een onderzoek naar de veronderstelde achterstand qua loon-voor-werken bij vrouwen versus mannen. De resultaten zijn affreus: maar liefst acht op tien Britse bedrijven betalen dames, vrouwen, meisjes minder per uur voor gelijkaardige arbeid!

arbeidsmarkt
CC:
Source londonstudentfeminists

Verhoudingen arbeidsmarkt

Afgelopen middernacht, van 4 op 5 april, was de deadline waarop 9644 plaatselijke bedrijven moesten rapporteren over de verloning van wat domoren nog steeds obstinaat ‘het zwakke geslacht‘ noemen. Niet minder dan 7516 werkgevers staan vandaag met de billen bloot. Het ergst is de situatie in de ‘construction sector’, zeg maar de fabrieken, met een loonkloof tot wel 25 procent! Op Theguardian.com staat – schitterend gevonden – zelfs een live-meter waarin je elk van die bedrijven kunt checken op dergelijke discriminatie. En het IS inderdaad discriminerend en onrechtvaardig op de arbeidsmarkt, en dat in 2018! Er bestaat weinig twijfel dat het in de meeste andere vooraanstaande, zogenaamd ontwikkelde economieën niet anders is. Stel u even voor hoe het er dan wel in de minder “ontwikkelde” naties aan toe gaat…?!

‘This is a man’s world’ (dixit James Brown)

Wanneer u uw Apple gebruikt of aan boord stapt van een Ryanair vlucht – wel de zwaarste morele en menselijke overtreders op dit vlak – dénk dan eens aan waaraan u onbewust mééwerkt…? Er bestaat een denigrerend) gezegde: “Een vrouw moet een princes zijn in de keuken, een dame op straat en een hoer in bed”. Oh ja, zou ik zeggen, en wat doen WIJ, MANNEN, ondertussen? Tja, blijkbaar hard ons best doen om de status quo van genderONgelijkheid te behouden zeker…? Laat ons, in plaats van zo vaak naar de vrouwelijke vormen (en dan in het bijzonder hun bovenlichaam) te staren, eens diep in EIGEN BOEZEM kijken, ja?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: