Volgens Peter Schiff speelt de Fed blufpoker

31

In zijn laatste podcast legt Peter Schiff uit waarom de Federal Reserve de langverwachte renteverhoging niet zal doorvoeren. Enkele dagen voor de definitieve beslissing voor de ‘September rate hike’ voorspelde Peter Schiff al dat de Federal Reserve niet bij machte zou zijn om daad bij het woord te voegen. Hij achtte de kans op een rente verhogen ongeveer net zo groot als een de mogelijkheid op een invasie door aliens op onze planeet.

Peter Schiff

Peter Schiff legt uit

Schiff begrijpt het spel dat de Federal Reserve speelt volkomen. De Fed houdt de beleggerswereld voor de gek met misleidende opmerkingen zoals: “de mogelijkheid op een renteverhoging is toegenomen”. De markt zal dit interpreteren als meer kans op wél een rate hike dan geen rate hike.

Maar de Fed kijkt naar een schaal van één op tien waarbij de meter mogelijk ergens rond de drie stond. Deze was toegenomen volgens de Fed die niet duidelijk communiceert waar we nu precies staan. Schijnbaar staat de graadmeter die de ‘waarschijnlijkheid’ op een renteverhoging aangeeft nu rond de vier terwijl de Fed pas een renteverhoging doorvoert wanneer deze graadmeter de 10 aanwijst, aldus de filosofie van Peter Schiff.

En hij schijnt gelijk te hebben, zoals hij al in heel veel voorspellingen gelijk heeft gekregen. En het volgende script voor het niet doorvoeren van een renteverhoging in december ligt al panklaar. Dit heeft namelijk te maken met de verkiezingen. Een combinatie van de presidentswissel met een renteverhoging zal voor meer instabiliteit en onvoorspelbaarheid kunnen zorgen op de financiële markten.

Tevens zoekt de Federal Reserve nog steeds naar degelijke macro-economische data waarop ze haar beslissing zal kunnen baseren. Als de data uit voorgaande kwartalen al niet goed genoeg was voor een renteverhoging, hoe komt Janet Yellen er dan eigenlijk bij dat de kansen op een renteverhoging hebben kunnen toenemen terwijl Amerika steeds dichter bij een recessie in de buurt komt. Voor het laatste kwartaal zullen we zeker geen betere data mogen verwachten.

Met andere woorden doen de leden van het FOMC hun uiterste best de situatie er rooskleuriger uit te laten zien dan wat er zich werkelijk afspeelt. Dit zou eigenlijk geen uitleg behoeven maar blijkbaar trapt de markt er steeds weer opnieuw in en laat de markt zich door dergelijke instanties keer op keer weer om de tuin leiden.

Door Richard de Feber voor SlimBeleggen.com

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0

Over deze schrijver

Richard is altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van de macro-economie, geopolitiek en de goud- en zilvermarkt. Technisch directeur van Goud-Portal & Goudvergelijken.nl.

 • HansPolderman

  Sorry maar ik heb niet op school gezeten maar ik heb wel Bernanke horen zeggen, de rente komt niet meer boven de nul zolang ik leef. Moeilijk hé dat luisteren.

  • bertus

   Hallo Hans Polderman,

   Je hebt wel degelijk op school gezeten.
   En je hebt wel degelijk intelligentie, je hoeft jezelf niet te versimpelen om iets kenbaar te maken.

   Ik weet wel, dat het een krom persoonlijkheidsverschijnsel van de afgelopen 25 jaar is om je ware mening en je persoonlijke gevoelens te verbloemen in onbenulligheid.

   Angst om voor je ware mening uit te komen.

   Voor mij ben je wel helder.

 • Money as Debt

  Er was eens een grote bank in Duitsland… nee…, een TE grote bank in Duitsland… USA weet altijd op het juiste moment de aandacht naar de Euro te brengen..
  Dat we met heel de wereld naar de pijpen dansen van een compleet falliete bedrijfstak is echt onvoorstelbaar te noemen.. door de bank genomen dan he….

 • marcel

  Als de fed de rente in dec toch gaat verhogen dan betekent dat toch ook dat de rente op de amerikaanse staatsschuld toeneemt? Ze hebben nu al een staatsschuld van 20.000 miljard….hoe gaan ze dat in hemelsnaam betalen? In feite is usa failliet toch?

