Arjo Klamer: ‘Val van de euro binnen paar jaar’

24

val van de euroArjo Klamer denkt dat de val van de euro binnen een paar jaar zal plaatsvinden en benadrukt de slechte condities waaronder hij tot stand is gekomen. Paul Buitink, die 20 september het Geld voor de Toekomst Event organiseert, praat met hoogleraar Arjo Klamer over de val van de euro en de alternatieven die er zijn. De oplossing van Draghi verergert de problemen alleen maar en vertekent de realiteit, waaronder een te hoog gewaardeerde euro. Arjo maakt zich met name zorgen over Frankrijk en verwacht dat de Duitsland uiteindelijk de stekker eruit zal trekken.

Paul en Arjo bespreken verschillende alternatieven op de euro waaronder de gulden, en lokale munten. Arjo is het eens met Lietaer dat er diversiteit nodig is. Libertariërs zullen het hier mee eens zijn. Arjo zegt dat er binnen het Sustainable Finance Lab geen eenheid en duidelijkheid is aangaande oplossingen. Paul vraagt zich af of Arnoud Boot wel onafhankelijk kan zijn, gezien zijn betrokkenheid bij DNB. Arjo zegt dat je binnen de Nederlandse wetenschap niet meer serieus wordt genomen en het je reputatie schaadt als je tegen de euro bent. Paul en Arjo analyseren waarom het debat op TV en in de wetenschap zo beperkt is als het gaat om monetaire hervorming. Verder gaan de heren in op voor- en nadelen van cryptocurrencies en lokaal geld.

[youtube id=”MBkt4-6r4_4″ align=”center”]

Lees ook:

Is het einde van de euro nabij?

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie