Biflatie Bulletin : Particulieren doen het zelf

2

Via internet brengen geïnteresseerden en betrokken particulieren jaarlijks miljarden bijeen voor het financieren van nieuwe initiatieven en startende ondernemingen.  Dit zogenaamde crowdfunding krijgt ook in Nederland steeds meer voet aan de grond.  Waar je vroeger bij banken ging aankloppen voor krediet, nou, die zijn steeds minder geneigd tot dit verlenen.  Privépersonen zijn dus alweer een nieuw initiatief gestart – een teken des tijds – om die leemte te vullen.  In 2012 werd zo ruim 2 miljard euro bij elkaar gebracht voor meer dan een miljoen verschillende doelen, en voor dit jaar wordt een verdubbeling verwacht.

Zij zeggen STOP!

stopDe Amerikaanse internetprovider Lavabit met 350.000 klanten stopt alle activiteiten.  Het bedrijf weigert immers toe te geven aan druk van het National Security Agency om zijn emailaccounts te overhandigen.  De eigenaar van de provider begint een rechtszaak en richt het Lavabit Legal Defense Fund op.  Hij schrijft o.m. in zijn afscheidsmededeling : “Ik werd gedwongen een moeilijke beslissing te nemen : medeplichtig worden aan misdaden tegen het Amerikaanse volk of bijna 10 jaar hard werken achter me laten door Lavabit te sluiten“.  En prompt stopt ook het emailbedrijf Silent Circle ermee, een firma voor beschermde communicatie, verwijzend naar de beslissing van Lavabit.  Lichtende voorbeelden! Dit gaat nog een flinke staart krijgen…

Bitcoin = geld

In een rechtszaak in Texas waarbij een man verdacht wordt met een Bitcoin-hedgefonds geld van investeerders afhandig te hebben gemaakt, moest de Amerikaanse rechter eerst oordelen of Bitcoins wel geld zijn.  En inderdaad, een overwinning voor deze alternatieve munt : “(…) is Bitcoin een valuta of vorm van geld (…)”.

Tegenberichten

De laatste weken regende het goede of vaak ook “minder slechte” berichten over hoezeer vooral de Europese economie aan het herstellen is.  Nu willen wij geen party-pooper zijn maar hier volgt een aantal tegenberichten uit de media van vandaag : “Krimp Nederlandse industrie houdt aan”.  “Russische economie koelt af”.  “Italië exporteert minder”.  “Groothandelsvoorraden VS blijven krimpen”.  We willen eindigen met de zinnige woorden van Danny Reweghs, directeur van Money Talk : “Het einde van de crisis afkondigen is onvoorzichtig en gevaarlijk“.

Een 1 met 15 nullen

Een miljoen miljard yen, kunt u nog volgen? Dan ziet u nu de Japanse staatschuld voor u.  Meer dan twee keer het Bruto Nationaal Product en een bedrag dat nooit meer terugbetaald kan worden…behalve misschien met funny money, door een computer gecreëerde, bij verzonnen yen.  De wereld raakt overspoeld met dergelijke dollars, euro’s, yen, ponden,…het papier niet waard waar het niét op gedrukt wordt.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0

Over deze schrijver

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie, biflatie, de huizenmarkt, de eurocrisis, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie

 • MASH

  Het is sinds kort alleen goed nieuws wat er gepredikt mag worden in de MSM.
  Bij Knevel en vd Brink mag de uber Jood en NOS geschoolde Mathijs van Nieuwkerken de voormalig directeur van het CBS in de uitzending, en krijgt het volk vervolgens niet de juiste geplande boodschap te horen, nee juist kritiek en goed overwogen vraagtekens bij de huidige politieke gang van zaken.
  Dus probeert hij het nog maar eens met een vriendje van hem, de HOOFT econoom bij de staatsbank ABN bank.
  Maar die heeft toevallig het nieuws van de dag niet gevolgt als hij zegt dat je aan de vliegbewegingen van het vrachtvervoer kunt zien dat de econimie aantrekt, terwijl die dag de cijfers gepresenteerd werden voor KLM / AirFrance waar het vrachtverkeer achterblijft, zelfs krimpt met eerdere kwartalen.
  Dan zemelt de man gewoon verder dat de inflatie gelukkig aan het afnemen is, terwijl op deze dag aangekondigt is deze niet zo hoog te zijn geweest sinds 1976.
  Ofwel, de overheid, de banken, de MSM varen hun eigen koers, een van totale vernietiging van de economie.
  Die dagelijkse info slaat kant nog wal, is ook nergens meer op gebaseerd en alleen in het leven geroepen de kudde stil te houden.

  De slecht nieuws stroom is inmiddels zo intens, de waarschuwingen vliegen over het net, banken liegen er op los, bestelen ons aan alle kanten, bedrijven vragen geen kredieten, nee ze vallen om.
  Maar we zitten allemaal in ons mentale hok, de onzichtbare tralies houden ons binnen, we hebben het gevoel toch geen vuist te kunnen maken.
  Maar we hebben het mis, en zullen dit merken als zij in plaats van wij ons in de definitieve drangbuis hebben getrokken.
  daarom, zet je geld om in goederen, grondstoffen, land, edele metalen, koop voor € 10.000 een huisje in Hongarije, of Portugal. Trek al je geld van de bank. De geschiedenis heeft al vaak genoeg aangetoond dat wanneer de signalen er zijn, kort daarop een bank holiday wordt afgekondigd, je honderd euro per dag mag pinnen.

  Stop dit systeem voordat het jou stopt, en denk niet dat het jouw tijd wel uit duurt, wij maken de volgende grote oorlog allemaal mee.

 • Joost Visser

  De beste man is stuitend. 100.000 euro per jaar verdienend en dan niet weten waar je het over hebt. Maakt niet uit helaas, want de bankboeven jatten het toch wel bij elkaar. Slim of dom.