  • bertus

   Precies.
   De US staatsschuld bedraagt +/- 19,6 biljard en de tax revenue bedraagt 3,2 biljard.

   Een verhouding van 1:6, dat lijkt me geen gezonde verhouding.

   Dit is normaal gesproken op termijn niet vol te houden, alleen met kunstgrepen en steeds de lont uittrappen.

   Maar die lont blijft doorsmeulen, hoe hard ze er ook op blijven trappen.
   Die brandende lont blijft voortleven.

 • marcel

  Man man man !!laat me niet lachen !! Petertje Shiff de fantast beloofde on nog vorige week dat op 27 sept de dollar zou vallen samen met vele anderen .En let op !! ik ben pro goud maar aub ! neem deze gekke [zionisten] met een korrel zout .hier een filmpje MUST SEE en je gaat er misschien anders tegenaan kijken .[en Mike Stathis zijn track record is fenomenaal !!.].http://youtu.be/8zdLongSVhE

  • Richard F

   Een interessante video Marcel. Ik denk dat vele teleurgesteld zijn in dergelijke voorspellingen, maar ik denk dat nog meer mensen blij zijn dat dergelijke voorspellingen, in ieder geval ‘voorlopig’ nog niet zijn uitgekomen. Hopelijk landt het vliegtuig zacht, maar het kan nog iedere dag mis gaan. Ik denk dat kenners als Celente, Maloney, Robert Kyosaki, Schiff, Faber, onze W. Middelkoop er heel dicht biij zitten, dichter dan wie dan ook. De visie van deze heren zijn realistisch, en elk doomscenario is tot nu toe met bijzonder veel doping vooruit geschoven, maar de enorme gevaren liggen nog steeds op de loer. Niemand weet hoe dicht hij zich langs het ravijn begeeft. Een verkeerde stap en deze doemdenkers zijn plotseling heilige profeten.

   • bertus

    Waarom zou het vliegtuig zacht moeten landen?

    Degenen, die zich aan dergelijke kenners vastklampen, schieten zelf veel tekort aan inzichten en gevoel.

   • marcel

    Al 5 jaar zitten ze er naast ! Mike Stathis adviseerde op het hoogtepunt uit goud te gaan .Als je meer zou gaan verdiepen kom je er achter dat dit georganizeerde zakkenvullerij is .Ik geloof niet in de MSM maar als je weet dat deze bozo,s in door zionisten beheerde televisie stadions komen [ingehuurde worden ] om de gemanipuleerde markt leeg te zuigen en net zulke ratten zijn . Geloof mij ik heb 100 den van deze goeroe filmpjes gezien en stond er eerder net zo in dat ik zeker wist dat deze bozos gelijk hadden. En ik zit zelf al 20 jaar in goudhandel .
    Er was toen 1 naam op de site,s waar ik op zat en die waarschuwde met deze Mike Stathis en gaf veel leesvoer om te leren hoe deze clan te werk gaan en !!!!,Achteraf heeft hij in alles gelijk gehad .
    Wij zijn zo in deze doom”specialisten ”gaan geloven dat we denken dat zij het beter weten .Nou zet alles op een rijtje en kijk de filmpjes van Mike Stathis en leer .
    En ja ;ik ben nogmaals een echte goud bug en zit er vol in en weet dat ik goed heb gekozen aan t eind van de rit maar tussendoor was ik gewaarschuwd en heb er niet op ingespeeld ! [hier heb ik van geleerd]
    Maar volgens de bozo,s hadden we al jaren lang boven de 2500 us the ounce moeten staan !!! het kon niet OMLAAG !.
    Wees gewaarschuwd dat er ook een punt is e n je moet verkopen [verchuiven]
    om bv in ontroerend goed te gaan als PM hoog staat en de huizen zijn gedaald .
    Of bv een gedeelte aandelen bij een crash .
    De hele formule is [proberen ] te verschuiven op het juiste moment .
    [en niet op de raad van de zionistische zakkenvullers te vertrouwen .
    mvg
    Marcel

  • Chupachup

   Je krijgt €1000 in bitcoin van me als je kan aantonen dat Peter Schiff heeft gezegd dat de dollar zou vallen op 27 september. Hij zegt dat de dollar flink waarde gaat verliezen, maar hij belooft echt geen datum.

