Arjo Klamer: ‘Val van de euro binnen paar jaar’

val van de euroArjo Klamer denkt dat de val van de euro binnen een paar jaar zal plaatsvinden en benadrukt de slechte condities waaronder hij tot stand is gekomen. Paul Buitink, die 20 september het Geld voor de Toekomst Event organiseert, praat met hoogleraar Arjo Klamer over de val van de euro en de alternatieven die er zijn. De oplossing van Draghi verergert de problemen alleen maar en vertekent de realiteit, waaronder een te hoog gewaardeerde euro. Arjo maakt zich met name zorgen over Frankrijk en verwacht dat de Duitsland uiteindelijk de stekker eruit zal trekken.

Paul en Arjo bespreken verschillende alternatieven op de euro waaronder de gulden, en lokale munten. Arjo is het eens met Lietaer dat er diversiteit nodig is. Libertariërs zullen het hier mee eens zijn. Arjo zegt dat er binnen het Sustainable Finance Lab geen eenheid en duidelijkheid is aangaande oplossingen. Paul vraagt zich af of Arnoud Boot wel onafhankelijk kan zijn, gezien zijn betrokkenheid bij DNB. Arjo zegt dat je binnen de Nederlandse wetenschap niet meer serieus wordt genomen en het je reputatie schaadt als je tegen de euro bent. Paul en Arjo analyseren waarom het debat op TV en in de wetenschap zo beperkt is als het gaat om monetaire hervorming. Verder gaan de heren in op voor- en nadelen van cryptocurrencies en lokaal geld.

[youtube id=”MBkt4-6r4_4″ align=”center”]

Lees ook:

Is het einde van de euro nabij?

24 reacties

  1. Niet nu, zegt ie al jaren. Hij hoort ook tot de groep van 70 economen die in 1997 een manifest tegen de komst van de euro opstelde.

 1. Beleggers? U doelt op de slaafse volgers van de perpetuel manipulators? De mensen die andermans geld ‘investeren’, en de andere 85% van de beurs door hft algo’s? Een slap residu van falend fiat met de kenmerken van een hospice bewoner die op zondagmiddag nog even zwaait naar de erfgenamen?

  Whatever it takes…. en toch he, die verrekte euro zou wel eens de minst slechte opvolger kunnen worden van de dollar. De moneychangers zijn nu eenmaal dol op centraal bestuur.

  Scherp dalende eroi in fossiele brandstof echter ondermijnt de macht van centraal bestuur. Vooralsnog gok ik op een instorting van de wereldhandel voor 2020, met als gevolg meer diversiteit in valuta’s/geld.

  Eerst gaan ‘onze’ wereldleiders het nog uitvechten over onze rug, dan een periode van tribaal gedrag. Die transitie periode moet ik eerst maar eens door zien te komen.

 2. WA-HAA-HAAA !!!
  Luister eens naar de verspreking van deze MosZaad-agent, en wel van 2:00 t/m 2:15 min !
  http://www.youtube.com/watch?v=pX4nmxJdddU
  Iets anders :
  Israel, het ‘Saoudi Arabië’ van kalium-mineralen, duizenden miljarden (=biljoenen) dollarkes waard :
  http://shirlz007.com/2014/08/12/israel-israels-5-trillion-secret-1947-zionism-rothschild-and-control-of-the-planets-resources/
  * * * * * * * *
  The major resources for the 21st century are likely to be:-
  -Water
  -Phosphates
  -Potash (=Kaliumcarbonaat(-mineraal)) (Ktm)
  -Lithium
  -The multi trillion dollar (10’s of trillions? 100’s?) mineral wealth deposited in and around The Dead Sea, Israel (estimated to be almost $5trillion in 1977)
  * * * * * * * *
  Weer iets anders, een SUPER-interview (1978) met Prof. Anthony Sutton van 14 minuutjes, genaamd “Wall Street funded the Bolshevik Revolution” :
  http://www.youtube.com/watch?v=PaFklTLNy8c
  En we weten allemaal WIE Wall Street (*) heeft gesticht, hè ?
  Gevonden via dit zéér zinnige artikel :
  http://www.alt-market.com/articles/2277-order-out-of-chaos-the-doctrine-that-runs-the-world
  • = hun geloof verplichtte hen zich af te zonderen van ‘de anderen’. Een muur was hierbij de beste, zèlf (!)-gewilde oplossing. Later zouden het “ghetto’s“ worden genoemd, zogenaamd ‘opgelegd’ door ‘de anderen’. De ‘Goy’ dus. ALTIJD de ‘schuld’ (???) van de Goy, hè ?

