Over deze schrijver

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie, biflatie, de huizenmarkt, de eurocrisis, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie

 • Martin K

  Jaren de rente op nul procent (bijna wereldwijd), dat moet wel met een knal eindigen!
  Het doel van die lage rente is in werkelijkheid het wegmoffelen van een kwakkelende economie, maar zoals altijd komt de waarheid vroeg of laat naar boven.

  De lucht lekt nu al langzaam weg, grondstofprijzen dalen snel, wat een recessie betekend. De zogenaamde renteverhoging (waar gaat het over van 0% naar 0,25%) is een fata morgana, je nader nooit het punt! Draghi gooit de geldpers in zijn hoogste versnelling.

  Steeds meer mensen gaan inzien dat er helemaal nooit spraken van enig herstel is geweest, maar alleen lucht het systeem heeft opgeblazen tot een belachelijke omvang (zoals de beurs van China).

  Dit gaat helemaal FOUT aflopen, met een grote knal!

  Zoals de geschiedenis ons leert blijft dan maar een veilige haven overeind…….edelmetaal.
  Dr. Faber geeft dit ook aan. De beste kans zit in edelmetaal (mijnbouw), die jaren lang zijn gestraft, omdat het barbaars metaal is, helemaal niet nodig met onze bekwamen overheid, die ons van wieg tot graf verzorgd (Hoe lang nog)!

  Jaja…….wat “Westerse mensen” niet weten is dat “Oosterse mensen” hun overheid wantrouwen, misschien geen gek idee!

 • Dick S

  Er staat ook weer een mooi interview met Jim Rickards op Sprott’s site. En eerlijk, vaak ben ik het met hem eens, maar zeker niet altijd. Daarover heb ik met Koos Jansen (Jan Nieuwenhuis) wel eens contact gehad, toen hij met Willem Middelkoop ook Rickards interviewde een paar jaar terug denk ik alweer.

  Als je deze video van Marc Faber gezien hebt, is het misschien ook eens nuttig om het interview van Rickards te lezen. http://sprottglobal.com/thoughts/articles/jim-rickards-the-system-is-highly-unstable-if-confidence-is-lost-it-can-melt-down-very-quickly/

  • bertus

   Wat wil JIJ zelf nou eigenlijk zeggen of mededelen, dat kan een nuttige bijdrage leveren aan het geheel.

   • Dick S

    Speciaal voor jou Bertus. Volg maar een stoomcursus engels. https://www.goldbroker.com/news/why-a-gold-standard-852
    Misschien, heel misschien ga je er iets van begrijpen. Het artikel brengt wat samenhang in de verschillende disciplines. Maar waarschijnlijk gaat het boven je pet. En denk erom het gaat hier over een goudstandaard en niet over wat het goud waard zou zijn in fiatgeld. En binnen die goudstandaard is zelfs sprake, of kun je dat zo uitleggen, van een universele mens. Het incentive goud was nu eenmaal de basis tot de enorme sprongen in vooruitgang die we als mens hebben ondergaan in zeg maar de laatste 5000 jaar. Human action in tegenstelling tot wat zweverig gedoe over Quantum, tijd etc. en hoe iemand zich zou moeten voelen of uiten.
    En als laatste, ik zit hier niet om jou te bekeren, ik zeg alleen wat ik denk dat belangrijk zou kunnen voor iemand om zijn mening te vormen. En daar heb ik al menig artikeltje over geschreven, ook op Biflatie.

 • bertus

  De kop en geest van Faber en soortgenoten is verwrongen van geld en het veilig stellen ervan.
  Het is echt een ziekte of aandoening geworden.

  • Papi Tulo

   Kennelijk ken je deze man? Anders zou je niet zo hard oordelen?

   • bertus

    Waarom zou ik deze man persoonlijk moeten kennen,om te weten wat hem bezielt?

    • Papi Tulo

     Je komt zo negatief over? En er klinkt een zekere mate van jaloezie in door. Misschien heb ik het mis,en heb je helemaal gelijk,maar waar haal je die bron vandaan?

     • bertus

      Ik ben absoluut niet negatief, integendeel,ik heb de voorkeur om positief te denken en te handelen.
      Elk mens heeft zijn positieve en negatieve kanten.
      Of deze man nu 500 miljoen meer bezit dan ik,dat zal niet veel indruk maken op mij.
      Geld maakt meer kapot dan je lief is.
      Ik investeer in zaken in het leven,die vele malen meer waarde vertegenwoordigen op termijn in mijn eigen leven en dierbaren.
      Soms geef ik naar anderen een signaal,lichte impuls (hoop ik) om na te denken over hun gedachtegang op dat moment,of beter te raden te gaan bij hun eigen intuïtie en ware gevoelens.
      Dit delen is, omdat ik niet egoïstisch denk, maar wel bewust.
      Alleen met de juiste oprechte standvastige,gezamenlijk mens, zal de integriteit,toekomst en soevereiniteit van onze Aarde gewaarborgd kunnen worden op termijn.