   Peter Schiff is een genie. Hij voorspelt echt niet alles 100% correct, maar hij zit er van alle zogenaamde experts wel het dichtste bij de waarheid. De timing van voorspellingen blijft altijd lastig.

   Als mensen als Peter Schiff ergens naast blijken te zitten, besef dan één ding. Je hebt dan de kans gekregen om zijn aanbevelingen tegen een extra korting op te kopen.

   • marcel

    Ik zal je laten zien hoe het werkt met de doom filmpjes van deze idiote zakkenvullers die een genie zijn in zakken vullen de zelfde filmpjes waar allemaal 27 sept boven stond zijn gewoon veranderd na eergisteren in 31 dec .
    en na 31 dec als er weer niks gebeurd wordt het weer maart jaar in jaar uit .
    Shiff zij jaren geleden goud sky hi en zilver sky hi en het ging alleen omlaag .
    Ik wist dat ik commentaar kreeg van mensen die dit zo graag willen geloven dat ze in hun bullshit zijn gaan geloven .Het is de bakker die zijn brood aanprijst .Er staat new !! alleen de datum is veranderd omdat hij WEER gedoomd heeft en het mis heeft .
    Hier het bewijs [zie dat de datum 31 is die erboven staat ]https://www.youtube.com/watch?v=3uzCYVtqirA

    • bertus

     Precies Marcel.

     En zo proberen deze ‘goeroes’ steeds maar in de spotlichten te blijven staan.
     Ze schijnen bij velen een reputatie te hebben en behoorlijk geld hebben verdiend met speculeren.

     Dit soort mensen hebben zoveel hoogmoed opgebouwd, dat ze op korte termijn voorspellingen doen over het instorten van het hele financiële systeem.

     Als hij toevallig gelijk gelijk krijgt op korte termijn, dan wordt hij door volgers uitgeroepen tot goeroe God en kan hij zelf ook nog eens enorm groeien in zijn ego.

     Als het bijvoorbeeld pas over 5-6-7 jaar gebeurd, zegt hij, zie je wel, ik had wel gelijk.

   • marcel

    Volg Mike Stathis is die heeft pas een track record .
    Anders als je in deze bozos wil blijven geloven even goede vrienden ik heb mijn best gedaan met goede bedoelingen .[en dacht ook zo als jou over willem,peter , celente ,enz enz

   • marcel
 • marcel

  Hier 1 van de vele filmpje,s als bewijs van de vele roeptoeters die verklaarden dat de dollar zou vallen op de 27 ste [deze van petertje Shiff]. en wat gebeurde er gisteren HELEMAAL NIKS !!.https://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=video&cd=3&ved=0ahUKEwj1-YzEg7LPAhXErxoKHSCBCCgQtwIIIjAC&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DucL1Ulw6B3c&usg=AFQjCNF95CZujnKVt9-yD2PpmliR6IkVkw&bvm=bv.134052249,d.d2s

 • marcel

  En dan nog deze must see roeptoeter J rickards die zegt op tel wel 30 sept 16 uur het gaat gebeuren !!! [jaja].@Richard de Feber ! neem je deze clowns nog serieus ?.http://pro.agorafinancial.com/AWN_dollarreset_0716/PAWNS910/Full?h=true

 • marcel

  VRAAG AAN ALLEN ?
  Wat denken jullie na het zien van mij geplaatste over deze zionistische zakken vullers?
  met vriendelijk groet
  Marcel[een andere als de Marcel van de reactie onder Money as Debt]

  • Money as Debt

   Ik maak me echt meer druk om de gevestigde media.. De smerige propaganda die uit de televisie komt zetten.. KEIHARDE LEUGENS !!
   Die paar gasten die met voorspellingen er naast zitten maar WEL de feiten benoemen vind ik toch een plus , in de zin van zoveel mogelijk mensen op de hoogte stellen..
   Zelf ben ik juist wakker geworden door Schiff en Middelkoop , ben ik verder op zoek gegaan naar info en feiten en uiteindelijk word je dan ook wat kritischer richting de heren omtrent sommige uitspraken..

   • marcel

    Leer hoe het werkelijk werkt bij deze heren .[verdiep je eens een tijdje in Mike stathis en je ogen gaan open]

  • P.rutser

   Eindelijk weer eens wat interessants op biflatie! dankjewel voor het onder de aandacht brengen van deze man, Mike Stathis.