  1. Goeie bal, die laatste link. De serie analyses van Brandon Smith op alt-market.com is een aanrader.

   Het gaat niet om geallieerde slippendragers als de EU of de euro. Het gaat natuurlijk om de dollar die hoe dan ook zal moeten worden afgelost door een nieuwe globale reservemunt.
   Een ‘economic reset and recovery’, zoals de woordvoerster van de Global Banks, Christine Lagarde, het onomwonden zei.

   Hoe dan ook en tegen elke prijs. Hand over hand toenemende onrust en chaos. Het doel heiligt de middelen. Maar we zijn er nog niet.

   “Whatever happens in Ukraine and whatever happens between Russia, China and the West, there are only two real sides to this battle: the elitist establishment and those who are smart enough to recognize their poison.”

 3. Klopt Arjo ; àlles loopt op z’n eindje.

  Behalve de PM’s dan, hè ?

  Zoals al 5 duizend jaar : ‘fysiek (edel)metaal bezitten is ECHT bezitten”, niet waar ?

 4. ‘k Vraag me trouwens af of europa nog zelf iets over die euro te zeggen heeft. Misschien een beetje vergezocht misschien, maar als ik zie hoe slaafs de EU achter de VS aanloopt in de confrontatiepolitiek met Rusland wordt ik toch even niet goed. Heb ik het nog maar niet over de Westerse MSM, de Nederlandse niet uitgesloten, waar het verschil tussen journalistiek en oorlogspropaganda inmiddels flinterdun is.

  1. Klasse reactie..Het gegeven dat Belgie 40 miljard aan amerikaans schuldpapier moest opkopen zegt genoeg…wat doet of heeft een klein land als Belgie nu te maken met opkopen amerikaans schuldpapier….
   Zo wordt de economie en overheid van een klein land innig verbonden met de VS…

   Innig verbinden….Eu heeft geen schijn van kans tegen de amerikaanse joodse agressieve methodieken.
   .
   In Belgie zelf weet niemand waarom en wat Belgie er moet aanvangen…..euro of dollar is flinterdun…. valt de dollar valt de euro…

   Handig: Eu houdt de dollar op stand en niveau al wereldmunt…. en eet las een armlastige en gehorige uit hun handen…

   Zo ver en diep hebben politici ECB en EU europese landen al laten zinken…

   Interessant dat in de Oekraiene veel italianen Ned Belgen Duitsers vrijwillig meevechten met het officiele leger tegen de separatisten..

   Ze krijgen dus eu-ers zo gek als een isis man…..even wat propaganda en daar gaan ze naar t front ……vechten for the good cause ……being UberJoodse Banken en Multinationals in totale controle in de Oekraine.

   Ze krijgenn de eu-ers dus net zo gek als een IS man en wel in gelijke korte tijdsbestek.

   Zie jij verschil…..? Alleen het pak is anders de ideologie enigzins westers i.p.v. midden- oosters doch de rest is gelijk…

   Hoe gemakkeleijk voor Banken en Multinationals om ook een europeaan zichzelf te laten doodschieten voor hun winsten …en.. en.. belastingvrij wegzetten van de omzet en winsten.

   Als de europeaan duit niet wil begrijpen dan wens ik hem een snel einde waarbij het verschil tussen een hemel met 17 maagden of een hemel met hun paus een verschil is van opvoeding en cultuur..

   Er is geen verschil…zo laat de handige en sluwe ueberjood de een vechten in het midden oosten de ander in de Oekraiene voor hun goede zaak…

   Wees eerlijk zou jij niet krom liggen van t lachen of handenwrijvend je geld tellen -geheel belastingvrij bovendien- bij zulke feiten….

   1. Heb je een bron wat betreft de huurlingen?
    Ik neem aan dat ze er wel wat centen voor krijgen.
    Want ik snap anders de motivatie niet.
    Een Nederlander komt zijn sleur niet uit tenzij het een extremistische Moslim betreft.

    1. Niet dat ik deze site als echt betrouwbaar acht, geven ze in dit artikel duidelijk aan dat in de Ukraine ‘doodgewone’ Warlords de dienst uitmaken. En dat deze lui huurlingen gebruiken, waarvan de herkomst van enige van die huurlingen wordt weergegeven. En dit soort huurlingen wordt beslist betaald, ze doen dit niet uit edele motieven.
     https://libya360.wordpress.com/2014/07/20/mh-17-and-nato-excercise-breeze-2014/
     Ongetwijfeld zullen er meer berichten met dit soort informatie de ronde doen.

     1. India is zeker de moeite waard goed te volgen, zeker nu Modi het roer heeft overgenomen. Ik heb het idee dat dit wel eens een ‘stille revolutie’ kon betekenen met verstrekkende gevolgen voor het wereldgebeuren.

 5. AAaaaah we hebben weer een paar jaar uitstel… 🙂 🙂

  de instorting is pas over een paar jaar….gelukkig!

  Dan kunnen we der nog even over praten… hahaha

  Waar gaan we het nu weer eens over hebben?
  De goudmanipulatie? Of de rabobank hahaha of de rotschilden ?

  hihihi verzin maar wat…je hobbie moet toch bliven bestaan he…
  en iedereen moet toch net zo wakker worden als jij …hahahaha

  1. Lachende Derde.

   Ik volg deze site al geruime tijd.
   Maar reageer zelden.
   Ik heb u nog niet kunnen betrappen op goede argumenten.
   Ik neem de reacties hier serieus.
   Mensen met veel kennis over het algemeen.
   Deze mensen verdienen meer respect dan u laat blijken.
   Ik stoor me aan uw reacties.
   Geef inhoudelijk commentaar of reageer AUB niet meer.

   1. oei… ik zal maar niet beer reageren 🙂 🙂
    de hobby van de apocalypse is een serieuze…haha

    veel plezier met de wijze woorden over de collapse dan maar , hihi
    sorry boertje… het was niet zo bedoeld, volgende keer zal ik meepraten over hoe oneerlijk het allemaal is..dan is iedereen weer tevreden 🙂 🙂

    1. Ik ben het helemaal met Boertje eens, kom eens met goede argumenten waarom het zo goed gaat dan met deze wereld en het economisch systeem? Zo niet, blijf dan lekker weg van biflatie, het is geen verplichting hier te komen en je reacties gaan vervelen op deze manier.

 6. Don’t feed the troll. Ook op andere sites zijn steeds meer ambtenaren druk met het verdedigen van de status quo, en het trachten te kanaliseren van eventuele volkswoede.

  Met valse argumenten, of zonder argumenten.

  Laat je niet afleiden van de FEITEN; 1001 signalen dat centraal bestuur faalt, en dat ‘eeuwige groei’ binnen afzienbare tijd plaats maakt voor zo’n 80% afname van papieren welvaart, zo niet meer.

  En dat de leugens komen uit de politiek. Deze zgn. Wereldleiders verdienen een prominente plek op het strafbankje van een volkstribunaal.

  Cru? Ja natuurlijk. Revoluties zijn cru.

 7. Dat de Euro zal vallen, ik heb dat al jarenlang gelezen op sites als Xandernieuws.punt.nl, maar dat is nog steeds niet gebeurd. Ik denk dat eerder de Dollar zal vallen en dat de Euro de wereldreservemunt zal worden.

 8. de Euro is een mislukt project omdat er in de praktijk geen eisen gesteld worden aan de toetreders, maar voordat de euro valt komt eerst oorlog met Rusland, je moet als EU/VS toch een ander de schuld kunnen geven van je eigen falen.
  (China is te sterk om de schuld te kunnen geven en Chinezen zijn te slim om te happen in de westerse provocaties)

 9. Het kan zijn, dat die daar alles op inzet; dan is hij de gevierde man, die het ‘voorzien’ had. Op een analyse is het minder gebaseerd. veel doemdenkers hebben geen rekening gehouden met het scenario, dat politici koste wat kost de euro overeind hebben gehouden en dit in de toekomst ook zullen doen. Anders dan de Franse assignaten en de Reichsmark is de euro een prestigeproject en zal men dit nog wel een tijd volhouden. Dat de over 1000 jaar niet meer bestaat, geloof ik ook nog wel, maar tegen de komende 10 jaar zal die zeker bestand zijn.

 10. nog eens nagedacht over het euro scenario, het scenario waar nog niet over nagedacht is het roebel in de oude soviet unie scenario,

  mensen hebben roebels maar kunnen er steeds minder mee, voor de buitenwereld wordt ene te hoge wisselkoers aangehouden, alle alternatieven als betalingssysteem zijn verboden, Omdat het geld geen echte waarde heeft gaat de economie langzaam kapot en gaat de overheid prijzen bepalen voor goederen en diensten.

  De Eu is een groot gebied net zoals de Soviet Unie vroeger. Om de euro vanuit het Soviet perspectief te gaan bekijken is een interessante invalshoek. De europese Unie gedachte vertoont veel overeenkomsten met de Soviet Unie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.