   • marcel

    Graag gedaan ;-]

  • bertus

   Zakkenvullers zijn toch van alle tijden en alle soorten?

 • marcel

  Ik denk Dat Peter Shiff blufpoker speelt !! hij was ook degene die steeds beweerde dat de Fed NIET ging taperen !! wat ze uiteraard wel deden .Shiff is een verdomt mooie [goede] prater die steeds hetzelfde verkondigd .[En met heel veel heeft hij GEEN gelijk gekregen]
  Als de boel gaat vallen is het eerder bij de Italiaanse Banken en de D.B .
  Wacht het referendum in Italie eens af dat kan ook voor vuurwerk gaan zorgen .
  Maar vallende banken [wat mijn inzien weer gaat gebeuren] kan ook nog wel tot max 2 jaar duren .
  Dus !! naar mijn idee binnen 2 jaar zien we goede Prijzen in PM ;-] MVG[ps sorry dat ik deze goeroes helemaal uitkots ]

  • Money as Debt

   Ik denk wel dat zonder alle kunstmatige experimentele injecties en beslissingen die er na 2008 zijn geweest en nog steeds door sudderen.., zonder al dat hadden de heren allang gelijk gekregen.. ik neem ze allemaal met een korreltje zout met hun voorspellingen maar meestal zijn de feiten die ze opnoemen wel helder en onderbouwd.. Elke voorspelling is speculeren in principe.. Alles staat wel op klappen maar waar precies het startsein voor het domino avontuur gegeven gaat worden mag Joost weten.. Wel lijkt het zo alsof er steeds meer scenarios tot de mogelijkheid behoren. Op allerlei vlakken ( niet alleen financieel ) zijn er zorgwekkende ontwikkelingen gaande.. ontwikkelingen voortvloeiend uit financiele problemen en hebzucht .. Monetaire Terreur..

   • goof

    Ik denk dat jij het wel goed ziet dat de gevaren voor het vallen van de eerste dominostenen op dit moment van vele kanten kan komen.
    De grootste risico’s zijn naar mijn mening de wereldwijd failliete banken die zonder geldshots van de centrale banken allang geploft waren.

    • marcel

     En uiteraard gaat er in de toekomst een gigantische bubbel alla Japan ontstaan in China .Deze groei houd een keer op en als dan de huizen bubbelen in de spooksteden dan zijn de rapen gaar .
     Dus hoe dan ook ik geloof zeker in het domino scenario maar ze kunnen ook maar zo nog een tijd rekken .
     Wat ook een gegeven is uit de geschiedenis is dat iedere 7/8 jaar een nieuwe crisis voordoet dus 2016/17 is er al weer aan toe na 2008 .Maar garantie uit het verleden >>>>is geen garantie voor de toekomst ;-]mvg

   • pietertoupa

    inderdaad deze heren zitten er wel eens naast maar ons banksysteem is een van systematische fraude en enkel en alleen gericht om een klein bevoorrechte groep als een echte parasiet rijker te maken zonder enige inspanning enkel dmv
    criminele fraude, oorlogen, valse vlag ops etc. Fraktioneel bankieren is een
    misdaad enkel het word nooit benoemd. Nog een linkje van die satanist Soros.

    https://www.lewrockwell.com/2016/09/no_author/george-soros-false-flag-factories/

    als altijd Tel aviv speelt een aktieve rol in deceptie

  • bertus

   Precies, de meeste goeroes wanen zich op zeker moment God.
   En hoe langer het duurt, hoe fanatieker dat ze worden om hun gelijk te krijgen.

   Op zeker moment kunnen ze wel gelijk gaan krijgen, maar dat gebeurd dan niet door hun lange voorspellingen, maar door de natuurlijke zwaartekracht.

   En dan, hehe ze krijgen dan toch hun gelijk.
   Maar in wiens belang hebben ze dit zo lang lopen preken?
   Ik denk, meest in hun eigen straatje.

   De Italiaanse banken en DB lijken me ook grote tijdbommen.

   De ECB, zal ze zo lang mogelijk uit de storm proberen te houden, al moet het de Europese burgers nog miljarden gaan kosten.

   • marcel

    We denken gelijk Bertus ;-]